
شاعرها گاهی برای اعتبار بخشی به شعرشان از نام یا ابیات دیگر استادان و شاعران بزرگ استفاده میکنند. استاد شهریار بارها در شعرهایش از حافظ بزرگ نام برده است و به نوعی شعر خود را به این شاعر بزرگ پیوند (لینک) داده است. آیا استاد شهریار برای سرگرمی و ادای احترام به شاعر بزرگ کشورمان این کار را کرده یا این پیوند دادن برای استاد شهریار مفید هم بوده است؟ این دقیقا چیزی است که در بخش راهنمای مقدماتی بکلینک (Back Link) یا همان لینک سازی میخواهیم به آن بپردازیم. پس بیایید با لینک سازی و بکلینک بیشتر آشنا شویم تا بتوانیم تأثیرات آن را در سئو سایت بررسی کنیم.
لینک (LINK) چیست؟
لینک در واقع پیوند دهنده و رابط دو صفحهی وب در اینترنت، به یکدیگر است. با یک لینک ساده شما میتوانید کاربران سایت خود را به یک عکس، مطلب، ویدیو یا شبکههای اجتماعیتان انتقال دهید تا آنها بتوانند توسط لینک که به نوعی پل بایفِراست (نام پل معروف استفاده شده در کمیکهای ثور که برای انتقال انسان به دنیاهای دیگر استفاده میشد) بین دو صفحه است، تلهپورت کنند و در سراسر اینترنت بچرخند.
البته لینک فقط برای کاربران نیست. رباتهای موتورهای جستوجو نیز لینک را بو میکشند و دنبال میکنند تا صفحات را در اینترنت پیدا کنند. به این کار آنها به اصطلاح Crawl میگویند. برای اینکه بتوانید سایت خود را به رباتها نشان دهید تا آنها بتوانند شما را پیدا کنند، باید حداقل یک لینک یا هایپرلینک (لینکی که به یک متن پیوست میشود) در سایتهایی که قبلا Crawl شدهاند بدهید تا رباتها به سرعت شما را پیدا کنند. به این کار شما در واقع لینکسازی (Link Building) میگویند.
بکلینک (Back Link) چیست و چه فایدهای دارد؟
در توضیحات بالا با لینکسازی یا همان بکلینک گرفتن آشنا شدید. پس بیایید آن را بیشتر باز کنیم تا با بکلینک آشنا شوید. به زبان ساده بکلینک، لینکی است که از یک سایت به سایت دیگر داده میشود. بدین ترتیب اگر یک سایت با نام D، آدرس سایت w را در صفحهی خودش به یک Anchor Text لینک دهد، سایت W یک بکلینک از سایت D گرفته است.
شاید با خود بگویید این همه زحمت برای لینکسازی چه فایدهای دارد؟ در جواب باید بگوییم بکلینک کمک بسیار زیادی در سئو و پیشرفت رتبه سایتتان میکند. بکلینک گاهی در فعالیتهای برندینگ و شناخته شدن سایت و برندتان نیز میتواند نقش به سزایی داشته باشد. این همه را گفتیم تا برسیم به اینکه چرا استاد شهریار در شعرهایش از نام یا ابیات حافظ و دیگر شاعران نامی استفاده میکرد؟
استاد شهریار نیز دستی در سئو شعرهایشان داشتند و با استفاده از لینکسازی و گرفتن یک بکلینک از حافظ بزرگ، به نوعی اعتبار و راستی شعرهایشان را تضمین میکردند و از طرف دیگر مردم را به اعتقادات و دنیای حافظ پیوند میدادند تا مخاطبان بتوانند در سراسر دنیای ادبیات گردش و به اصطلاح Crawl کنند.
چگونه بک لینک به سئو کمک میکند؟
برای اینکه بکلینک به سئو شما کمک کند، اول از همه اطمینان حاصل کنید که بک لینکهای شما طبیعی باشند. از مدیران سایت نخواهید که با یک انکر تکست خاص به صفحات شما لینک دهند زیرا این امر میتواند به طرز ناخوشایندی الگویی را ایجاد کند که مورد توجه موتورهای جستوجو قرار گیرد و توسط الگوریتم پنگوئن مجازات شوید. همچنین برای ایجاد بک لینک، از سایتهای دیگر نخواهید که شما را در فوتر یا هدر خود قرار دهند. اگر بکلینکهای غیر طبیعی ایجاد کنید از چشم گوگل خواهید افتاد. همچنین بک لینک به سه مورد اصلی کمک می کند:
- رتبهبندی
موتورهای جستوجو مانند گوگل، لینکدهی را به عنوان رأی اعتماد میدانند. به طور کلی، هر چقدر صفحات وب شما رأی بیشتری داشته باشند، احتمال رتبه بندی آنها برای جستوجوی مربوطه بیشتر است. از کجا میدانیم؟ در چند مورد، عوامل رتبه بندی مبتنی بر لینک را مورد مطالعه قرار دادیم و همیشه یک چیز را پیدا کردیم: تعداد بک لینک از سایتهای منحصر به فرد (دامنههای ارجاع دهنده) با ترافیک جستجوی ارگانیک ارتباط دارد.
- پیدا شدن و دیده شدن
موتورهای جستوجو برای پیدا کردن محتواهای جدید، صفحاتی را مرور میکنند که قبلا ایندکس شده تا ببینند لینک جدید پیدا خواهند کرد یا خیر؟ از آنجا که موتورهای جستوجو اغلب از صفحات پرطرفدار مجدداً بازدید میکنند، در صورت دریافت بک لینک، ممکن است سریعتر محتوای شما را پیدا کنند.
- ترافیک رفرال
بک لینک برای هدایت افراد به منابع مفید وجود دارد، چون قابلیت کلیک شدن دارند. وقتی کسی روی پیوندی به وب سایت شما کلیک میکند، ترافیک رفرال به دست خواهید آورد.
لینک بد و لینک خوب چیست و چگونه تشخیص دهیم؟
تا به اینجای کار با لینکسازی و بکلینک آشنا شدید. کم کم باید آستینهای خود را بالا بزنید و دست به کار شوید. به نظرتان چرا استاد شهریار به جای آوردن اسم یک دانشجوی ادبیات، اسم حافظ را آورده است و از او بکلینک گرفته است؟ با توجه به این مثال استاد شهریار و حافظ باید فهمیده باشید بین لینکها تفاوتهای بسیاری است و ما باید تشخیص دهیم از چه سایتی بکلینک بگیریم تا به رتبه سایت خود کمک میکنیم. معمولا راهکارهای سئو مانند شمشیر دولبه عمل میکنند و اگر حواسمان نباشد ممکن است سمت بُرندهی آن رو به خودمان باشد.
برای تشخیص یک لینک خوب از لینک بد فاکتورهای متفاوتی را باید بسنجیم تا بهترین بکلینکها را برای خود انتخاب کنیم. فاکتورهایی مانند اعتبار دامنه، انکرتکستهای متفاوت، کلمات کلیدی، رتبه سایت و... از پارامترهایی است که ما برای تشخیص یک لینک خوب از لینک بد به آن نیازمندیم.
یک بکلینک خوب باید از یک سایت با اعتبار دامنه (Domail Athority) خوب باشد و ترجیحا این سایت با موضوع سایت شما مرتبط باشد. این بکلینک بسیار با کیفیت خواهد بود و ارزشش بیشتر از یک لینک در یک سایت تصادفی است. برای مثال اگر شما استاد شهریار باشید باید از حافظ که اعتبارش در میان شاعران تایید شده است بکلینک بگیرید نه از یک دانشجوی ادبیات ساده که تازه ترم دوم را گذرانده است.
بِلَک هَت سئو (Black Hat SEO) چیست و ارتباطش با بکلینک چیست؟
در گذشته سایتها برای قرارگرفتن در رتبههای بالای صفحهی نتایج جستوجو، با پرداخت مقداری پول از مزارع لینک (Link Farm) بکلینک میگرفتند. در آن زمان کار آنها یک زرنگی به حساب میآمد، اما امروزه این کار باعث جریمه شدن توسط گوگل میشود. به این کار آنها به اصطلاح سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) میگویند. بلک هت سئو درواقع کارها و روشهای سئویی است که برخلاف قوانین و دستورات الگوریتمهای موتورهای جستوجوست. گاهی صاحبان سایت، چندین سایت و دامنه ثبت میکردند و آنها را به هم لینک میدادند و به اصطلاح یک شبکه لینکسازی اختصاصی به وجود میآوردند که امروزه با پیشرفت الگوریتمها، کم کم این کارها جمع شده است.
لینک follow و nofollow چیست؟
قطعا وقتی شروع به لینکسازی کردهاید با لینکهای فالو یا همان Dofollow و Nofollow آشنا شدهاید. حال این دو چه فرقی دارند؟
اگر لینکهای شما از نوع فالو باشند، شما به رباتهای موتورهای جستوجوگر که در حال crawl در سایت شما هستند میگویید که این لینک نیز متعلق به سایت است و آن را دنبال کن. اما لینکهای Nofollow لینکی است که رباتها آنها را دنبال نخواهند کرد و شما به رباتها میگویید این لینک به سایتتان مرتبط نیست و دنبالش نکنید.
اگر میخواهید از سایتهای دیگر بکلینک بگیرید، باید بدانید لینکهای Nofollow برای شما ارزشی نخواهند داشت چون رباتها آن لینک را پیگیری نخواهند کرد. به همین دلیل در بکلینک گیری و لینکسازی دقت کنید، لینک شما به صورت فالو در سایت دیگر قرار گیرد تا رباتها برای Crawl به سایت شما بیایند.
برای جدا کردن یک لینک فالو از نوفالو کافی است تا تگ rel=nofollow را اضافه کنیم تا لینک ما نوفالو شود.
چگونه لینکسازی کنیم؟
در این بخش با لینکسازی و انواع لینک آشنا شدید و یاد گرفتید لینک خوب را از بد تشخیص دهید. البته برای تشخیص دادن راههای بسیاری است و اگر بخواهید یک کارشناس سئو حرفهای شوید باید تمام آنها را بررسی کنید و یاد بگیرید. لینکسازی آسان نیست و باید دائما در آن پویا و پایدار باشید و از روشهای متفاوتی استفاده کنید.
راحتترین روش برای لینکسازی خرید بکلینک از سایتهای معتبر است. برای مثال اگر یک رستوران هستید میتوانید یک بکلینک در موضوع و کلمات کلیدی مرتبط از سایتهای خبری بخرید. این کار به سئوی شما کمک میکند و رتبه سایت شما را افزایش میدهد.
رپورتاژ آگهی نیز از دیگر روشهای آسان برای لینکسازی است. سایت خوب و باکیفیتی را انتخاب کنید و به آنها سفارش یک رپورتاژ آگهی بدهید. از آنجا که گوگل به محتوای باکیفیت و خوبی که برای کاربر نوشته شده باشد اهمیت بسیاری میدهد، گرفتن بکلینک در کلمات کلیدی هدف، در این سایت میتواند بسیار به سایت شما کمک کند.
گذاشتن لینک سایت در پروفایل شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و... بسیار مفید است. پس اگر هنوز این کار را نکردید سریع اقدام کنید.
چه کسی به سایت من لینک داده است؟
لینکهایی که به سایت شما میدهند را باید کنترل کنید. چرا؟ چون ممکن اسیت اسیر مزارع لینک و بکلینکهای مشکوک شوید. معمولا دامنههایی از روسیه و برزیل معروف به هرزنامه هستند. بنابراین، عاقلانه است که لینکهای خود را از مزارع لینک و هرزنامهها حذف کنید. برای کنترل بکلینکهای خود از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید و این لینکها را disavow کنید.
جمعبندی
چندین و چند روش وجود دارد تا شما لینکسازی کنید و سایت خود را در صفحه نتایج جستوجو ارتقا دهید. لینکسازی مزایای بسیاری مانند ارتباط با دیگران و رقبا، کسب اعتبار، برندینگ، ارتقا رتبه، گرفتن ترافیک و... دارد. با پیشرفت الگوریتمها، لینکسازی و گرفتن بکلینک نیز بسیار پیشرفت کرده است و اگر با دقت عمل نکنید ممکن است توسط الگوریتمهایی مانند پاندا یا پنگوئن جریمه و پنالتی شوید. برای جلوگیری از این جریمهها کافیست مانند استاد شهریار با دقت عمل کنید!

از تخصصهای امیرحسین نوشتن مقدمهها و متنهای عجیب و جذاب است. یعنی میتواند از ترکیب خاویر زانتی، رستوران و طوفان کاترینا مقدمهای بسازد که همه را به خودش جذب کند. علاوه بر این دانش سئویی دارد و در بخش محتوای سئویی به منتوریکس کمک میکند.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.