کسانی که در صنعت سئو فعالیت دارند و یا به دلیل ارتقا و بهینهسازی وبسایت خود، به اطلاعات بیشتری در مورد سئو نیاز دارند، به دنبال درک مفهوم سئو و عوامل تأثیرگذار بر آن هستند. بهویژه افراد تازهکار در این زمینه، علاقه بسیار زیادی به فراگیری دانش بیشتر در این زمینه دارند. یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر بهینهسازی یک وبسایت، اسپم اسکور است. اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید، پس این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.
اسپم اسکور چیست؟
این شاخص، تعداد جرائم و اخطارهای صادر شده توسط گوگل به یک وبسایت را اندازهگیری میکند. اگر این شاخص به میزان%5 باشد، برای سئو مناسب است. شرکت MOZ بهعنوان یکی از شرکتهای شناخته شده در زمینه تحلیل وبسایت، برای نخستین بار پروژه اسپم اسکور را معرفی کرد که در نهایت با موضوع SEO مرتبط بود.
در واقع، این ابزار موجب میشود تا گوگل وبسایت شما را از طریق تحلیل زیردامنه ها، وبسایتهای جعلی و بک لینکهای دریافتی توسط وبسایت شما در فهرست سیاه خود قرار دهد که البته این موضوع بستگی به نمره شما از 0 تا 100 دارد، بهنحویکه هر چه قدر این عدد بیشتر باشد، اثر منفی اسپم اسکور بر رتبهبندی سایت شما بیشتر خواهد بود. شما میتوانید وضعیت اسپم شدن سایت خود را با باز کردن آن در "Open Site Explorer" بررسی کنید.
چه زمانی یک سایت، اسپم اسکور را دریافت میکند؟
هنگامیکه شما بهصورت غیرطبیعی و بیشازحد از استانداردهای گوگل استفاده میکنید، در این صورت احتمالاً به دنبال بهینهسازی بیشازحد وبسایت خود بودهاید که این امر موجب افزایش اسپم اسکور سایت میشود و نشانهای هشدارآمیز برای شما جهت تجدیدنظر در مورد کیفیت وبسایت و رفع مشکلات احتمالی آن خواهد بود. در ابتدا باید دلایل اسپم شدن را بررسی کنیم.
تأثیرپذیری SEO از اسپم شدن
اسپم اسکور، اثرات منفی زیادی بر SEO وبسایت دارد. فرآیند SEO به معنای تبعیت از قوانین و مقررات گوگل جهت حفظ وبسایت و رتبهبندی آن در تبلیغ در گوگل ادز و موتورهای جستجوی دیگر است. درواقع، این شاخص میزان نقض قوانین و مقررات گوگل توسط یک وبسایت را نشان میدهد. یکی از دلایل بسیار رایج افزایش این شاخص، بارگذاری محتوای جنسی یا هر نوع محتوای ممنوعه است. اگر شما چنین محتوایی را بارگذاری کنید، گوگل امتیاز منفی به وبسایت شما اعمال میکند و یا در مواقعی، وبسایت شما را مسدود میکند.
از طرفی، استفاده از محتوای کپی شده و تکراری در وبسایت شما، موجب افزایش احتمال اسپم شدن سایت میشود. هر چه میزان این شاخص افزایش یابد، خزندههای گوگل، در صفحات وبسایت شما کراول نمیکنند و وبسایت شما، رتبهای را در گوگل دریافت نخواهد کرد. بنابراین، اگر به دنبال این هستید که وبسایت شما در نتایج جستجو نمایش داده شود، باید مراقب عواملی که سبب افزایش احتمال اسپم شدن سایت شما میشود، باشید تا درصد شاخص به بیش از%5 نرسد.
شما میتوانید لینک وبسایت خود را از طریق اکسپلورر جهت مشاهده درصد سایتهایی که کیفیت مشابهی با سایت شما داشتهاند و اسپم شدهاند، مشاهده کنید. بنابراین اگر درصد اسپم شدن سایت شما بین%31 و%60 باشد، باید در مورد کیفیت وبسایت خودتان تجدیدنظر کنید. اما اگر این درصد بین%1 تا%30 باشد، کیفیت سایت شما قابلقبول است.
علل اسپم شدن یک وبسایت
- عنوان صفحه
عنوان صفحه، باید نشاندهنده محتوای آن باشد و نباید حاوی تعداد کلمات زیاد یا تعداد کلمات بسیار کم باشد. همچنین شما باید از کلمات اصلی محتوای خود در عنوان صفحه استفاده کنید.
- تعداد صفحات
شما باید جهت بهبود رتبه سایت خود، به تعداد صفحات و البته محتوای آنها توجه کنید، زیرا این عامل ارتباط مستقیمی با رتبه وبسایت شما و دریافت نمرات مثبت و منفی دارد.
- متاتگ توضیحات
اگر طول متاتگ توضیحات شما بسیار بلند یا بسیار کوتاه باشد، این موضوع امتیازی منفی برای سایت شما محسوب میشود.
- فونتها
از فونتهای استاندارد برای سایت خود استفاده کنید تا امکان تشخیص آن توسط گوگل وجود داشته باشد. در غیر این صورت، گوگل وبسایت شما را مسدود خواهد کرد. وبسایتهایی که فاقد فونت خاص مانند API گوگل هستند، در معرض اسپم شدن قرار دارند.
- نام دامنه
نام دامنه، اهمیت زیادی دارد. در صورت امکان از افزونه.com برای دامنه استفاده کرده و همچنین کلماتی را به کار ببرید که گویای حرفه شغلی شما باشد. شما نباید از اعداد در نام دامنه خود استفاده کنید. بیشتر وبسایتهای اسپم شده از دامنههایی با
افزونههای.info،.cf،.ga،.loan،.tk،.work،.organic،.men و.date استفاده میکنند. ضمن اینکه هرچه طول دامنه و زیردامنه بیشتر باشد، احتمال اسپم شدن افزایش مییابد. بهطور مثال:
“contentmarketingblog.searchenginealgorithms.com”.
- خرید دامنه
کارشناسان سئو در مورد خرید دامنه معتقدند که تحلیل دامنه ضروری است. همچنین باید بر اساس وضعیت اقتصادی خود، دامنه موردنظر خود را انتخاب کنید. همچنین باید به جرائم احتمالی گوگل در صورت رتبهبندی منفی توسط گوگل و یا مسدود شدن وبسایت توسط گوگل نیز توجه کرد.
- زمان شروع فعالیت وبسایت
اگر سایت شما قدیمی باشد و مقالات متعددی در زمینههای مختلف داشته باشد، لازم است تا تعداد بک لینکها، زیاد و البته به تعداد کافی باشد.
- لینک داخلی
شما باید جهت تبلیغ وبسایت خود، از لینک داخلی از طریق ارائه لینک از صفحه کنونی به صفحه دیگر در همان سایت استفاده کنید.
- لینک خارجی
میتوان لینکهای خارجی، دلیل دیگر اسپم شدن دانست. اگر شما از لینکهای خارجی قابلاعتماد استفاده کنید، در این صورت بهینه سازی نرخ تبدیل رتبهبندی سایت خود را در صفحات نتایج موتور جستجو بهبود خواهید داد.
بیشتر بخوانید: سئو داخلی و سئو خارجی چیست؟
-
محتوای وبسایت
لازم است تا محتوای وبسایت، حاوی اطلاعات کاملی در مورد تمامی اجزاء آپلود شده در وبسایت باشد و موضوع شما را به شکل جامعی شرح دهد. شما باید ارزش سایت خود را با لینکهای مناسب افزایش دهید، زیرا صرفنظر نوع محتوا، اگر به قوانین لینک کردن محتوا توجه نکنید، محتوای شما هیچ ارزشی ندارد و در نهایت اسپم اسکور سایت شما افزایش مییابد. شما باید از کلمات ساده و قابل برای کلیه کاربران استفاده کنید.
برای اینکه بتوانید تولید محتوا درست و حسابی داشته باشید، باید بتوانید اصول محتوانویسی را رعایت کنید.
-
بخش تماس
وبسایتهایی که لینک حساب لینکدین خود را در وبسایت بارگذاری کردهاند، کمتر از سایر وبسایتها، در معرض اسپم شدن قرار دارند. همچنین بخش خاصی از وبسایتهای شناخته شده، به اطلاعات تماس اختصاص دارد. میتوان این بخش را در قسمتهایی همچون فوتر یا صفحه اختصاصی تماس مشاهده کرد. این موضوع نشان میدهد که یک فرد حقیقی یا حقوقی معتبر، مدیریت خدمات این سایت را بر عهده دارد. اما در بیشتر سایتهای اسپم شده، معمولاً شماره تلفن و ایمیل در اینگونه وبسایتها، وجود ندارند.
روشهای کاهش اسپم شدن سایت
اگر احتمال اسپم شدن وبسایت شما زیاد است، شما میتوانید با اطلاعات مطرح شده در این مقاله، بر مشکلات سایت خود فائق شده و اسپم اسکور سایت را کاهش دهید. همچنین میتوانید مشکلات وبسایت را که مرتبط با محتوا، عنوان صفحه، فونت استفاده شده، میزان متاتگ توضیحات، لینکها و جذب کاربران هستند، برطرف کنید.
سخن پایانی
ما در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ و خدمات سئو منتوریکس، پیرامون کلیه نگرانیها و مسائل مهم پیرامون اسپم اسکور یک وبسایت بحث کردیم. مشاوره دیجیتال مارکتینگ نه تنها به بهبود رتبهبندی و جذب ترافیک کمک میکند، بلکه از خطر اسپم شدن نیز جلوگیری مینماید.
حال، شما باید تلاش کنید تا درصد اسپم شدن سایت خود را تا حد امکان کاهش دهید. بهترین روش کاهش اثر اسپم شدن، استفاده از محتوای محدود شده و نامناسب در وبسایت نیست. محتوای خود را بسازید و از محتوای تکراری استفاده نکنید؛ در غیر این صورت، گوگل رتبه سایت شما را کاهش میدهد و از این بابت، دچار زیان خواهید شد. بنابراین، مراقب باشید. تلاش کنید تا وبسایت خود را طی هر روز تحلیل کنید تا از خطر اسپم شدن، در امان باشید.
این مطلب توسط اعضای تیم منتوریکس تهیه و گردآوری شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.