در این ویدئو، یک روش تضمینی برای ایندکس سریع مطالب در گوگل برای بهبود سئو سایت را معرفی کردهایم. پس اگر با کوهی از صفحات ایندکس نشده مواجهید یا عجله دارید صفحات حیاتی وبسایتتان زودتر ایندکس شود، علاوه بر تماشای ویدئو، متن پیشرو را هم از دست ندهید. برای اجرای این روشها به بهترین شکل ممکن و اطمینان از اینکه سایت شما به درستی بهینه سازی نرخ تبدیل شده است، مشاوره دیجیتال مارکتینگ میتواند بسیار مفید باشد.
ایندکس صفحات چیست؟
رباتهای موتورهای جستجو مدام در حال کندوکاو سایتها و صفحات مختلف هستند. خزندههای موتورهای جستجو به ویژه گوگل مدام به صفحات مختلف سایت سرک میکشند تا آخرین تغییرات را رصد کنند. به این فرآیند خزیدن یا همان Crawl گفته میشود.
طی این خزیدنها گوگل تمام آنچه که شما خالقش بودید را بررسی میکند و مانند هزارتوی مازی شکل از لینکی به لینک دیگر و از صفحهای به صفحهی دیگر هدایت میشود. اگر مشکلی پیشروی صفحات نباشد حالا نوبت به ایندکس Index میرسد. فرآیند ایندکس کردن به معنای آن است که موتور جستجو ضمن ذخیره اطلاعات و محتوای صفحه، آنرا سازماندهی هم میکند.
اطلاعات صفحات ایندکس شده در حافظهی موتورهای جستجو نگهداری میشوند، تا زمانی که کاربری دست به جستجو بزند. در این مرحله اگر جواب سوال کاربر نزد شما باشد، موتور جستجو صفحهی شما را برای او نمایش میدهد.
چرا ایندکس شدن صفحات مهم است؟
با توضیح مختصری که ارائه کردیم، میتوان دلیل اهمیت ایندکس شدن صفحات سایت را پیدا کرد. ممکن است شما بهترین و دقیقترین جواب را برای کاربران آماده کرده باشید؛ اما به دلیل ایندکس نشدن هرگز برای کاربری نمایش داده نخواهد شد؛ بنابراین اگر متوجه وقفه در ایندکس صفحات سایت شدید، بهتر است فوری دست به عمل بزنید و با کمک چند تکنیک این فرایند حیاتی را تسریع کنید.
مراحل 5 گانه استفاده از API گوگل و پلاگین رنکمث
همانطور که از عنوان مقاله پیدا است، با کمک دو ابزاری کلیدی یعنی Google API و پلاگین Instant indexing برای سرعت بخشیدن به خزیدهشدن و ایندکس صفحات وبسایتتان کمک کنید. برای ایندکس سریع مطالب در گوگل باید 5 مرحلهی اصلی را پشت سر بگذارید که به صورت خلاصه عبارتند از:
- تعریف یک پروژهی جدید an Indexing API Project
- ساخت یک سرویس اکانت گوگل در کلود فروم
- افزودن اکانت ساختهشدهی گوگل به عنوان اونر (Owner) در سرچ کنسول پروژه
- نصب پلاگین Instant Indexing
- پیکربندی پلاگین و انجام تنظیمات نهایی
گام اول: تعریف یک پروژهی جدید
اولین قدم شما، ایجاد یک پروژه API Indexing است:
- وارد Google Cloud Platform شوید
- در منوی بالای صفحه، روی پروژهها کلیک کنید.
- در صفحهی باز شده، بر روی گزینهی پروژه ی جدید (New Project) کلیک کنید.
- حالا صفحهای جدید برای شما نمایش داده میشود که باید نام پروژهتان (project name) را به آن اضافه کنید.
- در نهایت بر روی گزینهی ایجاد (Create) کلیک کنید.
- حالا باید دسترسی به API را فعال نمایید، بنابراین در صفحهی تازهای که به شما نمایش داده میشود ابتدا بر روی Next و سپس بر روی گزینهی Enable کلیک نمایید.
گام دوم: ایجاد یک سرویس اکانت در گوگل
در ادامهی مسیر باید یک سرویس اکانت ایجاد کنید، این گام نیز شامل چند مرحله است که در ادامه توضیح میدهیم:
- در صفحهی Service Account بر روی پروژهای که در مرحلهی قبل ایجاد کردهاید، کلیک کنید.
- به صفحهی تازهای هدایت خواهید شد، از منوی بالا گزینهی Create Service Account را انتخاب کنید.
- حالا باید جزئیات سرویس اکانت خود شامل نام سرویس اکانت (Service account name) و توضیحات (Service account description) را وارد نمایید.
- بر اساس اطلاعات وارد شده Service Accont ID به شما داده میشود. در پایین کادر این ID آدرسی شبیه به ایمیل به شما داده خواهد شد. آنرا کپی کنید و در یک فایل نوتپد ذخیر کنید.
- بر روی گزینهی ایجاد و ادامه (CRAETE AND CONTINUE) کلیک کنید.
- در مرحلهی بعدی برای سرویس ایجاد شده باید دسترسیهای لازم را تعریف کنید. به همین جهت در کادری که کلمهی Role را نمایش میدهد، Owner را تایپ کنید و یا از میان گزینههای موجود Owner را انتخاب نمایید.
- در نهایت بر روی گزینهی DONE کلیک کنید تا ساخت پروژه به اتمام برسد.
بعد از ایجاد سرویس اکانت، لازم از کد حاوی کلید API را نیز دریافت کنید: - در صفحهی سرویس اکانت، سرویس ایجاد شده، نمایش داده میشود. در قسمت سمت راست با عنوان Action، بر روی منوی 3 نقطهای کلیک کنید.
- Manage keys را انتخاب نماید.
- در صفحهی جدید بر روی ADD KEY و سپس Create new key کلیک نمایید.
- به صفحهی دیگری هدایت خواهید شد. در این بخش به صورت پیشفرض Key type روی Json قراردارد. بنابراین روی Create کلیک کنید تا کد مورد نظر دانلود شود.
گام سوم: تنظیمات سرچ کنسول
در این مرحله شناسهی سرویس اکانت گوگل را باید به عنوان اونر به سرچ کنسول اضافه کنید:
- وارد سرچ کنسول پروژه شوید.
- در بخش تنظیمات Settings روی گزینهی Users and permissions کلیک کنید.
- در صفحهی جدید، گزینهی ADD USER را انتخاب کنید. این گزینه به رنگ آبی، در قسمت سمت راست و بالای صفحه قابل مشاهده است.
- در کارد باز شده، شناسهای که در مرحلهی 4 گام دوم توضیح دادیم را وارد نمایید. در بخش Permission در میان نقشها Owner را انتخاب نمایید و سپس روی گزینهی ADD کلیک کنید.
گام چهارم: نصب پلاگین Instant Indexing
برای دانلود پلاگین هم میتوانید به صورت مستقیم از مخزن وردپرس اقدام کنید و هم میتوانید بر روی لینک زیر کلید کنید.
نکته: پلاگین Instant Indexing زیر مجموعهی Rankmath است، بنابراین پس از نصب و فعال سازی، به عنوان زیر مجموعهی رنکمث نمایش داده میشود.
گام پنجم: پیکربندی پلاگین
بعد از نصب و فعالسازی پلاگین، باید آنرا پیکربندی کنید.
- وارد بخش تنظیمات پلاگین شوید.
- بر روی Google API Setting کلیک کنید.
- در کادر خالی با عنوان Google Json Key، کدی را که در مرحلهی 11 گام سوم دانلود کرده بودید را وارد نماید.
- در پایان روی گزینهی ذخیرهی تغییرات کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: از 0 تا 100 پلاگین رنک مث
سخن پایانی
همچنین میتوانید در بخش تنظیمات Instant Indexing روی گزینهی Console کلیک کنید و در باکس خالی، آدرس صفحات مورد نظرتان را به صورت دستی وارد نمایید تا سریعتر ایندکس شوند. بعد از انجام مراحلی که توضیح دادیم، پلاگین نصب شده به صورت خودکار فرآیند ایندکس سریع مطالب در تبلیغات در گوگل را انجام میدهد. برای دریافت خدمات سئو و بهینه سازی وبسایت، آژانس دیجیتال مارکتینگ منتوریکس کلیه اقدامات لازم را برای شما انجام می دهد.