صفر تا صد طراحی رایگان با برنامه کانوا (Canva)

اگر گرافیست نیستید، اما دوست دارید پست‌ها و استوری‌های اینستاگرامتان را خودتان طراحی کنید، این مطلب همان چیزی‌ست که می‌خواهید.

با فتوشاپ آشنا نیستی؟ یک پیج تازه تاسیس داری و نگران طراحی گرافیکی آن هستی؟ معجزه‌ای که به دنبالش می‌گردی همین‌جاست: کانوا (Canva). این برنامه که نرم افزاری تحت وب است و البته اپلیکشین هم دارد، تقریبا تمام نیازهای گرافیکی شما را برطرف می‌کند: از طراحی تمپلیت اینستاگرام گرفته تا قالب‌های آماده اینفوگرافیک، کارت پستال و….

کانوا چیست؟ دقیقا چه کاربردی دارد و چطور با این نرم افزار کار کنیم؟ در ادامه با ما در منتوریکس همراه باشید تا با هم نحوه کار کردن این برنامه را یاد بگیریم. آماده‌ی ورود به این دنیای جادویی هستید؟

با کلیک روی لینک زیر می‌توانید به محتوای ویدئوی وبینار آموزش طراحی با کانوا دسترسی داشته باشید:

وبینارآموزش طراحی با کانوا {با فیلترشکن وارد شوید}

کانوا (Canva) چیست؟

اگر از من (یعنی نهال) بپرسید، می‌گویم کانوا یک جعبه ابزار جادویی برای کسانی‌ست که طراحی را دوست دارند، اما طراح نیستند. تازه اگر به شما بگویم که کلی از ویژگی‌های این برنامه رایگان هم هست، مطمئنم شما هم مثل من دلباخته‌ی این برنامه خواهید شد.

خوبی دنیای آنلاین آن است که بعضی قابلیت ها را به راحتی می‌توانید به دست آورید بدون آن‌که نیاز به تخصص داشته باشد. در این نرم افزار تحت وب کانوا یک معجزه است.

حالا بیایید شما را به تور مجازی کانوای جادویی ببرم. راستی قبل از ورود به تور بگذارید به شما بگویم که کانوا هم برنامه‌ای تحت وب است و هم اپلیکیشن دارد. بنابراین بسته به نیاز خود و راحتی کار با دسکتاپ یا صفحه‌ی گوشی می‌توانید از هر دو نوع آن استفاده کنید.

چطور با کانوا کار کنم؟

خب، رسیدیم به اصل ماجرا! هرچند در ویدئو به صورت کامل همه‌ی این مراحل را توضیح دادم، اما در این قسمت هم قدم به قدم و با کمک تصویر توضیحاتم را مکتوب می‌کنم تا شما برای کلاس درس کانوای‌تان، نُت هم داشته باشید:)

1. وارد شدن به سایت یا اپلیکیشن کانوا

قدم اول برای ورود به این دنیای پر از طرح و رنگ، وارد شدن به وب سایت تبلیغات در گوگل یا اپلیکیشن آن است. پس در مرورگر لپ‌تاپ یا سیستم‌تان تایپ کنید. ما برای راحتی کار شما، همین لینک را به وب‌سایت کانوا لینک کرده‌ایم، پس روی لینک آبی کلیک کنید تا مستقیما به این وب‌سایت برسید: canva.com

تصویری که در اولین مواجهه با این برنامه می‌بینید، چیزی شبیه تصویر زیر است:

سایت کانوا

2. ساخت اکانت

مثل تمام وب‌سایت‌های این چنینی، بهتر است ابتدا یک اکانت کاربری برای خود بسازید. برای این کار، روی گزینه Sing Up کلیک کنید، بعد از آن با این تصویر مواجه می‌شوید:

ساخت اکانت کاربری در کانوا

اگر اکانت گوگل دارید و با آن روی کروم لاگین هستید، خودتان را به دردسر نیندازید و با همین اکانت ثبت‌نام کنید تا دیگر درگیر ایمیل و رمز عبورهایی که میان این حجم از پسووردها به‌راحتی گم می‌شوند نشوید. اگر هم نه، به‌راحتی با یک ایمیل و تعیین پسوورد می‌توانید اکانت خود را در کانوا ایجاد کنید.

یک نکته در گوشی: برای اطمینان بیشتر از کارایی این روش، باید از قبل وارد اکانت گوگل خود شده باشید.

حالا که این بچه خان ساده را رد کردیم، این ما هستیم و دنیای بی‌نظیری از طرح‌های رنگارنگ!

طراحی‌های رایگان کانوا

خوبی اکانت ساختن آن است که با همان اکانت می‌توانید وارد اپلیکیشن هم بشوید و تمام کارهایی که قبلا انجام دادید را روی گوشی خود هم مشاهده کنید. پس، اوصیکم به ساخت اکانت:D

3. انتخاب قسمت مورد علاقه

در کانوا انتخاب‌های زیادی در تولید محتوای گرافیکی پیش روی‌تان دارید، مثلا:

  • پست اینستاگرام
  • استوری اینستاگرام
  • پوستر
  • لوگو
  • ارائه (Presentation)
  • اینفوگرافیک
  • بیزینس کارت
  • منو
  • رزومه
  • بروشور
  • ویدئو

البته ممکن است برای اینکه بتوانید به بهترین نمونه کار خروجی برسید، به چیزی بالاتر از آموزش تولید محتوای گرافیکی ساده نیاز داشته باشید.

نکته کاربردی: با سرچ کردن عبارت دلخواه خود درسرچ باکس بالای این قسمت، می‌توانید تمپلیت‌های نزدیک به ایده‌ی خود را راحت‌تر پیدا کنید. طبیعتا این جست‌وجو باید به زبان انگلیسی باشد.

تمپلیت‌های اینستاگرام

بسته به نیازی که دارید روی آن قسمت کلیک کنید تا دنیایی از طرح‌ها برای آن موضوع جلوی‌تان صف بکشید. برای مثال من پست اینستاگرام را انتخاب می‌کنم. در منوی سمت چپ، قالب‌های متعدد بی‌شماری به شما نمایش داده می‌شود که فقط کافی‌ست روی آن کلیک کنید تا وارد قسمت ویرایش شما شود.

4. ویرایش تمپلیت آماده

هر تمپلیتی که انتخاب کنید، دست‌تان برای ویرایش آن باز است. همانند تصویر زیر، می‌توانید به تصویرتان افکت دهید، فیلتر روی آن بگذرید، کراپش کنید و….

  • Effects: با کلیک روی این قسمت، انواع افکت‌های آماده برای‌تان نمایش داده می‌شود (چیزی شبیه افکت‌های اینستاگرام).
  • Filters: در این قسمت بعضی فیلترها نمایش داده می‌شود.
  • Adjust: در این قسمت می‌توانید نور، کنتراست، میزان اشباع رنگ و موارد این چنینی را تنظیم کنید. همچنین با استفاده از گزینه Blur می‌توانید تصویر را به اندازه‌ی دلخواه محو کنید یا با گزینه Vignette اطراف آن هاله بیندازید.
  • Crop: می‌توانید تصویر خود را به هر اندازه که می‌خواهید کراپ کنید (قسمتی از تصاویر را بِبُرید).
  • Flip: با این گزینه می‌توانید تصویر را به صورت عمودی یا افقی بچرخانید.
  • Position: در این قسمت می‌توانید جای قرارگیری هر المان روی تصویر را انتخاب کنید، روی تصویر باشد یا زیر آن (اوصیکم به آموزش ویدئویی).

این‌ها همه‌ی کارهایی نیست که با این برنامه می‌توانید انجام دهید. یک منوی پر و پیمان هم در سمت چپ انتظار شما را می‌کشد که امکانات بسیار متنوعی دارد. در ادامه نحوه کار کردن با این منو را کاملا توضیح می‌دهم.

چطور از منوی کانوا استفاده کنیم؟

منوی سمت چپ کانوا، امکانات بی‌نظیری در اختیار شما قرار می‌دهد و تقریبا دست‌تان برای هر نوع ادیتی باز است. کاربرد هر قسمت را به صورت موردی برای‌تان توضیح می‌دهم:

  • Template: در این قسمت انواع تمپلیت در موضوعات مختلف به شما نمایش داده می‌شود.
  • Uploads: در این قسمت می‌توانید هر عکس، ویدئو یا صدایی که می‌خواهید از روی دسکتاپ یا گالری گوشی خود وارد کنید تا روی همان فایل تغییرات اعمال کنید یا به متریال‌های دیگر اضافه‌ش کنید.
  • Photos: در این قسمت می‌توانید از عکس‌‌های آماده‌ی خود کانوا استفاده کنید. بسیاری از این عکس‌ها رایگان هستند و با یک کلیک در تمپلیت شما ظاهر می‌شوند.

نکته کاربردی: برای دسترسی سریع‌تر، موضوع عکس خود را در سرچ باکس بالای آن قسمت وارد کنید.

  • Elements: این قسمت برای خود من خیلی جذاب است، انواع شکل‌ها، خط‌ها، فریم‌ها و المان‌های بانمک و جدی را می‌توانید در این قسمت پیدا کنید و به طراحی خود اضافه کنید.
  • Text: در این قسمت تمپلیت‌های مختلفی برای قرار دادن نوشته روی عکس قرار داده شده، که می‌توانید برای زیباتر کردن نوشته‌ی خود از آن استفاده کنید. البته این برنامه از تمام فونت‌های فارسی پشتیبانی نمی‌کند و برای وارد کردن فونت فارسی دلخواه خود به آن باید اکانت پرو (پولی) آن را خریداری کنید.

نکته در گوشی: برای اضافه کردن تکست اجباری به استفاده از تمپلیت‌ها نیست، کافی‌ست تمپلیت ساده‌ی text را انتخاب کنید و به‌راحتی متن خود را بنویسید (برای جا افتادن این قسمت کافی‌ست ویدئو را ببینید).

  • Audio: در این قسمت می‌توانید از موزیک‌های آماده‌ی این برنامه برای موسیقی متن کارتان استفاده کنید. مخصوصا اگر در حال طراحی یک ویدئو یا استوری متحرک هستید.
  • Videos: کانوا ویدئوهای آماده‌ی مختلفی در این قسمت قرار داده که به فراخور کار طراحی خود می‌توانید از آن استفاده کنید.
  • Backgrounds: اگر برای آماده کردن طرح گرافیکی خود به بک‌گراند نیاز دارید، در این قسمت تعداد زیادی از خوشگل‌هایش را اینجا پیدا می‌کنید.

چطور با کانوا استوری طراحی کنم؟

برای طراحی استوری با کانوا از قسمت Templates به قسمت Instagram Story بروید:

قالب آماده رایگان برای استوری اینستاگرام

در این قسمت بیش از 3000 تمپلیت آماده برای زیباتر کردن استوری‌ها قرار داده شده که کار کردن با آن هم بسیار ساده است.

برای سهولت استفاده می‌توانید اپلیکیشن Canva Story را روی گوشی خود نصب کرده و به صورت انحصاری برای درست کردن استوری‌های چشم‌نواز از آن استفاده کنید.

روش کار کردن با این قسمت هم دقیقا مشابه طراحی پست است و البته امکان متحرک کردن استوری‌ها را هم دارید.

چطور طرح خود را ذخیره و دانلود کنیم؟

حالا موقع برداشت محصول است. خوشبختانه تغییراتی که در کانوا ایجاد می‌کنید به صورت خودکار ذخیره می‌شود. و خوشبختانه‌ی بعدی متعلق است به ذخیره شدن این تغییرات روی تمام دیوایس‌هایی که این برنامه با اکانت شما روی آن نصب است. به این صورت می‌توانید از سیستم خود به گوشی بروید و یا بالعکس و همزمان تغییرات را ببینید.

دانلود عکس از کانوا

در نهایت برای دانلود کردن طرح آماده‌ی خود، کافی‌ست روی گزینه دانلود را در گوشه‌ی سمت راست بالای صفحه کلیک کنید. حالا چند انتخاب پیش رو دارید که یکی از آن‌ها برای نسخه‌ی رایگان و 3 تای دیگر برای نسخه‌ی پولی این برنامه است:

  • File Type: در این قسمت می‌توانید فرمت دلخواه خود برای دانلود را انتخاب کنید. فرمت PNG و Jpeg را توصیه می‌کنیم (رایگان)
  • Size: در این قسمت می‌توانید سایز دلخواه خود را انتخاب کنید (پولی)
  • Trnsparent Background: با انتخاب این گزینه، بک گراند تصویر محو می‌شود (پولی)
  • Compress File: با انتخاب این گزینه می‌توانید فایل خود را از نظر حجم فشرده کنید که البته جزء امکانات پولی‌ست و از ما می‌شنوید تا فتوشاپ و سایر برنامه‌های فشرده‌ساز هستند دیگر نیازی به پرداخت پول برای استفاده از این امکان ندارید.

کانوا را چطور دیدید؟

بعضی‌ها عادت دارند متن را از آخر به اول بخوانند، شاید چون مثل من عجول هستند و دوست دارند از همان اول کار بدانند آخرش چه می‌شود:) بگذارید به شما و سایر دوستانی که از ابتدای مطلب همراه ما بودند بگویم که در این مطلب به آموزش گام به گام استفاده از برنامه‌ی کانوا (canva) پرداختیم.

این برنامه یک برنامه‌ی رایگان برای طراحی‌های گرافیکی‌ست که خوشبختانه رایگان بودن بسیاری از امکاناتش آن را به برنامه‌ای محبوب بدل کرده. محیط کاربری بسیار ساده و کاربرپسندش هم مزید بر علت این محبوبیت است. بعد از دیدن ویدئوی آموزشی ما هم دیگر هیچ مشکلی برای استفاده از این جادوی آنلاین نخواهید داشت.

بیشتر بخوانید: دیجیتال مارکتینگ چیست؟

سوالا‌تتان را کجا بپرسید؟

من نهال از تیم منتوریکس، سعی کردم راهنمای جامعی در مورد این برنامه در اختیارتان قرار دهم، اما اگر حین استفاده از برنامه برای‌تان سوال پیش آمد 3 راه برای پرسیدن دارید:

  1. خیلی راحت می‌توانید همین جا برایم کامنت بگذارید تا در اسرع وقت به آن جواب بدهم.
  2. روی گزینه‌ی چت آنلاین در گوشه سمت راست و پایین همین صفحه کلیک و سوال خود را تایپ کنید تا در اسرع وقت پاسخ دهم.
  3. به دایرکت اینستاگرام منتوریکس پیام بدهید و سوال خود را بپرسید (حتی می‌توانید برایم وویس بگذارید). این هم لینک اینستاگرام‌مان: اینستاگرام منتوریکس

اگر سودای دیجیتال مارکتر شدن در سر دارید، توصیه می‌کنیم سری به صفحه دوره دیجیتال مارکتینگ منتوریکس بزنید. همچنین اگر برای کسب‌وکارتان نیاز به مشاوره بازاریابی اینترنتی یا خدمات سئو سایت و مشاوره CRO دارید، حتما با ما تماس بگیرید.

اشتراک گذاری

نظرات و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *