5 ترفند تبلیغ نویسی افتضاح برای تبلیغات گوگل ادز!
عنوان عجیبی برای این مطلب انتخاب کردیم، مگر نه؟! گاهی وقتها استفاده از همین تیترهای معکوس، کمک بیشتری به یادگیری میکند. میخواهیم در این مطلب به شما بگوییم که چطور برای تبلیغات کمپینهای گوگل ادز خود، تبلیغ بد بنویسید. پس این شما و این هم 5 ترفند نوشتن تبلیغ بد برای تبلیغات در گوگل.
تا به حال به تبلیغات گوگل ادز وبسایتهای فارسی دقت کردهاید؟ کدام از این تبلیغات شما را ترغیب کرده که روی آن کلیک کنید یا اینکه آنقدر بد بوده که بیخیالش شدید؟
۴ منبع برای شروع نوشتن تبلیغ
در ادامه 4 منبع برای شروع نوشتن تبلیغ گوگل ادز را معرفی کردهایم:
۱. از تیم سئو و تیم فروش کمک بگیرید
از تیم فروش بپرسید که دغدغه مشتریها دقیقا چیست و در تماسهایی که با شرکت میگیرند چه سوالاتی میپرسند و انتظار چه خدماتی دارند. از تیم خدمات سئو بخواهید که به شما لیستی از کلیدواژههایی بدهند که ترافیک زیادی را روانه سایت میکنند.
۲. کیوورد ریسرچ انجام دهید
با استفاده از خود گوگل و Keyword Planner خیلی راحت میتوانید دید خوبی نسبت به کلماتی که سرچ میشوند و به صورت کلی خواسته کاربران کسب کنید و تبلیغ بهتری بنویسید.
۳. از کلیدواژههای خود صفحه فرود استفاده کنید
این کار به حفظ ارتباط تبلیغ و محتوا و خاصتر کردن تبلیغ کمک میکند.
۴. رقبا را تحلیل کنید
میتوانید اوایل کار برای اینکه سرعت بیشتری داشته باشید رقبا را نگاه کنید و از تبلیغات آنها ایده بگیرید. بعد از مدتی کمکم خودتان در نوشتن تبلیغ استاد خواهید شد.
ترفندهای تبلیغ نویسی افتضاح برای تبلیغات گوگل ادز
نوشتن متن تبلیغ برای کمپینهای گوگل ادز، کار مهمی است که نباید آن را دست کم گرفت. تبلیغ بد مانعی بزرگ برای کلیک کردن کاربرانی است که به احتمال زیاد قرار است به مشتری اینترنتی تبدیل شوند. با نوشتن تبلیغ بد، تنها هزینه میکنید و هیچ بازخورد مثبتی هم نخواهید داشت.
1. از کلمات کلیدی کمپین استفاده نکنید
اگر با ساز و کار تبلیغهای گوگل ادز آشنا باشید، میدانید که انتخاب کلمات کلیدی درست باعث نمایش تبلیغات در موتور جستجوی گوگل میشود. حالا اگر کلمات کلیدی در متن تبلیغ ننویسید، کاربران اینترنتی دلیلی نمیبینند که روی تبلیغ شما کلیک کنند. پس اگر میخواهید کاربری روی تبلیغ گوگل ادز کلیک نکند، کلمات کلیدی (keywords) در هدلاین (headline) و قسمت متنی (description) ننویسید. گوگل ادز میگوید که حداقل 2 بار، کلمات کلیدی را باید در متن تبلیغات گوگل ادز استفاده کنید.
فرض کنید ایمان، دنبال کفش کتانی مردانه میگردد و در گوگل این عبارت را جستجو میکند. در قسمت نتایج گوگل، تبلیغ «مغازه کفاشی کفاشزاده علیا به جز برادر کوچکتر» را میبیند. در تبلیغ این مغازه، خبری از عبارت «کفش کتانی مردانه» نیست. آیا ایمان ترغیب میشود که روی تبلیغ کلیک کند؟ مسلما نه.
2. جملات خالیبندی و قولهای الکی بنویسید
برای اینکه کاربران اینترنتی دید بسیار بدی نسبت به کسب و کار شما پیدا کنند، از قولهای الکی استفاده کنید. استفاده از عباراتی مثل تبلیغ 90%، خرید رایگان یا خرید ارزان میتوانند کمی شک برانگیز باشند. مطمئن باشید که کاربران اینترنتی باهوشتر از آن چیزی هستند که شما فکر میکنید.
3. کلمات کلیدی در متن تبلیغ زیاد استفاده کنید
فرض کنید در عنوان تبلیغ «مغازه کفاشی کفاشزاده علیا به جز برادر کوچکتر»، چندین و چندبار از کلمه کلیدی «کفش کتانی مردانه» استفاده کنید، مثلا 6 بار بنویسید: خرید کفش کتونی مردونه، کفش کتونی مردونه با تخفیف 90%، کفش کتونی مخصوص آقایان، کفش کتونی مردونه از اینجا بخر!
این شیوه keyword stuffing فقط تبلیغ را زشت و غیرحرفهای نشان میدهد ولاغیر.
4. بیخیال افزونههای گوگل ادز شوید
افزونههای گوگل ادز یا اکستنشنهای گوگل ادز که قبلا دربارهشان صحبت کردیم، از دلایل افزایش ctr تبلیغات گوگلی هستند. حالا اگر میخواهید تبلیغ واقع افتضاحی بنویسید، از افزونههای گوگل ادز استفاده کنید. افزونههای گوگل ادز شامل اکستنشن شماره تلفن، اکستنشن callout، اکستنشن promotion و....
استفاده نکردن از افزونههای گوگل ادز، تبلیغ شما را خشک و خالی نشان میدهد که هیچ جذابیتی هم نخواهند داشت. گوگل هم از این قضیه خوشش نمیآید، برای همین تبلیغ را نسبت به سایر تبلیغهایی که افزونه دارند، کمتر نمایش میدهد.
5. اقدام به عمل (CTA) استفاده نکنید
CTA بحث مهمی در دیجیتال مارکتینگ است. اقدام به عمل (Call To Action) در متون تبلیغاتی و طراحی صفحات وبسایت، مسئله بسیار مهمی است. عباراتی مثل «امروز خرید کنید»، «با ما تماس بگیرید» یا «از ما بپرسید»، کاربران را ترغیب میکند که روی تبلیغ کلیک کنند. به طور کلی تبلیغاتی که cta ندارند، کلیک خور کمتری هم دارند.
خودتان را جای کاربر بگذارید
یادتان باشد که مشتریان اینترنتی (کاربران یا بازدیدکنندگان اینترنتی) آدمهای واقعی هستند، نه ربات! آنها احساسات دارند. بنابراین برای نوشتن متن تبلیغ و به طور کلی هر محتوایی که در بستر اینترنت منتشر میشود، باید به آنها فکر کنیم.
بهترین راه حل این است که اول از همه خودمان را جای آنها بگذاریم. با توجه به پرسونای مشتری کسب و کارمان، باید بدانیم که مشتریهای موردنظرمان چه ویژگیهای اخلاقی دارند. از این طریق میتوانیم تبلیغهای بهتری بنویسیم.
اگر هنوز برای نوشتن متن تبلیغ گوگل ادز حرفهای نشدید، بهتر است تمرین کنید و هنگام نگارش متن تبلیغ سوالات زیر را هم از خودتان بپرسید:
- آیا تبلیغ من آنقدر گیرا است که خودم هم روی آن کلیک کنم؟
- چه دلیلی در این متن تبلیغی من هست که روی آن کلیک کنم؟
- آیا جملات تبلیغ گوگل ادز من بار معنایی دارند یا فقط پر از کلمات کلیدی هستند؟
- آیا صفحه فرود تبلیغ من (landing page) با متن تبلیغی که نوشتهام، همخوانی دارد؟ (ad relevancy)
این سوالات کمک خیلی زیادی به ما کارشناسان گوگل ادز میکند که تبلیغ بهتری بنویسیم. به عنوان کسی که اوایل کارش را با وسواس برای نوشتن متن تبلیغ شروع کرده، باید به شما بگویم که هیچ چیز به اندازه تمرین و تکرار جواب نمیدهد. هیچوقت نباید از نوشتن مداوم متون تبلیغاتی گوگلی دست بردارید. دائما باید a/b تست انجام دهید و بررسی و تحلیل کنید که کدام تبلیغ با کدام ترکیب کلمات کلیدی و جملات، بهتر جواب میدهد.
ترفندهای تبلیغ نویسی در گوگل ادز
هر تبلیغی که با گوگل ادز ساخته میشود سه بخش اصلی دارد:
- یو آر ال یا همان Url
- هدلاین که حکم تاتیل سئویی را دارد
- دسکریپشن که حکم همان متای توضیحات در سئو سایت را دارد
هر تبلیغ گوگل ادز شامل 3 بخش است
مهمترین مساله این است که فکر کنیم چطور تبلیغ بنویسیم تا مشتریهای بالقوه لینک ما را ببینند و واردش شوند. برای این اتفاق مبارک ۱۱ کار مهم باید انجام داد:
۱. مشخص کردن یو آر ال و Display Path
وقتی وارد صفحه نوشتن تبلیغ میشوید؛ اولین کار، مشخص کردن صفحه فرود است. یعنی همان صفحهای که هدف اصلی کمپین هست و میخواهیم از طریقش فروش را افزایش دهیم.
قسمتDisplay Path آدرس یوآرالی که کاربر میبیند را مشخص میکند. نکته مهمش این است که حتما شامل کلمات کلیدی هدف ما باشند. با این کار، ظاهر یوآرال جذابتر و ترغیبکندهتر میشود. مثلا اگر کلمه کلیدی ما خرید ویلا در استانبول هست باید اینطور نوشت:
وارد کردن یو آر ال و Display Path
2. نوشتن ۱۵ هدلاین
خب در این بخش انگار که دارید یک تایتل سئویی مینویسید. تفاوتی که گوگل ادز با سئوی معمولی سایت دارد در تعداد است. شما میتوانید تا ۱۵ هدلاین در گوگل ادز بنویسید. سعی کنید همه را حتما بنویسید. البته گوگل ادز همه این ۱۵ تا به مخاطب نشان نمیدهد اما مزیتش این است که مطابق با نیاز مخاطب و کلمه کلیدیهایی که سرچ میکند، مرتبطترین هدلاین را به اون نشان میدهد و به این ترتیب شانس کلیک کردن روی لینک شما بالاتر میرود.
3. حداقل ۳ هدلاین برای هرگروه تبلیغ بنویسید
سعی کنید حداقل ۳ تبلیغ برای هرگروه با کلمه کلیدی مرتبطش بنویسید. اگر از هر گروه، تعداد مناسب تبلیغ در آن لیست ۱۵ تایی بنویسید، درواقع شانس نمایش و کلیک بیشتر را بالا میبرد.
۴. نوشتن ۴ دیسکریپشن
دیسکریپشن در گوگل ادز هم مثل توضیحات متا در سئو سایت است. اما در گوگل ادز شما میتوانید ۴ دیسکریپشن به بلندی ۹۰ کاراکتر بنویسید. همه ۴ دیسکریپشن را بنویسید. دقیقا مثل هدلاین، خود گوگل براساس نیاز مخاطب، بهترین دیسکریپشن را به او نشان میدهد. پس هر چقدر دیسکریپشنهایی بنویسید که به سوالهای مخاطب جواب بهتر و مرتبطتری بدهند، شانس نمایش لینک شما و در نتیجه افزایش کلیک بیشتر میشود.
۵. کلمههای کلیدی هدلاین و دیسکریپشن را چک کنید
وجود کلمه کلیدی در هدلاین و دیسکریپشن درواقع جواب دادن به سوال و نیاز مخاطب است. بنابراین حتما باید کلمه کلیدی هدفتان را در هم هدلاین و هم دیسکریپشن بگنجانید.
۶. استفاده از عبارات مرتبط با کلمههای کلیدی
درست مثل سئو، در نوشتن تبلیغ گوگل ادز هم رعایت این نکته باعث قویتر شدن تبلیغ شما میشود. هرچقدر کلمههای کلیدی مرتبط را بیشتر استفاده کنید، امکان اینکه گوگل با هربار سرچ کاربر، تبلیغ شما را به اون نشان دهد بیشتر میشود.
۷. چک کردن Ad Relevency
بعد از نوشتن دیسکریپشن، صفحه فرود تبلیغ یا به اصطلاح لندینگ تبلیغ را نگاه کنید. خیلی مهم است که بین تبلیغ و محتوای صفحه ارتباط وجود داشته باشد. گوگل به ارتباط امتیاز میدهد.
۸. استفاده از CTA در هدلاین و دیسکریپشن
عبارتهایی که کاربر را تشویق به کلیک و وارد لینک شدن میکنند CTA هستند. مثلا میتوانید بنویسید: «دنبال وکیل اقامت در ترکیه اید؟» یا مثلا: «برای اقامت ترکیه تماس بگیرید» و… که باید متناسب با لحن کسبوکار و پرسونای مورد نظر کمپین انتخاب شوند.
۹. استفاده از صفهای جذاب
از صفتهای گلدرشت و گیرا که مخاطب را گیر میاندازند در هدلاین و دیسکریپشن استفاده کنید. مثل: رایگان، مشاوره دیجیتال مارکتینگ رایگان، مشاوره تلفنی، یا مثلا تحویل رایگان محصولات، بهترین، بدترین و. این کار باعث میشود نرخ CTR یا همان نسبت نمایش به کلیک، بالاتر برود.
۱۰. هدلاینهایی برای مخاطبان خاص بنویسید
برای توضیح این نکته یک مثال میزنیم. فرض کنید بلیط هواپیما میفروشید. حالا اگر به جای اینکه برای تبلیغ بنویسید: «خرید بلیط هواپیما» تیتر خاصتری مثل: «خرید بلیط هواپیمای تهران شیراز» استفاده کنید، دقیقا کسانی را هدف قرار میدهید که دنبال خرید بلیط هواپیمای تهران شیراز هستند و همینجوری در حال چرخید در فضای گوگل نیستند! اینطوری نرخ فروش به صورت هدفمند افزایش پیدا میکند.
۱۱. از A/B تست استفاده کنید
گاهی وقتها مطمئن نیستید که آیا از لحن درستی برای نوشتن تبلیغ استفاده کردید یا نه. اینجا A/B تست خیلی بهدرد میخورد. کافی است دو تبلیغ با لحن متفاوت یا هر مشخصه دیگری که نسبت به آن مطمئن نیستید را بسازید و واکنش کاربران را ببینید. بعد از ران کردن کمپین، نرخ کلیک را بررسی کنید و تبلیغ را براساس کلیک بهتر، بهینه سازی نرخ تبدیل کنید.
گوگل ادز فضای تمرینی ندارد و برای تمرین حتما باید کمپین راه بیندازید و برایش بودجه در نظر بگیرید.
با شرکت در دوره گوگل ادز از سری دوره دیجیتال مارکتینگ منتوریکس، میتوانید بر تمامی مباحث گوگل ادز مسلط شوید. همچنین برای آنالیز و تِرَک رفتار کاربر بهتر است تا با دوره ga4 آشنا شوید.
سخن آخر
نوشتن متن تبلیغ برای گوگل ادز، عصای جادویی ندارد که وردی بخوانید و با کمک آن، بهترین تبلیغ عمرتان را بنویسید. پس تنها راه چاره این است که صبوری کنید، تمرین را از یاد نبرید و دائما از امکانات گوگل ادز مثل افزونههای گوگل ادز برای نوشتن تبلیغ استفاده کنید.
اگر این مطلب برایتان کاربردی بود، پیشنهاد میکنیم مطلب «تبلیغ چه مواردی در گوگل ادز ممنوع است؟» را هم مطالعه کنید.
شیما مدیر پرفورمنس مارکتینگ منتوریکس است. تخصصاش در گوگل ادز، تبلیغات کلیکی و CRO، او را به استاد همه فن حریف این حوزه تبدیل کرده و دانشاش در حوزه دیجیتال مارکتینگ مثالزدنیست.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.