با این کار جزو نفرات اول دوره GA4 منتوریکس هستید. با شما در ارتباط هستیم :)
  • 1
  • 2
  • 3
کتاب الکترونیکی رایگان

برو مرحله بعدی
  • 1
  • 2
  • 3
دوست عزیز
برای ارسال کتاب به ایمیل و شماره موبایل شما نیاز داریم.
برو مرحله آخر
  • 1
  • 2
  • 3
کتاب شما آماده است، دکمه دریافت لینک دانلود را بزنید.

لینک دانلود به شما ایمیل و پیامک شد.

راهنمای جامع Core web vitals و توصیه‌هایی برای بهبود معیارها

تحریریه منتوریکس
تحریریه منتوریکس
12:04، 1400/01/30
راهنمای جامع Core web vitals و توصیه‌هایی برای بهبود معیارها
1 رای    میانگین 5/5
لطفا شما هم امتیاز بدهید!

راهنمای جامع Core web vitals و توصیه‌هایی برای بهبود معیارها


بهینه‌سازی تجربه کاربری کلید موفقیت بلندمدت سئو سایت وب سایتی است. فرقی نمی‌کند که شما صاحب یک کسب‌وکار هستید، بازاریاب هستید یا توسعه‌دهنده، معیارهای Core web vitals می‌توانند به شما در تعیین کمیت تجربه‌ی کاربری وب سایت و شناسایی فرصت‌هایی برای بهبود آن کمک کنند. در این مطلب با راهنمای جامع Core web vitals تا انتهای مطلب همراه منتوریکس باشید.

آنچه در این مطلب می خوانید:

  1. بررسی اجمالی
  2. معیارهای Core web vitals
  3. ابزارهایی برای اندازه‌گیری و گزارش معیارهای Core web vitals
  4. ابزارهای میدانی برای اندازه‌گیری معیارهای Core web vitals
  5. اندازه‌گیری معیارهای Core web vitals در جاوا اسکریپت
  6. ابزارهای آزمایشگاهی برای اندازه‌گیری معیارهای Core web vitals
  7. توصیه‌هایی برای بهبود امتیازهای معیارها
  8. سایر Web Vitals
  9. Web Vitals در حال تکامل
  10. سخن پایانی

بررسی اجمالی

کور وب وایتال چیست؟ معیارهای Core web vitals، ابتکار عملی از طرف گوگل با هدف فراهم کردن یک راهنمای جامع و واحد برای سیگنال‌های کیفیتی است که برای ارائه‌ی یک تجربه‌ی کاربری عالی در بستر وب ضروری هستند.
طی سال‌های گذشته، گوگل ابزارهایی را برای سنجش و گزارش‌دهی عملکرد ارائه داده است. برخی از دولوپرها، در به کارگیری این ابزارها خبره هستند، در حالی که برخی دیگر استفاده از این ابزارها و معیارها را چالش برانگیز می‌دانند.
به منظور درک کیفیت تجربه‌ی کاربری ارائه شده در وب سایت، لازم نیست دولوپرها در استفاده از این ابزارها خبره باشند. ابتکارعمل به کار گرفته شده در معیارهای Core web vitals با هدف ساده‌سازی چشم انداز و کمک به سایت‌ها برای تمرکز بر معیارهای مهم‌تر یعنی معیارهای Core web vitals به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: سئو چیست؟

معیارهای Core web vitals

معیارهای Core web vitals زیر مجموعه‌ای از معیارهای Web Vitals هستند که بر تمامی صفحات وب اعمال می‌شوند و باید توسط صاحبان تمامی سایت‌ها به کار گرفته شوند. این معیارها در تمامی ابزارهای گوگل وجود دارند. هر یک از معیارهای Core web vitals نمایانگر یک وجه متمایز از تجربه‌ی کاربری هستند. این معیارها به صورت میدانی قابل اندازه‌گیری هستند و انعکاسی از تجربه‌ی کاربری واقعی از یک خروجی مهم کاربر محور به شمار می‌آیند.
معیارهای تشکیل‌دهنده‌ی معیارهای Core web vitals به مرور زمان تکامل می‌یابند. مجموعه‌ی کنونی برای سال 2020 بر سه جنبه از تجربه‌ی کاربری تمرکز دارد:

  • بارگذاری (Loading)
  • تعامل (Interacctivity)
  • پایداری بصری (Visual Stability)

این 3 بخش شامل سه معیار زیر است (و آستانه‌های مربوط به هر یک):

معیارهای Core web vitals

معیارهای اصلی Core Web Vitals

  • بزرگ‌ترین ترسیم محتوایی صفحه (LCP): این معیار عملکرد بارگذاری را اندازه‌گیری می‌کند. به منظور ارائه‌ی یک تجربه‌ی کاربری خوب، LCP باید در عرض 5/2 ثانیه بعد از شروع بارگذاری صفحه اتفاق افتد.
  • تاخیر ورودی اول (FID): این معیار تعامل را اندازه‌گیری می‌کند. به منظور ارائه‌ی یک تجربه‌ی کاربری خوب، صفحات باید FID 100 میلی ثانیه یا کمتر داشته باشند.
  • تغییر چیدمان تجمعی (CLS): این معیار پایداری بصری را اندازه‌گیری می‌کند. به منظور ارائه‌ی یک تجربه‌ی کاربری خوب، صفحات باید CLS 1/0 یا کمتر داشته باشند.

برای هر یک از معیارهای بالا، به منظور تضمین دستیابی به هدف توصیه شده برای رسیدن به تجربه‌ی کاربری خوب، یک آستانه‌ی خوب اندازه‌گیری 75 درصد از صفحات بر روی گوشی‌های موبایل و دستگاه‌های دسکتاپ تعریف شده است.
ابزارهایی که انطباق با معیارهای Core web vitals را ارزیابی می‌کنند، یک صفحه وب را در صورت برآورده کردن اهداف توصیه شده در آستانه‌ی 75 درصدی برای هر سه معیار، قبول می‌کنند و امتیاز خوبی به آن‌ها می‌دهند.

بیشتر بخوانید: معیارهای اصلی Web vitals کدامند؟

ابزارهایی برای اندازه‌گیری و گزارش معیارهای Core web vitals

گوگل بر این باور است که معیارهای Core web vitals برای تجربه‌ی کاربری بسیار مهم هستند. در نتیجه، متعهد است که این معیارها را در تمام ابزارهای محبوب خود به کار گیرد. بخش‌هایی که در ادامه ارائه می‌شوند جزئیات ابزارهای پشتیبانی از معیارهای Core web vitals را توضیح می‌دهند.

ابزارهای میدانی برای اندازه‌گیری معیارهای Core web vitals

Chrome User Experience Report داده‌های اندازه‌گیری شده‌ی واقعی و ناشناس کاربر را برای هر یک از معیارهای Core web vitals جمع‌آوری می‌کند. این داده به صاحبان سایت این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به تحلیل دستی تجزیه و تحلیل صفحات، دسترسی سریع به عملکرد آن‌ها داشته باشند و برای این کار از ابزارهایی مانند PageSpeed Insights و Search Console’s Core Web Vitals استفاده می‌کنند.

ابزارهای میدانی برای اندازه‌گیری معیارهای Core web vitals

ابزارهای اندازه گیری میدانی کور وب وایتال

برای کسب اطلاعات در مورد چگونگی استفاده از این ابزارها و این که کدام ابزار برای شما مناسب است، به این لینک مراجعه کنید.
داده‌ی فراهم شده توسط Chrome User Experience Report یک روش سریع و ساده برای ارزیابی عملکرد سایت‌ها را در اختیار صاحبان سایت قرار می‌دهد اما جزئیات سنجش به ازای هر صفحه که اغلب برای شناسایی و نظارت دقیق و واکنش سریع به رگرسیون‌ها مورد نیاز است را فراهم نمی‌کند.

اندازه‌گیری معیارهای Core web vitals در جاوا اسکریپت

هر یک از معیارهای Core web vitals را می‌توان با استفاده از APIهای استاندارد وب در جاوا اسکریپت اندازه‌گیری کرد.
ساده‌ترین روش برای اندازه‌گیری تمام معیارهای Core web vitals، استفاده از کتابخانه‌ی جاوا اسکریپت web-vitals است. این کتابخانه یک مجموعه‌ی کوچک و آماده از APIهای وب اصلی است که هر یک از معیارها را به گونه‌ای اندازه‌گیری می‌کند که مطابق با نحوه‌ی گزارش‌دهی آن‌ها توسط همه ابزارهای گوگل مذکور هستند.
با کتابخانه‌ی web-vitals، اندازه‌گیری هر معیار به سادگی فراخوانی یک تابع ساده است (به اسناد مربوط به استفاده کامل و جزئیات API رجوع کنید):

کتابخانه‌ی web-vitals

وقتی سایت خود را پیکربندی کردید تا از کتابخانه‌ی web-vitals برای اندازه‌گیری و ارسال داده‌های معیارهای Core web vitals به نقطه‌ی پایانی تجزیه و تحلیل استفاده کنید، گام بعدی جمع‌آوری و گزارش آن داده برای بررسی این موضوع است که آیا صفحات وب سایت آستانه‌های توصیه شده برای حداقل 75% از بازدیدهای صفحه را برآورده می‌کنند یا خیر.
در حالی که برخی از تامین‌کنندگان تجزیه و تحلیل دارای پشتیبانی داخلی برای معیارهای Core web vitals هستند، حتی مواردی هم که شامل آن نمی‌شوند باید شامل ویژگی‌های اصلی معیار سفارشی باشند که به شما اجازه می‌دهد تا با استفاده از آن ابزار معیارهای Core web vitals را اندازه‌گیری کنید.
یک مثال از آن ابزار Chrome User Experience Report است که به صاحبان سایت اجازه می‌دهد تا معیارهای Core web vitals را با استفاده از گوگل آنالیتیکس اندازه‌گیری کنند. برای راهنمایی در مورد اندازه‌گیری معیارهای Core web vitals با استفاده از سایر ابزارهای تحلیلی، به این لینک رجوع کنید.
شما همچنین می‌توانید هر یک از معیارهای Core web vitals را بدون کدنویسی و با استفاده از Web Vitals Chrome Extension گزارش دهید. این افزونه از کتابخانه‌ی web-vitals برای اندازه‌گیری هر یک از این معیارها استفاده می‌کند و آن‌ها را هنگام جستجوی وب به کاربران نشان می‌دهد.
این افزونه می‌تواند در درک عملکرد سایت، سایت‌های رقبا و به طور کلی وب، مفید باشد.

معیارهای Core web vitals

از طرف دیگر، توسعه‌دهندگانی که ترجیح می‌دهند این معیارها را به طور مستقیم با استفاده از API های اصلی وب اندازه‌گیری کنند، می‌توانند از راهنماهای زیر برای جزئیات بیشتر کمک بگیرند:

برای راهنمایی بیشتر در مورد چگونگی اندازه‌گیری این معیارها با استفاده از سرویس‌های تحلیلی پرکاربرد (یا ابزارهای تحلیلی سفارشی خود شما)، به این لینک رجوع کنید.

ابزارهای آزمایشگاهی برای اندازه‌گیری معیارهای Core web vitals

در حالی که همه‌ی معیارهای Core web vitals در درجه‌ی نخست معیارهای میدانی هستند اما بسیاری از آن‌ها به صورت آزمایشگاهی نیز قابل اندازه‌گیری هستند.
اندازه‌گیری آزمایشگاهی بهترین روش برای تست کردن عملکرد ویژگی‌ها در حین توسعه یعنی قبل از عرضه و قرار دادن در دسترس کاربران است. همچنین، بهترین روش برای شناسایی رگرسیون‌های عملکردی قبل از وقوع آن‌ها است.
ابزارهای زیر را می‌توان برای اندازه‌گیری معیارهای Core web vitals در یک محیط آزمایشگاهی به کار برد:

معیارهای Core web vitals

ابزارهایی مانند Lighthouse که صفحات را در یک محیط شبیه‌سازی شده بدون این که کاربر بتواند FID را اندازه‌گیری کند، بارگذاری می‌کند (هیچ ورودی کاربری وجود ندارد). با این وجود، معیار زمان انسداد کلی (TBT) در آزمایشگاه قابل اندازه‌گیری است و یک پروکسی عالی برای FID به حساب می‌آید. بهینه‌سازی‌های عملکرد که TBT را در محیط آزمایشگاهی بهبود می‌دهند باید FID را در محیط میدانی بهبود دهند (توصیه‌های عملکرد ارائه شده در ادامه را مشاهده کنید).
اگرچه اندازه‌گیری آزمایشگاهی یک بخش مهم و ضروری از ارائه‌ی یک تجربه‌ی کاربری عالی است اما نمی‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای اندازه‌گیری میدانی در نظر گرفت.
عملکرد یک سایت به طرز چشمگیری بر مبنای قابلیت‌های دستگاهی که کاربر از آن استفاده می‌کند، شرایط شبکه، فرآیندهای دیگری که بر روی دستگاه در حال اجرا هستند و چگونگی تعامل آن‌ها با صفحه قابل تغییر است. در واقع، امتیاز هر یک از معیارهای Core web vitals مذکور تحت تاثیر تعامل کاربر قرار می‌گیرد. تنها اندازه‌گیری میدانی می‌تواند تصویر کامل و دقیقی از شرایط را در اختیار شما قرار دهد.

بیشتر بخوانید: 

توصیه‌هایی برای بهبود امتیازهای معیارها

به محض این که معیارهای Core web vitals را اندازه‌گیری و حوزه‌ی بهبود هر یک را شناسایی کردید، گام بعدی بهینه‌سازی آن‌ها است. راهنمایی‌های زیر توصیه‌های ویژه‌ای را برای چگونگی بهینه‌سازی صفحات وب سایت برای هر یک از معیارهای Core web vitals در اختیار شما قرار می‌دهند:

سایر Web Vitals

اگرچه معیارهای Core web vitals، معیارهای مهمی برای درک و ارائه‌ی یک تجربه‌ کاربری عالی هستند اما معیارهای Web Vitals دیگری نیز وجود دارند.
این معیارها اغلب به عنوان یک پروکسی یا یک معیار مکمل برای معیارهای Core web vitals عمل می‌کنند تا به بررسی بخش بزرگ‌تری از تجربه کاربری کمک کنند یا در شناسایی یک مشکل خاص به کار گرفته شوند.
به عنوان مثال، معیارهای زمان رسیدن به اولین بایت (TTFB) و اولین ترسیم محتوایی (FCP) هر دو جنبه‌های مهمی از تجربه‌ی بارگذاری یک صفحه را می‌سنجند و هر دو در شناسایی مشکلات مرتبط با LCP (کند بودن زمان پاسخگویی سرور یا منابع مسدودکننده‌ی رندر، به ترتیب) مفید واقع می‌شوند.
به طور مشابه، معیارهایی مانند زمان انسداد کلی (TBT) و زمان برای تعامل (TTI) هر دو معیارهای آزمایشگاهی هستند که در ثبت و شناسایی مشکلات بالقوه‌ی مرتبط با تعامل کاربر که بر معیار FID تاثیرگذار هستند، مهم به شمار می‌آیند. با این وجود، این معیارها بخشی از معیارهای Core web vitals نیستند زیرا به لحاظ میدانی قابل اندازه‌گیری نیستند و در نتیجه انعکاسی از خروجی کاربر محور را فراهم نمی‌کنند.

Web Vitals در حال تکامل

معیارهای Web Vitals و معیارهای Core web vitals بیانگر بهترین سیگنال‌های در دسترس توسعه‌دهندگان امروزی به منظور اندازه‌گیری کیفیت تجربه کاربری در سراسر وب قرار گرفتند. اما این سیگنال‌ها کامل و بی عیب و نقص نیستند و انتظار می‌رود که در آینده پیشرفت کنند و تکامل یابند.
معیارهای Core web vitals به تمام صفحات وب مرتبط هستند و در تمامی ابزارهای گوگل وجود دارند. تغییرات در این معیارها تاثیر گسترده‌ای خواهد داشت. به این ترتیب، توسعه‌دهندگان باید انتظار داشته باشند که تعاریف و آستانه‌های معیارهای Core web vitals تثبیت شوند. آن‌ها باید از بروزرسانی‌های احتمالی از قبل مطلع شوند و یک الگوی سالانه از قبل قابل پیش‌بینی باشد.
سایر معیارهای Web Vitals اغلب مختص به یک ابزار یا زمینه‌ی خاص هستند و نسبت به معیارهای Core web vitals تجربی‌تر هستند. به این ترتیب، تعاریف و آستانه‌های آن‌ها ممکن است بیشتر دستخوش تغییر شوند.
برای تمام Web Vitals، تغییرات به صورت کاملا شفاف در این  CHANGELOG عمومی مستند می‌شوند.

سخن پایانی

از اینکه با ما تا انتهای مطلب همراه بودید متشکریم. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما سودمند بوده باشد و توانسته باشید پاسخ سوالات و دغدغه‌های ذهنی خود را در مورد معیارهای Core web vitals دریافته باشید. ما در این مطلب به توصیه‌هایی برای بهبود امتیازهای معیارها پرداختیم که دانستنش برای شما امری الزامی بود. منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم. همچنین جهت دریافت خدمات سئو، اعم از تکنیکال، آف پیچ و سئو داخلی، می توانید از اینجا خدمات ما را مشاهده نمایید.

تحریریه منتوریکس
تحریریه منتوریکس

این مطلب توسط اعضای تیم منتوریکس تهیه و گردآوری شده است.

انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وب‌سایت منتوریکس مجاز می‌باشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.

ما نظرات و سوالات شما را با دقت می‌خوانیم و پاسخ می‌دهیم
نظرات تعداد کاراکترهای باقی مانده: 300
انصراف