چطور ساختار صفحات و urlهای سایت را بچینیم؟

در این مقاله با بهترین روش‌ها و نکات طراحی ساختار URL مطلوب برای سئو آشنا شوید.

بهترین ساختار برای صفحات سایت چیست؟ ساختار یک URL (آدرس وب‌سایت) از مهم‌ترین عوامل بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) و تجربه کاربری در یک وب‌سایت است. مطمئنم تابه‌حال در مورد ساختار صفحات سایت و همین‌طور ساختار urlهای سایت اطلاعات سردرگم کننده و پیچیده‌ای را در وب فارسی دیده‌اید.

هر بار که سؤالی در مورد استاندارد این صفحات و urlها از شما شده جواب یکسانی به آن نداده‌اید یا از صحت و درستی پاسخ خود اطمینان نداشته‌اید. من محمد از تیم آژانس دیجیتال مارکتینگ منتوریکس در این مقاله به زبان خودمانی راه شکست این شاخ غول تکنیکال را توضیح خواهم داد.

در این مقاله، بهترین روش‌ها و نکات طراحی یک ساختار URL مطلوب برای سئو را بررسی خواهیم کرد.

مدل‌های مختلفی که می‌تواند یک لینک از صفحه سایت داشته باشد

مدل‌های مختلفی که می‌تواند یک لینک از صفحه سایت داشته باشد

لینک‌های قابل‌فهم و user-friendly داشته باشید

برای اینکه مفهوم قابل‌فهم بودن را بدانید به خودتان رجوع کنید. دوست دارید وقتی لینکی را می‌بینید بتوانید آن را بخوانید و بفهمید که این لینک مربوط به کدام صفحه است و موضوع آن چیست یا اینکه دوست دارید با یک لینک پر از ابهام و مملو از کاراکترهای عجیب‌وغریب مواجه شوید. مثال تصویر پایین را ببینید تا از شما سؤالی را بپرسم.

 در تصویر بالا خودتان بر روی کدام لینک کلیک می‌کنید؟ آنکه به شما یک لینک معنادار را نشان می‌دهد یا آنکه شما را یاد کاراکترهای عجیب صفحه کیبوردتان می‌اندازد؟

برای اینکه لینک‌های قابل‌فهم و موردپسند کاربر داشته باشید بهتر است از کاراکترهای تصادفی و گنگ در URLها استفاده نکنید و به‌جای آن، از کلمات کلیدی مرتبط با هر صفحه برای توصیف محتوای صفحات سایت خود استفاده شود.

استفاده از ساختار سلسله‌مراتبی یا مادر-فرزندی

سازماندهی URLها در یک ساختار سلسله‌مراتبی می‌تواند تصویری قابل‌درک برای سازماندهی محتوای وب‌سایت باشد. این کار می‌تواند به موتورهای جستجو کمک کند تا ساختار وب‌سایت را بهتر درک کنند و آن را دقیق‌تر ایندکس کنند.

«اگر جمله بالا را بادقت و چند بار مطالعه کردید اما متوجه مفهوم آن نشدید عکس پایین را نگاه کنید تا توضیح دهم چگونه باید این سلسله مراتب را رعایت کنید.»

فرض کنید به دنبال خرید یک باب آپارتمان نقلی و کلید نخورده هستید. وارد سایت دیوار می‌شوید و در حال پیداکردن مناسب‌ترین گزینه برای تماس هستید و به url آن دقت نکرده‌اید. این بار به‌جای اینکه محتوای آگهی‌های آپارتمان‌ها رو مرور کنید چشم به بالای مانیتور ببرید و لینک صفحه را بادقت بخوانید.

سؤال: آیا از لینک صفحه سایت دیوار متوجه شدید که در کجای سایت قرار دارید؟

اگر بله یعنی این سایت ساختار مناسبی را هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو ساخته است تا با رعایت استاندارد لینک‌سازی و ساختار صفحات مناسب رتبه‌های خوبی را در موتورهای جستجو داشته باشد.

حال بیایید ببینیم چطور این ساختار مناسب ایجاد شده است. به‌عکس برگردید تا قسمت ابتدایی آن را بررسی کنیم.

در نگاه اول بعد از آدرس دامنه با کلمه tehran مواجه می‌شویم.

شهری که در آن به دنبال آپارتمان هستیم اینجاست، این یعنی دسته‌بندی‌های شهرهای مختلف در سایت دیوار ایجاد شده است که آگهی‌های مرتبط با هر شهر در زیردسته بندی مربوطه قرار بگیرد تا پیداکردن آن برای کاربران ساده‌تر باشد و فقط با چند کلیک به آپارتمان دلخواهشان برسند.

اما این کار فقط برای کاربران انجام شده و هدف دیگری نداشته است؟

شاید این سؤال کمی شما را به فکر فرو برده و جوابی برای این سؤال داشته باشید، شاید هم نه. حال بیایید فرضیه زیر را در نظر بگیریم:

فرض کنید 2 صاحب ملک در 2 شهر مختلف آپارتمانی دارند که از لحاظ متراژ، تعداد خواب و نام محله یکسان‌اند و هر دو ملک خود را در سایت دیوار برای اجاره آگهی کرده‌اند. باتوجه‌به اینکه ساختار لینک آگهی‌های دیوار از تایتلی که کاربر برای آگهی خود انتخاب می‌کند ساخته می‌شود، قطعاً لینکی که برای این 2 آگهی می‌سازد یکسان خواهد بود.

سؤال:

آیا این ساختار می‌تواند از یکسان بودن لینک‌ها جلوگیری کند؟

بله دسته‌بندی‌ها و ساختاری که سایت دیوار ساخته تا حدودی از ساخت لینک‌های مشابه و تکراری با این فرضیه جلوگیری می‌کند و به موتورهای جستجو تفاوت این 2 آگهی که هر کدام مربوط به شهرهای مختلف‌اند را به وسیله دسته‌بندی‌های مخصوص هر شهر می‌فهماند.

از طرفی آخرین ترفند این سایت برای جلوگیری از تولید لینک‌های مشابه حتی در دسته‌بندی‌های یکسان هش کردن یک کد در انتهای url هاست تا مشکلی برای بهینه سازی و سئو سایت و تکراری بودن لینک‌ها پیش نیاید.

قبلا در مورد تاثیر هاست و دامین به روی سئو و اهمیت آن، در اینجا صحبت کردیم که خواندن آن می‌تواند به شما برای پیاده سازی بهتر لینک سازی داخلی کمک زیادی کند.

ساختار URL پارامترها

ساختار URL پارامترها

اجتناب از استفاده از پارامترها در URL

استفاده از پارامترها در URL می‌تواند باعث سختی در درک محتوای یک صفحه توسط موتورهای جستجو شود و همچنین می‌تواند سبب ایجاد URLهای گنگ و غیر قابل‌فهم برای کاربران شود. بهتر است از پارامترهای مبهم یا کاراکترهای نامفهوم در URLها اجتناب شود.

برای اینکه این قسمت را هم به خوبی متوجه شوید ساده‌ترین توضیح این است که urlهایی که پارامتر دارند را در جزو صفحات مهم سایت خود که باید بر روی سئو آن‌ها وقت بگذارید انتخاب نکنید. صفحات پارامتر دار معمولاً صفحاتی از فیلترهای یک دسته‌بندی‌اند که فرقی نمی‌کند سایت شما از چه زبان برنامه نویسی استفاده می‌کند و یا cms شما وردپرس است یا جوملا این ساختار در اکثر زبان‌ها در فیلترینگ‌ها به کار برده می‌شود و پارامترهای موجود در لینک‌ها به ناچار ساخته می‌شوند.

در تصویر بالا حتی سایت دیوار هم وقتی شما از فیلتر قیمت برای جستجوی بهتر آگهی‌ها استفاده می‌کنید در لینک تولید شده پارامترهایی را مشاهده می‌کنید که شاید توضیحی که در ابتدای این بخش گفتم را نقص کند؛ اما این نکته را توجه داشته باشید این صفحه قطعاً از صفحات مهم سایت دیوار نیست که بخواهد مشکلی برای این سایت به وجود بیاورد.

همچنین، برای تصاویر و سایر مدیاها، استفاده از URLهای توصیفی می‌تواند به بهبود دیده‌شدن محتوا در نتایج جستجو و سهولت فهم محتوای صفحه برای کاربران کمک کند.

در نهایت، طراحی یک ساختار URL مناسب و بهینه برای سئو می‌تواند به طور قابل‌توجهی در بهبود دیده‌شدن و تجربه کاربران در سایت شما و همچنین در بالابردن رتبه سایت شما در نتایج جستجو تأثیرگذار باشد. با دنبال‌کردن این راهنما و مواردی که برای ساختار URL مناسب و بهینه‌تر بررسی کردیم، می‌توانید یک ساختار URL منظم، کاربرپسند و بهینه برای سئو سایت خود ایجاد کنید.

انواع URL پارامترها

انواع URL پارامترها

سخن پایانی

سعی کردم در این مقاله نکات لازم برای اینکه ساختار لینک های شما به چه شکل باشد را بازگو کنم و تا حدودی هم در مورد ساختار بهینه برای وبسایت را هم به شما آموزش بدهم قطعا این مطلب آپدیت می شود و شما را با جدیدترین نکات مربوط به ساختار بهینه url های وبسایت آشنا خواهم کرد. برای دریافت خدمات سئو سایت نیز می توانید روی منتوریکس حساب کنید.

اشتراک گذاری

نظرات و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *