چطور گوگل ادز را به گوگل آنالیتیکس وصل کنیم؟ {آموزش ویدئویی}

اتصال گوگل ادز و گوگل آنالیتیکس از مهم‌ترین کارهایی است که باید بعد از ساخت آن‌ها انجام دهید؛ البته اگر قصد فعال‌سازی کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز را دارید. با اتصال این دو ابزار به یکدیگر، گزارش‌های بهتری از عملکرد تبلیغات‌تان خواهید داشت. حالا چطور باید Google Ads و Google Analytics را به هم وصل کنیم؟ در ادامه به شما می‌گوییم.

دانلود ویدیو از آپارات  چطور گول ادز را به آنالیتکس وصل کنیم

چرا باید گوگل ادز و گوگل آنالیتیکس را به هم وصل کنیم؟

اولین سوالی که در این قسمت ممکن است برای‌تان پیش بیاید، دلیل اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس است. اصلا نیازی به این کار هست؟ بیایید برای جوابش، به مفاهیم پایه‌ای پلتفرم‌های تبلیغاتی مثل گوگل ادز برویم.

به طور کلی، بعد از اینکه شما تبلیغات کلیکی خودتان را راه انداختید (فرقی ندارد در چه پلتفرمی)، به طور دقیق نمی‌توانید متوجه شوید که مسیر کاربران بعد از دیدن تبلیغ و کلیک روی آن تا رسیدن به نقطه آمال شما (خرید، دکمه ثبت ایمیل، دکمه ارسال اطلاعات و…) چه چیزی است. در اصل شما، بخش بزرگی از سفر مشتری (Customer Journey) را از دست می‌دهید.

اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتکسگزارش کمپین گوگل ادز در گوگل آنالیتیکس 

ممکن است به هر دلیلی کاربر، آن فعالیت موردنظر شما را انجام ندهد و اگر گوگل ادز را به گوگل آنالیتیکس متصل نکنید، متوجه نمی‌شوید که دلیلش چیست و در حقیقت قیف فروش شما کامل نخواهد بود.

از طرف دیگر هم می‌توانید داده‌های گوگل ادز را با داده‌های سایر پلتفرم‌های تبلیغاتی‌تان مقایسه کنید و ببینید که کدام‌شان بهتر کار می‌کنند.

هرکدام از ابزارهای گوگل (گوگل ادز، گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول) به تنهایی ابزار قوی و کارآمدی هستند اما وقتی در کنار هم استفاده می‌شوند، قدرت‌شان هم بیشتر می‌شود؛ مثل گروه انتقام‌جویان مارول.

پس اگر هنوز این دو ابزار را به هم وصل نکرده‌اید، همین الان دست به کار شوید و براساس آموزش ویدئویی اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس در انتهای مطلب این کار را انجام دهید.

وصل گوگل ادز به گوگل آنالیتیکسراه اول اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس از طریق گوگل ادز و بخش Linked Account است. 

اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکسراه دوم اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس از طریق بخش admin گوگل آنالیتیکس است. 

دوره دیجیتال مارکتینگ منتوریکس آخرین قدم حرفه‌ای شدن است.

5 مزیت اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس

در ادامه 5 مزیت اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس توضیح داده شده است:

1. دستیابی به گزارش‌های گوگل ادز در گوگل آنالیتیکس

بعد از اتصال این دو ابزار، شما می‌توانید در قسمت گزارش Acquisition و زیر قسمت Google Ads تمامی اطلاعات ترافیک ورودی از طرف گوگل ادز به وبسایت یا اپلیکیشن را ببینید. هرچند که کمی از این اطلاعات را در پنل گوگل ادز خواهید دید، اما بعضی از متریک‌ها و خصوصیات فقط در گوگل آنالیتیکس قابل مشاهده است.

از طرف دیگر شما می‌توانید از همین بخش، متوجه شوید که کاربرانی که با گوگل ادز آمدند، چه رفتاری داشتند، مثل نرخ پرش (Bounce Rate) چقدر بوده یا میانگین ماندن کاربران روی صفحه چند ثانیه یا دقیقه بوده است. این اطلاعات در گوگل ادز قابل مشاهده نیست مگر اینکه این دو ابزار را به هم متصل کنید.

گزارش کمپین گوگل ادز در گوگل آنالیتیکستمامی متریک‌های موردنیاز شما برای بررسی کمپین گوگل ادز در گوگل آنالیتیکس مشاهده می‌شود.

2. دستیابی به اطلاعات گوگل آنالیتیکس در گوگل ادز

وقتی گوگل آنالیتیکس و گوگل ادز را به هم وصل کردید، حالا دیگر می‌توانید در پنل گوگل ادز، بعضی از داده‌هایی که مختص گوگل آنالیتیکس هستند را ببینید مثل:

  • Bounce rate
  • Pages/session
  • Avg. session duration
  • % new sessions

هرچند که من به شخصه برای بررسی و تحلیل عمیق‌تر سراغ گوگل آنالیتیکس می‌روم، اما همینکه می‌توانم داده‌های آنالیتیکس را در گوگل ادز ببینم، کارم را راحت می‌کند. این داده‌ها، برای نوشتن متن تبلیغات در گوگل ادز براساس صفحات فرود بسیار مناسب است.

3. انتقال Goals از گوگل آنالیتیکس به گوگل ادز

تحلیل کمپین‌های گوگل ادز بدون وجود Goals کار بیهوده‌ای است. Goals همان هدف‌های مهم شما هستند که می‌خواهید کاربران بعد از ورود به وبسایت یا اپلیکیشن انجام دهند.

مثلا دانلود کتاب پی دی اف که در صفحه گذاشته‌اید، خرید، دیدن ویدئو یا حتی کلیک روی دکمه ارسال به دیگران. هرکدام از این‌ها به عنوان Goal شناخته می‌شوند و شما باید آن‌ها را در گوگل آنالیتیکس درست کنید. از این راه می‌توانید متوجه شوید که چند درصد از کاربران ورودی، آن کاری که برای شما مهم بوده، انجام داده‌اند.

حالا اگر بخواهید Goals در گوگل ادز هم داشته باشید، به راحتی می‌توانید با import یا انتقال Goals از گوگل آنالیتیکس به گوگل ادز این کار را انجام دهید. اصطلاحا کار تمیزی را انجام می‌دهید و دیگر نیاز نیست که در گوگل ادز هم به صورت جداگانه، Goal یا conversion بسازید.

4. انتقال لیست Audience از گوگل آنالیتیکس به گوگل ادز

در گوگل آنالیتیکس قسمتی هست به اسم Audience definition. در این قسمت شما می‌توانید دسته‌ای از مخاطبان موردنظرتان را درست کنید. مثلا من لیست audience درست کردم که شامل بازدیدکنندگان صفحه‌ی خرید دوره‌ی گوگل ادز منتوریکس است، یا Audience دیگری درست کردم که فقط شامل بازدیدکنندگانی می‌شود که با تبلیغات کلیکی به سایت منتوریکس آمده‌اند.

حالا اگر گوگل آنالیتیکس را به گوگل ادز وصل کنید، می‌توانید این لیست‌ها را درست مثل goals به گوگل ادز انتقال (import) کنید. در گوگل ادز هم می‌توانید لیست Audience بسازید، اما وقتی امکانش هست که از لیست موجود در گوگل آنالیتیکس استفاده کنید، چرا دوباره این کار را انجام دهید؟

5. دسترسی به گزارش‌های جامع

با اتصال این دو ابزار به همدیگر، کارتان برای گزارش‌گیری راحت‌تر خواهد شد. دیگر لازم نیست که دائما برای پیدا کردن جواب و تحلیل‌ها بین گوگل ادز و گوگل آنالیتیکس در رفت و آمد باشید. 

اتصال گوگل آنالتیکس و گوگل ادز

اتصال گوگل آنالتیکس و گوگل ادز از مهم‌ترین و اولین کارهایی است که باید قبل از راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی‌تان انجام دهید. با اتصال این دو سرویس گوگل به همدیگر، اطلاعات بسیار زیادی به دست می‌آورید. از آنالتیکس می‌توانید یک سری اطلاعات جدید را بخوانید که قبل از اتصال ممکن نبود. مثلا متوجه شوید که Bounce Rate (نرخ پرش) صفحاتی که برایشان تبلیغ کردید، چقدر بوده؟! پس حتما این کار را انجام دهید. قدم به قدم به شما می‌گوییم که چطور گوگل ادز را به گوگل آنالتیکس متصل کنید.

به جز این کار باید کار دیگری را هم انجام دهید: ایجاد دسترسی برای افراد. خیلی وقت‌ها پیش می‌آید که چندین نفر به یک حساب گوگل ادز دسترسی دارند، کارشناس گوگل ادز، مدیر مارکتینگ شرکت، کارشناس سئو، مدیر عامل یا مشاور مارکتینگ. پس براساس سیاست‌های هر کسب و کار و شرکتی که با گوگل ادز سر و کار دارد، افراد مختلفی باید به این سیستم وصل باشند.

اما قضیه زمانی مهم‌تر می‌شود که بدانیم هر کدام تا چه حد می‌توانند از قابلیت‌های گوگل ادز استفاده کنند؟ آیا نیازی هست که کارشناس سئو به تمامی بخش‌های گوگل ادز دسترسی داشته باشد یا امکان ویرایش، حذف، ایجاد دسترسی برای افراد یا امکان شارژ حساب را داشته باشد؟ این‌ها سوالاتی است که باید از خودتان بپرسید.

حالا براساس این نیازمندی‌ها و نقش افراد در بخش مارکتینگ و فروش، باید دسترسی‌های مختلفی برای افراد تعریف کنید. ممکن است فقط به شخصی اجازه دهید که فقط کمپین‌های تبلیغاتی را ببینید و از آن طرف به مدیر مارکتینگ یا کارشناس سئو اجازه دهید که بتواند متن‌های تبلیغاتی را ویرایش کند.

برای این‌که بتوانید به افراد در گوگل ادز دسترسی بدهید، باید از طریق ایمیل آن‌ها را به گوگل ادز اضافه کنید. در ادامه ویدئو به شما خواهیم گفت که چطور این کار را انجام دهید و برای هر شخص چه سطح دسترسی ایجاد کنید.

راستی اگر برای کسب‌وکارتان نیاز به خدمات سئو سایت یا مشاوره دیجیتال مارکتینگ و خدماتCRO دارید، با منتوریکس تماس بگیرید.

انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وب‌سایت منتوریکس مجاز می‌باشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.

ما نظرات و سوالات شما را با دقت می‌خوانیم و پاسخ می‌دهیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *