به قول مربیان فوتبال: “ما حرفمان را در زمین چمن میزنیم”، اما همه اقدامات در زمین فوتبال انجام نمیشود، بلکه آنها سعی میکنند در خارج از زمین هم برگ برنده داشته باشند تا بازی را ببرند. برای مثال تیمی که اسپانسر بهتری داشته باشد یا در تبلیغات بهتر عمل کند، میتواند محبوبتر شود و امکانات بیشتری به دست آورد.
سئو سایت نیز فقط به سئو داخلی یا سئو داخلی خلاصه نمیشود و باید سئو خارجی (off page) هم داشته باشید. در این مطلب سعی میکنیم بگوییم سئوی خارجی (off page) چیست و چه تکنیکهایی دارد؟ با آژانس دیجیتال مارکتینگ و سئو منتوریکس همراه باشید.
سئوی خارجی (off-page seo) چیست؟
سئو خارجی (off page SEO) یا سئو خارج از سایت، همهی فعالیتهایی است که خارج از وبسایتمان صورت میگیرد؛ حالا یا به دست خودمان یا توسط کاربران دیگر. هدف از سئو خارجی سایت، افزایش رتبه در موتورهای جستجو است.
اما منظور از فعالیتهای خارجی از سایت چیست؟ اقدامات معمول سئوی خارجی شامل ایجاد بکلینک، تبلیغات در گوگل، روشهای افزایش تعامل کاربران و افزایش اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی است.
اگر بخواهیم سادهتر در مورد سئو خارج از سایت صحبت کنیم باید بگوییم هرچقدر لینکهای بیشتری از سایر پلتفرمها به سایت ما ارجاع دهند، نشاندهندهی اعتبار و مرجعیت ماست در نتیجه گوگل اعتماد بیشتری به ما پیدا میکند.
صفحه پیشنهادی: هزینه و شرایط انجام خدمات سئو و بهینه سازی سایت در منتوریکس
چرا سئو خارجی مهم است؟
تصور کنید که نشریهای وزین منتشر کردهاید. مطالب فوقالعادهای هم نوشتهاید حتی یک سروگردن از رقبایتان بالاترید، اما پخشکنندهی خوبی پیدا نمیکنید. چه فایده؟ محتواهای عالیای که تولید کردهاید، گوشهی انبار خاک میخورند.
وقتی در مورد بهبود سئو سایت حرف میزنیم، مثال بالا زیادی اغراقآمیز به نظر میرسد، بههرحال گوگل و سایر موتورهای جستجو سازوکارهای پیچیده و گستردهای برای کشف صفحات ارزشمند دارند و سئو Off Page یک بخش از 3 بخش اصلی است.
ارتباط 3 بخش اصلی در سئو سایت
حالا چرا سئو آف پیج مهم است؟
موتورهای جستجو با سردمداری گوگل سالهای زیادی در تلاش برای پیداکردن راهی برای نمایش بهترین نتایج به کاربرانشان بودند. در تلاش برای رسیدم به بهترین، الگوریتمهای مختلفی طراحی کردهاند که هریک فاکتور خاصی را مورد بررسی قرار میدهد. سئو خارجی یکی از این فاکتورهای کلیدی است که به موتورهای جستجو نشان میدهد سایت ما چقدر در جهان وب اعتبار دارد.
بگذارید دقیقتر مساله را باز کنیم. تصور کنید شما مقالهای کامل در مورد موضوع خاصی نوشتهاید. مقالهتان بسیار جامع و مفید است، در نتیجه بهعنوان یک منبع معتبر افرادی زیادی (سایتها یا شبکههای اجتماعی) به شما ارجاع میدهند. گوگل هم بهعنوان یک ناظر آگاه که مدام در حال رصد وضعیت میلیونها سایت است، متوجه این موضوع میشود.
برای گوگل هیچی چیزی به اندازهی ارائهی محتوای ارزشمند به کاربرانش اهمیت ندارد. حالا مقالهی شما در وضعیتی قرار دارد که این چراغ سبز را به گوگل نشان میدهد. به شما تبریک میگویم نظر مساعد گوگل در سئو آف پیج را جلب کردهاید و رتبهی بالاتری را به دست آوردهاید.
مزایای سئو خارجی چیست؟
یک استراتژی سئو خارجی موفق مزایای زیادی برای وبسایت شما دارد:
- افزایش رتبه در نتایج جستجو: مهمترین دستاورد استراتژی سئو خارجی، افزایش رتبه در موتورهای جستجو است؛ هرچقدر که جایگاه بالاتری داشته باشید، کلیک بیشتری هم خواهید داشت.
- افزایش پیج رنک: رتبه صفحه یا پیج رنک عددی بین 0 تا 10 است که اهمیت یک وبسایت را از نظر گوگل نشان میدهد. این سیستم توسط لری پیج و سرگئی برین (بنیانگذاران گوگل) ابداع شده است و از دلایلی است که گوگل در نمایش دادن مرتبطترین صفحه به کاربر استفاده میکند. رتبه صفحه امروزه تنها یک عامل از بین 250+ فاکتور رتبهبندی گوگل است که برای رتبه دادن به سایت استفاده میکند.
- دیدهشدن بهتر: گرفتن رتبههای بالاتر به معنای قرارگرفتن در معرض دید بیشتر است، چون وقتی یک وبسایت در موقعیتهای برتر قرار میگیرد، لینکهای بیشتر، بازدید بیشتر و ذکر بیشتری در شبکههای اجتماعی توسط کاربران کسب میکند.
- کسب اعتماد کاربر: علاوه بر موارد فوق، گوگل اخیراً مفهوم Expertise، Authority و Trustworthiness (E-A-T) را ارائه داده است که در رتبهبندی مهم است. اعتبار، اقتدار و تخصص، نقش به سزایی در کسب اعتماد کاربر دارد و از نکات سئو خارجی است.
به زبان ساده، گوگل میخواهد وبسایتهایی را که تخصص، اقتدار و اعتبار بیشتری راجع به یک موضوع نشان میدهند را رتبهبندی کند.
بیشتر بخوانید: گوگل برای رتبه دادن سایتها به چه عواملی توجه میکند؟
مراحل آماده سازی سایت برای سئو خارجی
همین که وبسایت راهاندازی شد، باید off page seo را شروع کنیم؟ خیر. عجله نداشته باشید. برای شروع سئو خارجی باید قدمبهقدم پیش بروید.
میخواهم شما را به یک عروسی تخیلی دعوت کنم. در این مراسم همراه من باشید. دوست دارید چقدر مهمان داشته باشید؟ 1000 نفر. ما 1000 کارت دعوت برای مهمانهای خود ارسال میکنیم. اطلاعات دقیقی هم در کارت دعوت مینویسیم؛ ساعت، مکان، نوع پذیرایی.
اما در مراسم عروسیمان هیچ چیزی نداریم؛ نه عروس و دامادی، نه پذیرایی. میهمانها به مراسمی دعوت شدهاند که در واقع از ملزوماتش فقط نامی دارد. به نظر شما از این 1000 میهمان، چند نفر در میهمانی میمانند.
حالا اغراق را به سر حد خودش میرسانیم؛ حتی مکانی هم که برای مهمانی در نظر گرفته شده است، مناسب نیست. بااینحال انتظاری از میهمانان نباید داشت.
برگردیم به موضوع اصلی بحثمان؛ چه زمانی سئو off page را شروع کنیم. بهتر است ابتدا دستی به سر و روی وبسایتان بکشید. محتوای قابلارائه به کاربران تولید کنید. سئو داخلی را کاملا باید جدی بگیرید. شما نمیتوانید با استراتژیهای سئو خارجی کاربران را دعوت به سایتی کنید که هیچ نکتهای برایشان ندارد.
از سوی دیگر باید بر روی ویژگیها فنی سایت نیز تمرکز کنید. بررسی سئو تکنیکال هم در برنامهتان بگذارید. زیر ساختهای لازم برای سایتتان را فراهم کنید و زمانی که احساس کردید حرفی برای گفتن دارید، برای سئو خارجی برنامهریزی کنید.
تکنیکهای سئو خارجی چیست؟
مانند سئو داخلی، تکنیکهای سئو خارجی را نیز میتوان به چند بخش اصلی تقسیم کرد. این بخشها شامل موارد زیر میشود:
- لینک سازی
- بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی
- برندینگ و تبلیغات
- نظرات مشتریان
- توجه به Brand SERP
- بازاریابی محتوایی
- تمرکز بر محتوا PR (روابط عمومی)
- توجه به سئو لوکال (سئو محلی)
- سیگنال شبکه های اجتماعی Social Signal
- حضور فعال در تالارهای گفتگو
- برگزاری وبینار یا رویدادهای اینترنتی
- تولید پادکست
- ثبت در سایتهای دایرکتوری
- انتشار رپورتاژ آگهی
بهینهسازی این چهار بخش که در خارج از سایت شما انجام میشود، باعث افزایش ترافیک سایت، کسب اعتبار و اقتدار و نرخ تبدیل میشوند. بیایید با هم سفری به درون این بخشها داشته باشیم.
تکینک های اصلی سئو خارج از سایت
لینک سازی
ایجاد بک لینک یا همان لینک سازی محبوبترین و موثرترین تکنیک سئو خارجی است. اساساً، با ایجاد پیوند خارجی به سایت خود، در تلاش هستید تاحدامکان “رأی” برای اعتبار جمع کنید، تا بتوانید رقبای خود را دور زده و رتبه بالاتری کسب کنید.
بهعنوانمثال، اگر کسی مطلب شما را دوست دارد و در وبسایت یا بلاگش درباره مطلب شما حرف میزند و لینکی به آن میدهد، این سیگنال به موتورهای جستوجو نشان میدهد که در صفحه شما محتوای مفیدی برای کاربران وجود دارد، برای همین در طی فرایند رتبهبندی، موتورهای جستوجو هنگام تصمیمگیری برای نمایش رتبههای بالا نتایج جستوجو، شما را در نظر خواهند داشت.
بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی
بازاریابی شبکههای اجتماعی بخشی از سئو خارجی است و اگر بیشتر به آن فکر کنید، این روش نوعی ایجاد لینک است.
هنگامی که شما مطلبی در سایت یا وبلاگتان منتشر میکنید، فقط توسط کاربران شما مشاهده میشود و تا زمانی که در نتایج بالایی رتبهبندی نشوید، هیچکس دیگری آن را نخواهد دید و صفحه شما میان میلیونها صفحه دیگر گم خواهد شد. از طرف دیگر، اگر هر یک از پستهای خود را در شبکههای اجتماعی تبلیغ کنید و مخاطبان بیشتری را به خود جلب کنید، بهاحتمال زیاد افراد بیشتری آن را میخوانند و این امکان وجود دارد که برخی از افراد به آن لینک دهند.
اگر میخواهید یک گام جلوتر بردارید، میتوانید بهجای نمایش پستهای خود به مخاطبان عام، کمپینهای شبکههای اجتماعی خود را بهمنظور هدف قراردادن افرادی که بهاحتمال زیاد به پست شما لینک دهند، بهینه کنید. به طور خلاصه، شبکههای اجتماعی در صورت استفاده صحیح میتوانند به طور غیرمستقیم به سئو خارجی شما کمک کنند.
بیشتر بخوانید: انواع شبکه اجتماعی و بازاریابی در آنها
برندینگ و تبلیغات
گوگل برندها را دوست دارد و ترجیح میدهد وبسایتهای دارای برند را در بالای نتایج رتبهبندی کند. برندها معمولا قابلاعتمادتر هستند و احتمالاً مورد اعتماد کاربران قرار خواهند گرفت و این به معنی تجربه کاربری بهتر و شادتر بودن کاربران گوگل است. تفاوت برندینگ و تبلیغات با ایجاد لینک و بازاریابی در شبکههای اجتماعی در این است که ذکر نام تجاری لزوماً لینکی به شما نمیدهد. این میتواند تنها نامبردن از اسم سایت شما در یک فروم، مقالات، بررسیها یا شبکههای اجتماعی باشد.
خزندههای گوگل این سیگنالها را انتخاب کرده و بر اساس آن ارزیابی کنند. بدینوسیله آنها میفهمند نام برند شما چیست تا در کلمات کلیدی مرتبط شما را رتبهبندی کنند. بهعنوان بخشی از استراتژی سئو خارجی باید هرگونه ذکر مثبت از وبسایت، محصولات یا نویسندگان را دنبال کنید و مطمئن شوید که به نظرات منفی یا گمراهکننده پاسخ میدهید. اگر آدرس سایت را به نام تجاری شما پیوند دهند نیز، بسیار عالی میشود.
بیشتر بخوانید: انواع تبلیغات دیجیتال را بشناسیم
نظرات مشتریان
نظرات مشتریان که برای کسبوکار، وبسایت، خدمات یا بررسی محصولات شما باشد، میتواند در رتبهبندی شما نقش مهمی داشته باشند؛ بنابراین، اگر کالا یا خدماتی میفروشید، مشخصات کسبوکار خود را در همه وبسایتهای معتبر منتشر کنید و تا کاربران درباره آنها نظر دهند.
توجه به Brand SERP
Brand SERP یا همان صفحهی جستجوی برند، اشاره به زمانی دارد که کاربران نام برند شما را در گوگل جستجو میکنند. اینکه کاربر بعد از جستجو چه نوع اطلاعاتی را ببیند بر درک او از برند تاثیر زیادی دارد. هرچقدر که این تاثیر اولیه از برند مثبتتر باشد، اعتماد کاربر به برند نیز بیشتر میشود.
برای آنکه نام برندتان در نتایج Brand SERP به خوبی نمایش داده شود، باید به چند نکته توجه ویژهای داشته باشید:
- از ساختار صحیح و بهنیه وبسایت خود مطمئن شود.
- حتما محتواهای باکیفیت تولید کنید.
- از تصاویر یونیک، اینفوگرافیکها، ویدئو و سایر انواع محتوا در وبسایتتان استفاده کنید.
- در شبکههای اجتماعی حضوری فعال داشته باشید. زمانی که کاربر نام برندتان را جستجو میکند، در Brand SERP بهراحتی میتواند به صفحات شما در شبکههای اجتماعی نیز دست پیدا کند.
- کاربرانتان را تشویق کنید نظرات خود را درباره برندتان ابراز کنند.
- حسابهای کاربریتان را در پلتفورمهایی مثل google my business و نقشه گوگل کامل کنید.
بازاریابی محتوایی
درست است که تولید محتوا، بخش مهمی از استراتژیهای سئو داخلی وبسایت است؛ اما اگر بهدرستی اقدام به تولید محتوای باکیفیت و مرتبط کنید شانس بیشتری برای مانور در بخش سئو خارجی نیز خواهید داشت.
همچنین در زمینهی بازاریابی محتوایی در بخش سئو خارجی باید به این نکته توجه کنید که هر نوع محتوایی که توسط شما در بستر وب منتشر میشود، بخشی از استراتژی بازاریابی محتوایتان است. بنابراین چنانچه در سایت دیگری اقدام به انتشار یک پست میهمان میکنید باید به مولفههای اساسی بازاریابی محتواییتان توجه کنید. شما بهراحتی میتواند با یک پست میهمان، یکاینفوگرافیک ساده اما دقیق یا حتی یک نظر سنجی در بستر شبکههای اجتماعی، از طریق بازاریابی محتوایی بر سایت خود اعتبار کسب کنید.
تمرکز بر محتوا PR (روابط عمومی)
روابط عمومی که به اختصار با عنوان PR میشناسیم، میتواند نقش مهمی در بخش سئو خارجی ما ایفا کند. یکی از مهمترین وظایف بخش PR تقویت ارتباط میان برند و کاربران است. مهمترین ابزارهای روابط عمومیها در این بخش انتشار اخبار، گزارشها یا حتی ویژه برنامههایی هست که تدارک دیدهاند.
با توجه به مواردی که برشمردیم میتوان به ظرفیت محتوای PR جهت تقویت استراتژی سئو خارجی و حتی برندسازی پی برد.
اما محتوای PR چگونه کار میکند؟
- لینکسازی؛ انتشار اخبار و آگهیها در سایر وبسایتها میتواند فرصت مناسبی برای لینک سازی خارجی باشد.
- برند سازی یا تقویت برند از طریق طراحی و اجرای تبلیغات موثر.
- افزایش آگاهی کاربران از فعالیتهای برند.
- کمک به ساخت تصویر مثبت از برند.
- افزایش اعتبار برند و سایت.
- افزایش ترافیک وبسایت.
توجه به سئو لوکال (سئو محلی)
سئو محلی یا Local SEO مناسب کسبوکارهایی است که خدمات یا محصولات خود را در محدودهی جغرافیایی خاصی ارائه میکنند. بخشهای زیادی از سئو محلی و سئو خارجی با هم همپوشانی دارد که در ادامه به صورت تیتر وار به آنها اشاره میکنیم:
- انتشار رپورتاژ یا درج تبلیغات در وبسایتها و رسانههای محلی
- ثبت اطلاعات سایت (آدرس، تلفن یا ساعت کاری) در نقشه گوگل
- ثبت اطلاعات کسبوکار در google my business.
- ثبت اطلاعات مربوط به کسبوکارتان در انجمنهای گفتگوی محلی، دایرکتوریها و رسانههای محلی.
سیگنال شبکه های اجتماعی Social Signal
سیگنال شبکه های اجتماعی یا سوشال سیگنال به فعالیتها و تعاملهای کاربران در شبکههای اجتماعی در ارتباط با سایت یا برند شما اشاره دارد. از میان شبکههای اجتماعی میتوان به توییتر (ایکس)، فیسبوک، اینستاگرام و لینکدین اشاره کرد. زمانی که کاربران در بستر این شبکهها فعالیتی میکنند نظیر لایک، کامنت، فالو، ذخیره یا بازنشر اطلاعات مرتبط با شما، گوگل این فعالیتها را سیگنال در جهت اعتباریابی وبسایت یا برند شما تلقی میکند.
برای مثال زمانی که اطلاعات شما در شبکههای اجتماعی بارها و بارها به اشتراک گذاشته میشود، از نظر گوگل وبسایت یا برند شما پاسخگوی نیاز کاربران است و به شما اعتبار مثبت میدهد.
این سیگنالها مثبت در نهایت یکی از عوامل تاثیرگذار در بخش سئو خارجی و اعتباریابی سایت و برندتان است.
حضور فعال در تالارهای گفتگو
یکی دیگر از روشهایی که میتواند در سئو خارجی شما تاثیر مثبتی داشته باشد، حضور در تالارهای گفتگو و فرومهاست. شما میتوانید بسته به نیاز کاربرانتان در یکی از انجمنهای گفتگو پروفایل داشته باشید و با کمک بازاریابی محتوایی به نیاز کاربران خود پاسخ دهید.
بسیار از تالارهای گفتگو امکان درج لینک را نیز فراهم کردهاند، بنابراین شما میتوانید با یک استراتژی درست کاربران را به سایتتان هدایت کنید.
برگزاری وبینار یا رویدادهای اینترنتی
مهم نیست نوع محصولات یا خدمات شما چیست؛ همیشه موضوعی برای برگزاری رویدادهای اینترنتی یا وبینارها وجود دارد. شما میتوانید با شناسایی این فرصتها، زمینهی را برای تقویت برند فراهم کنید. همچنین با کمک برگزاری وبینار میتوانید بر سئو خارجی وبسایتان تمرکز کنید.
مطمئن باشید برگزاری سمینار یا وبینارهای آموزشی بارها و بارها در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشود. همچنین از فرصت برگزاری رویدادهای اینترنتی میتوانید در بخش روابط عمومی و انتشار محتوای PR نیز کمک بگیرید.
تولید پادکست
اینروزها پادکستها بسیار محبوب شدهاند. همهی ما تجربه گوش دادن به پادکستهای مختلف در اوقات فراغات، حین کار یا زمانی که سوار مترو هستیم را داریم. تولید پادکست از 3 طریق میتواند به استراتژی سئو خارجیمان کمک کند.
- از طریق لینک سازی خارجی در پادگیرها
- اشتراکگذاری پادکست
- برند سازی
اگر فکر میکنید کسبوکارتان بستر مناسبی برای تولید پادکست نیست، شاید نیاز باشد سراغ یک اتاق فکر خلاق بروید. مطمئن باشید که میتوانید موضوع مناسب برای تولید پادکست در ارتباط با کسبوکارتان را بیابید.
ثبت در سایتهای دایرکتوری
حتما وبسایت خود را در دایرکتوریهای آنلاین ثبت کنید. وبسایتهای دایرکتوری، در واقع به عنوان مرجع سایتها بر اساس دستهبندی یا موضوع کسبوکاری شناخته میشود. بسیاری از این سایتها اعتبار بالایی دارند و تنها کافی است اطلاعات سایت خود را در آنها ثبت کنید تا یک لینک با اعتبار دریافت کنید.
انتشار رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی بخش مهمی از استراتژی سئو خارجی است. با کمک انتشار رپورتاژ در سایر وبسایتها میتوانیم لینکهای ارزشمندی برای سایت خود ایجاد کنیم. در واقع انتشار رپورتاژ یکی از مهمترین روشهای لینکسازی خارجی است که به ما فرصت میدهد تا اعتبار دامنهی خود را نزد موتورهای جستجو بالا ببریم.
نقش محتوا در سئوی خارجی
زمانی که از سئو خارجی حرف میزنیم، به تمام فعالیتهایمان خارج از وبسایت اشاره میکنیم. شاید به نظر برسد که غنای محتواهای منتشر شده در سایر سایتها، دیگر خیلی اهمیت ندارد. این باور اشتباه است.
حواستان باشد که محتوا پادشاه است؛ حالا چه بحث سئو داخلی وسط باشد یا بحث off page seo؛ بنابراین نمیتوان از اهمیت تولید محتوا و نقش محتوا در بهبود سایت در هر حالی غافل شد.
میخواهم از یک تجربه شخصی در اینجا کمک بگیرم؛ چندی پیش برای خرید هدفون بلوتوثی نیاز به دریافت اطلاعات دقیق از برندها، قیمت و عملکردهای محصولات مختلف بازار بودم؛ بنابراین بهعنوان کسی که دستی در سئو دارد، خودم را به گوگل سپردم. عبارت بهترین هدفون بلوتوثی را سرچ کردم و در سایتهای مختلف شروع به خواندن مقاله کردم.
دراینبین یک رپورتاژ آگهی جالب، توجه مرا به خود جلب کرد. در متن این رپورتاژ بهدقت چند مدل از بهترین برندهای بازار را معرفی و مقایسه کرده بود. مطابق اصول رپورتاژ نویسی 3 انکرتکست آبیرنگ هم مرا به سایت دیگری هدایت میکرد. محتوا نظرم را جلب کرد و روی یکی از لینکها کلیک کردم و به سایت تکنولایف رسیدم؛ درست به همان محصولی که برای خرید انتخاب کرده بودم. دیگر وقت را نکشتم و خریدم را انجام دادم.
محتوای خوب و کاربردی در سئو خارجی همینطور عمل میکند؛ با شناخت درست از دغدغهها و نیازهای مخاطبان، راهحل موثر را به آنها نشان میدهد. در این حال ترافیک ورودی سایت را نیز افزایش میدهد.
تقویت سئو خارجی با لینک بیلدینگ
لینک بیلدینگ یا همان لینک سازی چیست؟ زمانی که از یک سایتی به سایت خودتان لینکی دریافت میکنید، در واقع لینک بیلدینگ انجام دادهاید. لینکهای ایجاد شده در صفحات مختلف سایتها توسط رباتهای جستجوگر دیده میشوند و اگر اجازهی ورود و تجسس بیشتر داشته باشند، رد لینک را پیگیری میکنند. برای مثال اگر در صفحهای 10 لینک مختلف با تگ لینک Follow یا DoFollow وجود داشته باشد، ربات موظف است به همهی آنها سر بزند و آنها را وارسی کند.
لینک بیلدینگ از روشهای موثر در سئو خارجی محسوب میشود. لینکی که شما در یک وبسایت دیگر ساختهاید، میتواند دروازهی ورود کاربران و رباتها به وبسایت شما باشد. هرچقدر سایت مبدا معتبرتر باشد، اعتبار شما هم بالاتر میرود.
قبل از ادامه بحث بیایید رفتار موتورهای جستجو در مواجهه با لینکهای موجود در صفحات را بررسی کنیم:
- پیداکردن سایتها و صفحات جدید در وب
- امتیازدهی، ارزشدهی و نهایتا رتبهبندی سایتها و صفحات
پیوندسازی از طریق لینک سازی در سایتهای مختلف
هر سایتی با هر هدفی، علاوه بر صفحهی خانه، یک یا چند صفحهی مهم دارد. زمانی که در مورد سئو خارجی حرف میزنیم باید علاوه بر داشتن دیدی کلی درمورد وبسایتمان، اعتباری بیشتری برای این صفحات مهم در نظر بگیریم. این موضوع زمانی ارزش بیشتری پیدا میکند که به دنبال لینک سازی خارجی هستیم.
استراتژی ما باید هدایت کاربران به صفحات هدفمان باشد. لینک بیلدینگ در این بخش از کار، نقشی حیاتی پیدا میکند. زمانی که تصمیم به لینک سازی خارجی میگیریم باید لینکهایمان را با انکرهای مناسب که توضیحدهندههای خوبی برای صفحهی ما هستند به مقصد درست بفرستیم. در این حالت گوگل نیز متوجه اهمیت و مرجعیت این صفحات میشود و در رتبهبندی خود، اعتبار خاصی را برای آنها در نظر میگیرد.
در ادامهی استراتژی لینکسازی، هرچقدر لینکهای بیشتری برای صفحات لندینگ در نظر بگیرید، اعتبار دریافتیتان از گوگل نیز بیشتر میشود. فقط حواستان باشد که درگیر اغراق و زیادهکاری نشوید، چون ممکن گوگل از این کارتان خشنود نباشد.
اهمیت یافتن لینک های 404 در سئو خارجی
ارور 404 بخش طبیعی از هر وبسایتی است. هرچقدر هم وسواسی یا کمالگرا باشید، صفحات 404 از گوشهای سر درمیآورند و فکر و ذهنتان را به خود مشغول میکنند. خبر خوب اینکه خود گوگل هم اذعان کرده که وجود ارورهای 404 را بهعنوان بخشی طبیعی از هر سایتی پذیرفته و قرار نیست کسی بهخاطر وجودشان جریمه شود.
راههای زیادی هم بر حل مشکل ارور 404 وجود دارد که در حوصلهی این بحث نمیگنجد. آنچه در مورد 404ها در سئو خارجی باید موردتوجه قرار بگیرد، لینکهای ورودی به سایت شما است که با ارور 404 برخورد میکنند.
2 دلیل عمده برای وجود ارورهای ورودی 404 وجود دارد:
- ممکن است شما صفحهای که برایش لینکسازی کردهاید را حذف کرده باشید.
- ممکن است سایت مبدا در واردکردن URL دچار خطا شده باشد و آدرس را ناصحیح وارد کرده باشد.
در دو حالت گوگل برخوردی منطقی با این مشکل دارد و باز هم قرار نیست بهخاطر وجود ارور 404 جریمه شوید. نکتهای که اینجا اهمیت پیدا میکند تاثیر 404 های ورودی بر روی ترافیک و تجربهی کاربری است.
بیایید به مثال عروسی که در سطور بالایی بیان کردم، برگردیم. شما میهمانان بسیاری را دعوت کردهاید، اما آدرس محل برگزاری را اشتباه نوشتهاید. میهمانان میآیند و با دربهای بسته مواجه میشوند و میروند. این رفتن البته که با نارضایتی همراه است. اگر شما زودتر متوجه این اشتباه بشوید، ممکن است با روشهایی میهمانان را از آدرس صحیح آگاه کنید و از هرگونه نارضایتی پیشگیری کنید.
در مورد ارورهای 404 و سئو off page مهمترین اقدامی که باید انجام بدهید، شناسایی صفحات 404 ورودی و سپس ریدایرکت کردن آنها به صفحات مشابه یا مهم سایت است.
استراتژی های موفق در سئو خارجی
شاید تدوین استراتژی سئو خارجی سخت یا پیچیده به نظر برسد؛ اما در واقعیت شما تنها به شناخت و توانایی تحلیل مختصری نیاز دارید. برای تدوین استراتژی سئو خارجی سایت باید چند مرحله مهم را پشت سر بگذارید. پیشنهاد میکنم تمامی مسیرهایی که طی میکنید و اطلاعاتی را که به دست میآورید را مکتوب و مستند کنید تا در انتهای کار، تحلیل و تدوین استراتژی لینک سازی راحتتر باشد.
اگر برای اولینبار برای یک سایت استراتژی بک لینک تدوین میکنید، این مسیر به شما کمک زیادی میکند:
- گام اول:
ابتدا یک تصویر کلی از بک لینک سازی های وبسایت تاکنون به دست بیاورید. در چه سایتهایی با چه انکرهایی لینک سازی شده است. تعداد و نوع لینکها چگونه هستند را نیز موردتوجه قرار دهید. حالا شما میدانید سئو خارجی سایت در چه مرحلهای قرار دارد.
- گام دوم:
رقبای خود را پیدا کنید. مهمترین کیوردهای سایتان را در گوگل جستجو کنید و ببینید کدام سایت رتبه اول را دارد. پیشنهاد میکنم تنها به یک سایت اکتفا نکنید و حداقل 3 رتبهی اول جستجو را به لیست رقبای خود اضافه کنید.
تحلیل عملکرد 3 رتبه نخست در SERP مرحلهای ضروری در سئو داخلی و خارجی سایت است.
- گام سوم:
تحلیل بک لینک رقبا. در این مرحله با کمک ابزارهایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، بک لینک های رقبا را دقیق بررسی میکنیم. در این بخش باید برای چند فاکتور اهمیت ویژهای قائل شویم:
- تعداد بک لینک ها
- تعداد دومینهایی که به سایت رقبا لینک سازی کردهاند
- نوع بک لینک ها
- انکرتکست های انتخابیشان
- روش های لینک سازی
- سایتهایی که رقبا از آنها بک لینک گرفتهاند
- گام چهارم:
تا اینجا اطلاعات زیادی به دست آوردیم، حالا باید وارد مرحله تدوین استراتژی شویم. بر اساس دادههایی که تا اینجا داریم میدانیم رقبا چقدر برای سئو خارجیشان هزینه مالی و زمانی میکنند و میدانیم که ما به دنبال تدوین یک استراتژی موفق هستیم. تنها کاری که لازم است انجام دهیم تدوین یک نقشه راه دقیق برای رسیدن به اهدافمان است.
در ادامهی این مقاله بهصورت دقیقتری به روشهای غنی کردن استراتژی سئو خارجی میپردازیم. تا اینجا تنها لازم است این نکته را بیان کنیم که شناخت دقیق از رقبا و راههایی که رفتهاند فاکتور مهمی برای موفقیت است؛ از آن مهمتر اما شناخت ابزارهایی است که در اختیار دارید.
تکنیک های سئو خارجی در سال 2024
بخش زیادی از اهمیت سئو خارجی افزایش اعتبار دامنه است. در این بخش تکنیک های سئو خارجی در سال 2024 را معرفی میکنیم.
- فراهمکردن امکان اشتراکگذاری محتوا در شبکه های اجتماعی
بهتر است در زمان طراحی سایتتان به این نکته توجه داشته باشید که هرچقدر کاربران شما راحتتر بتوانند از امکانات اشتراکگذاری محتوای سایت در شبکههای اجتماعی استفاده کنند، برای شما مفیدتر خواهد بود.
برای درک اهمیت شبکه های اجتماعی در سئ. توصیه میکنم مقاله «8 ترفند شبکه اجتماعی برای رشد هر استارتاپ» بخوانید.
در تدوین استراتژی سئو خارجی از شبکههای اجتماعی غافل نشوید.
- تبلیغات اینفلوئنسری را جدی بگیرید
دیگر بهسختی میتوان نقش اینفلوئنسرها در بازاریابی دیجیتال را دستکم گرفت. سایت شما هر موضوعی که داشته باشید، قطعا چهرههای شاخصی با عنوان اینفلوئنسر نیز پیدا میشود. میتوانید این گزینه را برای غنیکردن استراتژی سئو خارجیتان همیشه روی میز نگهدارید.
از افراد پرنفوذ در حوزه کاریتان بخواهید، سایتتان را بررسی کنند و در صفحاتشان در شبکههای اجتماعی به سایت شما ارجاع دهند.
- انتشار مقاله بهصورت میهمان
بسیاری از سایتها و وبلاگهای معتبر، از نویسندههای میهمان استقبال میکنند و امکان لینکسازی را برای آنها فراهم میکند. تعداد این نوع لینکسازی مهم نیست، بلکه بهتر است روی کیفیت محتوایی که مینویسید تمرکز کنید.
- لینکهای شکسته ورودی به سایتتان را شناسایی کنید
بهصورت مداوم بکلینکهایتان را چک کنید. اگر سایتی با آدرس اشتباهی به شما لینک داده است، با آنها مکاتبه کنید تا لینک صحیح را جایگزین کنند. این پیگیری را در مورد لینکهای شکسته نیز انجام دهید.
- استفاده از Local Citation
با کمک وبسایتهایی نظیر Google My Business پروفایل یا نمایهی وبسایتتان را ثبت کنید. این روش جزء تکنیکهای بهروز و موثر در سئو خارجی است. هرچقدر اطلاعات درج شده کاملتر باشد، تأثیرگذاریتان بیشتر خواهد بود.
- به برند منشن فکر کنید
با کمک ابزارهایی مانند Brandwatch سعی کنید، صفحاتی که در مورد برند شما صحبت کردهاند، اما لینک به وبسایتتان ندادند را پیدا کنید. در مرحله بعد سعی کنید با صاحبان سایت مبدا تماس برقرار کنید و از آنها بخواهید که لینک سایت شما را در کنار نام برندتان درج کنند.
- تعامل با سایر کاربران در شبکههای اجتماعی
در شبکههای اجتماعی حضوری فعال داشته باشید و با کاربران دیگر وارد تعامل شوید. حضور فعال در شبکههای اجتماعی علاوه بر معروفیت شما، کمک زیادی به افزایش لینکهای ورودیتان میکند.
محبوبترین و موثرترین شبکههای اجتماعی عبارتاند از:
- به سایتهای نشانهگذاری سر بزنید
سایتهای Social Bookmarking جزء بهترین ابزار لینک سازی برای وبسایت هستند. زمانی که مقاله یا صفحهای از سایتتان را در نشانهگذاری میکنید، ترافیک ورودی قابلتوجهی به دست میآورید. برخی از سایتهای نشانهگذاری اجتماعی عبارتاند از: