چطور با کمترین هزینه ممکن بکلینکها را چک کنیم؟ اصلاً میشود بدون پرداخت یک ریال بفهمیم از کدام سایتها میتوانیم بکلینک بگیریم؟ رقبای ما با کدام سایتها لینکسازی میکنند؟ آیا میشود با صرف حداقل بودجه، یک تحلیل جامع از بکلینکها داشته باشیم؟ ابزار رایگانی برای چککردن بکلینکها وجود دارد؟ این سوالات را سئوکارها و وبمسترهایی میپرسند که میدانند اعتبار صفحه و وبسایت تا حد به تعداد و کیفیت بکلینک بستگی دارد.
با وجود اینکه در لینکسازی به اندازه سئو تکنیکال و داخلی، کیوورد ریسرچ و بهینه سازی نرخ تبدیل محتوا دستتان باز نیست اما میتوانید به نحو احسن از آبباریکهای که ابزارهای رایگان چککردن بکلینکها، برایتان فراهم کردهاند استفاده کنید. در این مقاله به معرفی ۵ ابزار رایگان برای چککردن بکلینکها میپردازیم. با منتوریکس همراه باشید.
هر سئوکاری باید بداند که سایر رقبا از چه لینکها و بکلینکهایی استفاده کردند. در این ویدئو، ساسان به شما میگوید که چطور با ابزاری رایگان و پرطرفدار این کار را انجام دهید.
9تا از ابزارهای بررسی بک لینک های سایت
در انجام خدمات سئو سایت و کسب رتبه بالا در نتایج جستجو یکی از موارد حائز اهمیت و حیاتی بررسی بک لینک های سایت است. بک لینکها باید به صورت مداوم تحت نظارت قرار بگیرند زیرا یک بک لینک بیکیفیت میتواند اعتبار یک سایت را به طور کل نابود شده و به عنوان سئو کلاه سیاه شناخته شود.
با توجه به اهمیت این موضوع، ابزارهای مختلفی برای بررسی بک لینک های سایت طراحی شده است که به کاربران و مدیران وبسایتهای آژانس دیجیتال مارکتینگ و سایر کسب و کارهای اینترنتی کمک میکند که بتوانند بر بک لینکها نظارت کرده و به این اطمینان برسند که همه آنها مطابق با استانداردهای مشخص طراحی و به کار گفته شدهاند.
۱. SEO SpyGlass
اگر دنبال یک تحلیلگر همهفن حریف برای آنالیز بک لینک میگردید، SEO SpyGlass را مد نظر داشته باشید. این ابزار، داشبوردی کاملاً استاندارد و مشخص، برای تحلیل و مدیریت بکلینکها فراهم میکند. برخلاف سایر ابزارهای رایگان، SpyGlass به شما امکان میدهد بر مبنای پارامترهای زیر، بکلینکها را مرتب و فیلتر کنید:
- لینکسازی و صفحات لینکشده
- انکر تکست و URL
- فالو و نوفالو بودن لینک
- دامنه و اعتبار صفحه منبع لینک
- خطر پنالتی شدن. یعنی؛ احتمال اسپمبودن منبع لینک چقدر است؟
تعداد بکلینکهایی که SpyGlass به رایگان به شما ارائه میدهد، محدود و ۱۱۰۰ عدد به ازای هر دامنه است. در عوض، تعداد دامنههایی که میتوانید چککنید نامحدود میباشد. پس میتوانید وبسایت خود و رقبایتان را زیرورو کنید و با تحلیل دادهها، استراتژی بکلینک خود را بهینه یا متحول کنید. خبر خوب اینکه، اگر دادههای بیشتری میخواهید، گزینهای برای اتصال SpyGlass به سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس وجود دارد. همین که ابزارها را به هم متصل کردید، میتوانید اطلاعات را استخراج کنید و دادهها را به کمک داشبورد SpyGlass، پردازش کنید.
SpyGlass در کشف بکلینکهای جدید هم حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. کافیست، آدرس دامنه رقبای خود را در داشبورد وارد کنید و سپس وبسایتهایی که از آنها بکلینک میگیرند را پیدا کنید. دیگر چه میخواهید؟ تجربه نشان میدهد که اگر یکی از این وبسایتها به ۲ تا چند تا از رقبای شما لینک دادهاند، احتمالاً شما هم میتوانید نظر آنها را برای بکلینک گرفتن جلب کنید.
بیشتر بخوانید: سئو چیست؟
۲. Google Search Console
کنسول جستوجوی گوگل که معرف حضورتان هست. اگر دنبال یک ابزار بکلینک کاملاً رایگان میگردید که دادههای بزرگ را تجزیه و تحلیل کند، کنسول جستوجوی گوگل در خدمت شماست. کنسول جستوجوی گوگل، در وهله اول ابزاری است که وبمسترها با کمک آن وبسایت خود را ارتقا میدهند.
همه کاربران به خاطر قابلیتهای رایگان، عاشقش هستند. اما حواستان باشد که فقط برای آنالیز وبسایت خود، میتوانید از آن استفاده کنید. همین که مالکیت شما تأیید شد، به داشبوردهای مختلف دسترسی پیدا میکنید. یکی از آنها فهرست بکلینکهایی است که از گوگل ایندکس، استخراج میشود. هر چقدر هم که این فهرست طولانی باشد، تنها میتوانید ۱۰۰۰ نتیجه منتخب را مشاهده کنید. هیچ معیار اضافه و هیچ تجزیه و تحلیلی در سایت ارائه نمیشود. اما میتوانید دادهها را استخراج کرده و در ابزارهای دیگر آنالیز کنید.
یک نکته جالب درباره کنسول جستوجوی گوگل همین است که فهرست بکلینکهای آن معمولاً بسیار کوتاهتر از سایر ابزارهای بکلینک است. به این خاطر که کنسول، لینکهای بیکیفیت را حذف کرده و فقط موارد باارزش را نگهمیدارد. یعنی نمیتوانید بکلینکها اسپمی را ببینید و خودتان آنها را حذف کنید. اینکه کنسول جستوجوی گوگل مجموعهای از بکلینکها را به شیوهای متفاوت در اختیارتان قرار میدهد، نشانه ارزشی است که برای کاربر قائل هستند.
با شرکت در دوره سئو از مجموعه دوره دیجیتال مارکتینگ منتوریکس بر اصول سئو و نحوه کار بر سرچ کنسول مسلط شوید.
۳. Seobility
دنبال ابزاری سریع، برای بررسی بکلینکهای خود و رقبایتان میگردید؟ Seobility به شما امکان این را میدهد که هر روز ۳ چکاپ بکلینک داشته باشید و هر بار ۴۰۰ بکلینک را بررسی کنید. فهرست بکلینکها از برترین به بدترین مرتب میشوند. بنابراین، با وجود اینکه تعداد لینکهایی که میتوانید مشاهده کنید، محدودتر است، در عوض بهترینها را میتوانید ببینید. لینکها با چند پارامتر اضافی مثل انکر تکست، نوفالو یا فالو بودن و نوع لینک و صفحات لینک شده همراه هستند. در بالای صفحه، خلاصهای از شِمای کلی بکلینک دریافت میکنید که تعداد بکلینک، رتبهبندی دامنه و تعداد دامنههای ارجاعدهنده را نشان میدهد.
۴. Ahrefs
ابزاری محبوب، برای چککردن بکلینکهایی که دادهها را از یکی از بزرگترین شاخصهای بکلینک استخراج میکنند. Ahrefs، روزانه، امکان چککردن تعداد نامحدودی لینک را میدهد اما تعداد بکلینکهایی که میتوانید هر روز ببینید تا ۱۰۰ مورد برتر محدود میشود. گزارش بکلینکها با برخی از پارامتر اضافه، مانند دامنه و اعتبار صفحه، ترافیک و انکر تکست و نوع لینک ارائه میشود. همچنین یک خلاصه از مشخصات کلی بکلینک، شامل رتبه دامنه، تعداد کلی بکلینکها و تعداد کل دامنههای ارجاعدهنده به شما داده میشود.
برای جستوجوی سریع بکلینکهای وبسایت خود یا رقبا، میتوانید از Ahrefs به جای Seobility استفاده کنید. یک توصیه منتوریکسی میخواهید؟ ابتدا بررسی را با Ahrefs شروع کنید. چون برخلاف Seobility محدودیت روزانه ندارد. اگر به چکاپ بیش از ۱۰۰ بکلینک در یک روز نیاز داشتید، بروید سروقت Seobility و چند صد بکلینک دیگر را هم آنجا بررسی کنید.
۵. SEMrush
خلاصه دامنه و گزارشات بکلینکهای باکیفیت را میخواهید؟ SEMrush آخرین ابزار فهرست ماست. اما آخر بودن آن به معنای این نیست که از سایر ابزارهای رایگان چیزی کم دارد. اتفاقاً، اکثر ابزارها (حتی رایگان) یک سری امکانات، مثل مشاهده تعداد محدودی جداول بکلینک را برای مدت کوتاهی به رایگان در اختیارتان قرار میدهند و وقتی نظرتان جلب شد از شما درخواست پول میکنند. اما SEMrush رویکرد کاملاً متفاوتی را در پیش گرفته است.
این ابزار به جای ارائه فهرست بکلینک، تعداد بسیار زیادی از گزارشها و آنالیز بکلینک را به اشتراک میگذارد. بنابراین، میتوانید آزادانه در گزارشها بچرخید و بکلینکهای باکیفیت را پیدا کنید. اما اگر ویژگیهای بیشتر میخواهید میتوانید پول بدهید. از آنجایی که تجزیهوتحلیل لینکهای باکیفت و تاپ، حلقه مفقوده بسیاری از ابزارهای بررسی بکلینک است، SEMrush از این فرصت برای متمایز کردن خود نسبت به رقبایش استفاده کرده.
SEMrush بیش از ۱۲ جدول و نمودار را بهطور خلاصه همراه با مشخصات بکلینک مانند بکلینکها بر اساس حوزه کاری و صنعت، کشور، دامنههای برتر، خصوصیات، نوع، انکر، امتیاز اعتبار و همچنین سوابق لینکدهی در بیش از ۵ سال گذشته در اختیار شما قرار میدهد. میتوانید به ازای هر چند تا دامنه که میخواهید، ۵ تا ۱۰ بکلینک واقعی را با جزئیات کامل بررسی کنید. چه چیزی بهتر از این؟
6. ابزار Majestic SEO
یکی از ابزارهای معروف بررسی بک لینک های سایت که در ساماندهی، نظارت و بررسی لینک های سایت ابزار کارآموزی محسوب میشود، Majestic SEO نام دارد. این ابزار برای بررسی بک لینک های سایت از رباتها استفاده میکند که میتوانند علاوه بر نمایش تعداد بک لینک های یک سایت اطلاعات دقیقی از تعداد بک لینکهای ایجاد شده برای هر دامنه، زیر دامنه یا URL خاص ارائه دهند. همچنین با استفاده از این ابزار میتوان 5 دامنه را برای مقایسه و آنالیز بک لینک مشاهده کرد. ارائه نمودار زمانی برای لینکهای خارجی و دامنههای ارجاعی و تجزیه و تحلیل بک لینکهای ساخته شده برای یک سایت باعث شده که با یکی از قدرتمندترین ابزارهای بررسی بک لینک های سایت سروکار داشته باشیم.
7. ابزار SEO Power Suite
یکی دیگر از ابزارهای بررسی بک لینک های سایت، SEO Power Suite است که به کاربران اجازه میدهد با دسترسی به اطلاعات مربوط به تمام بک لینکهای موجود در سایت، بر آنها نظارت داشته باشند. تجزیه و تحلیل بک لینکها و امکان مقایسه بین آنها از مهمترین ویژگیهای این ابزار به حساب میآید. با استفاده از امکانات و ویژگیهای این سرویس میتوان به شکل مؤثر ساخت بک لینک برای سایت خود را انجام دهید.
8. ابزار تحلیل بک لینک Linkody
مدیران سایتها میتوانند با استفاده از این ابزار به صورت 24 ساعته و بدون وقفه بررسی بک لینک های سایت را به صورت حرفهای انجام دهند و از کاهش یا افزایش لینکهای سایت خود مطلع شوند. یکی از ویژگیهای مهم این ابزار این است که با معیارهای متفاوت میتواند گزارش تجزیه و تحلیل از بک لینکهای یک سایت ارائه کند.
ابزار Likody دارای یک بخش تجزیه و تحلیل بازار در مشاوره بازاریابی دیجیتال است که این امکان را فراهم میکند تا مدیران سایت بک لینکهای سایت را بررسی کرده و لینکهای مفید را از لینکهای مضر که میتوانند برای رتبه کلمات کلیدی و سایت اثر منفی داشته باشند، به راحتی تشخیص دهند. این ابزار همچنین میتواند لینکهای مضر در یک سایت را Disavow کرده و باعث خلاص شدن سایت از شر این لینکها شود.
یکی از موارد مهم و حیاتی در زمینه بررسی بک لینک های سایت، نظارت بر استراتژی بک لینکهای سایت رقبا است. با استفاده از این ابزار میتوان نمایی کامل از استراتژی لینکسازی رقبا نیز به دست آورده و مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داد.
بررسی بک لینکها
9. ابزار Monitor Backlinks
یکی از ابزارهای بررسی بک لینک های سایت، Monitor Backlinks به حساب میآید که به مدیران سایت این امکان را میدهد که بتوانند بک لینکهای مفید و مضر سایت خود را تشخیص داده و همچنین استراتژی بک لینکهای رقبا را نیر مورد بررسی قرار دهند. با استفاده از این سرویس میتوان سایتهای معتبر برای ساخت لینکهای با کیفیت را پیدا کرده و از آنها برای بک لینک سازی استفاده کنید. همچنین با استفاده از این ابراز بررسی بک لینک های سایت میتوان با Disavow کردن بک لینکهای مضر، از اثرات منفی و جریمههای سئو منفی جلوگیری کرد.
توصیههای منتوریکسی برای چککردن رایگان بکلینکها
یکی از معضلات ابزارهای رایگان سئو سایت این است که گاهی مجبورید، بخشی از تسهیلات را بیخیال شوید. اما اگر کمی حوصله کنید و با داشبوردهای مختلف ابزارها آشنا شوید، میتوانید از ترکیبی از ابزارهای مختلف برای برآوردن نیازهای خود استفاده کنید. از میان ابزارهایی که در این فهرست معرفی کردیم، اکثر نیازهای شما با ترکیبی از Spy Glass و کنسول جستوجوی گوگل رفع خواهد شد. امکانات اسپایگلس، جبران کمبودهای کنسول جستوجوی گوگل را میکند و برعکس.
استفاده از هر دوی آنها با هم، به شما امکان نظارت و مدیریت بکلینکهای رقبا را میدهد. از طرف دیگر، برای استخراج سریع گزارشها میتوانید روی Seobility و Ahrefs حساب باز کنید. اما چون محدودیت دارند، می توانید اطلاعات را روی SEMrush تجزیهوتحلیل کنید. با کمک این ۵ ابزار میتوانید رقبا و استراتژیهای لینکسازی آنها را تمام وقت بپایید.
برای شما مفید نیست که بدانید چند نفر روی لینک شبکههای اجتماعی کلیک کردهاند؟ یا اگر چند وبسایت دارید که به هم لینک دادهاید، بدانید کدام یکی از لینکها، بیشترین کلیک رو داشته؟ یا اگر تبادل لینک با وبسایتی کردید یا حتی لینکی رو در مقابل هزینه در سایتتان قرار دادهاید، لازم است که رصد کنید چند نفر روی آن لینک کلیک کردهاند. بدون تگ منیجر، اگر بخواهید چنین اطلاعاتی را داشته باشید، باید دست به دامن برنامهنویستان بشوید و هزینه و زمانی زیادی را خرج کنید که میتونستید صرفهجویی کنید!
در این ویدئو از سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ منتوریکس، میخواهیم یاد بگیریم چطور لینکهای خروجی از وب سایت را رصد کنیم. اما قبل از این، بگذارید مرور کنیم که اصلا چرا باید همچین کاری را بکنیم و به چه دردی میخورد!
سخن آخر
سئو سایت همانند ثبت تبلیغات در گوگل، ابزاری است که استفاده و رعایت اصول آن در طراحی و مدیریت وبسایت، میتوان شرایطی را فراهم کرد که وبسایت مربوطه در رتبهبندی نتایج سایت در جایگاه بالاتری قرار گرفته و از این طریق ترافیک ارگانیک آن افزایش پیدا کند.
مباحث مختلفی در سئو مطرح است که در طراحی و مدیریت سایت باید مدنظر قرار بگیرد؛ لینک سازی یا بک لینک یکی از مهمترین مباحث و مؤثرترین مواردی است که میتواند منجر به افزایش اعتبار و امتیاز یک سایت برای موتورهای جستجو شده که نتیجه آن ارتقای رتبه در صفحه نتایج جستجو است.
بک لینک، پیوند دادن به یک سایت از طریق سایتهای دیگر است که امتیاز زیادی به همراه دارد. به همین دلیل بررسی بک لینک های سایت و نظارت بر آنها از نظر کمیت و کیفیت از مسائل مهمی است که در مدیریت وبسایت باید مورد توجه قرار بگیرد.