سئو داخلی چیست؟ آموزش 0 تا 100 سئو On page

آرامش داخلی وب‌سایت تفسیر این دو حرف است: با کاربران مروت، با گوگل هم مدارا! در این مطلب با 0 تا 100 سئو داخلی یا on page SEO آشنا شوید.

احتمالا بسیاری از سئوکاران با من هم عقیده‌اند که سئو داخلی یا On Page، شیرین‌ترین قسمت سئو سایت محسوب می‌شود. الگوریتم هسته گوگل، تقریباً هر 6 ماه یکبار یک آپدیت و به‌روزرسانی بزرگ را تجربه می‌کند و به همین دلیل، چک لیست سئوی داخلی و نحوه بهبود صفحات سایت، همواره در حال تغییر است.

همین موضوع باعث شد که در این مطلب از بلاگ منتوریکس، به بررسی دقیق‌تر اهمیت سئوی داخلی و فاکتورهای موثر در آن بپردازیم. در نظر داشته باشید که سئو داخلی وردپرس تفاوتی با سایت‌های دیگر ندارد و تمامی مطالب این مقاله، قابلیت استفاده در سایت‌های وردپرسی را نیز دارد. با منتوریکس همراه باشید تا ببینیم سئو داخلی (on page) چیست و چه تکنیک‌هایی دارد؟

برای دریافت خدمات سئو، می توانید از آژانس دیجیتال مارکتینگ و سئو منتوریکس راهنمایی بخواهید.

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی (همچنین به عنوان “سئو on page” شناخته می‌شود) عبارت است از بهینه‌سازی محتوای صفحات وبسایت برای موتورهای جستجو و کاربران. عملکردهای رایج سئو داخلی شامل: بهینه‌سازی تگ‌های عنوان، محتوا، لینک‌های داخلی و آدرس‌های URL است.

اینکه سئو داخلی چیست و چطور باید on page seo را انجام داد را هر دیجیتال مارکتری باید بداند. هدف از انجام سئو داخلی سایت، بهبود صفحات داخلی است. این کار باید به نحوی باشد که باعث افزایش ترافیک ورودی سایت شود. در کنار انتشار محتوای مرتبط باکیفیت برای صفحات پیلار سایت، بهبود تیترها، تگ‌های HTML و عکس‌های صفحه برای رسیدن به نقطه مورد نظر، انجام شود.

سئو داخلی باید روی تک تک صفحات و مطالب سایت انجام شود. با این تفاوت که برای گرفتن بهترین نتیجه در سریع‌ترین زمان ممکن، ابتدا از صفحات پربازدید و دارای اهمیت بیشتر، شروع می‌کنیم. پس از آن به سراغ باقی صفحات می‌رویم. بالاتر رفتن رتبه صفحه در نتایج تبلیغات در گوگل باعث جذب ترافیک بیشتر از کاربران هدف می‌شود. همین مسئله به رشد جایگاه و رتبه صفحات پیلار در موتور جستجوی گوگل کمک خواهد کرد.

فاکتورهای مهم برای بهبود سئو داخلی مطالب سایت

فاکتورهای مهم برای بهبود سئو داخلی مطالب سایت

چرا سئو داخلی مهم است؟

سئو on page هم به اندازه سئو خارجی و سئو تکنیکال، اهمیت دارد. نمی‌توان در فرآیند بهبود سئوی سایت و برنامه ریزی‌های سئویی، نکات سئو آن پیج را نادیده گرفت. رتبه گرفتن سایت برای کیوردهای مرتبط و lsi می‌تواند منجر به رتبه گرفتن سریع‌تر و پایدارتر صفحات پیلار شود. با برنامه ریزی و تدوین استراتژی محتوایی می‌توانید کاربرانتان را با کیوردهای مرتبط به صفحه هدف برسانید و برای کیورد اصلی و main رتبه بگیرید. این موضوع، اصلی‌ترین و مهم‌ترین هدف انجام سئو on page است.

در سمت مقابل، موتور جستجوی گوگل برای فهمیدن و ایندکس کردن دقیق صفحات پیلار، به صفحات زیر مجموعه آن هم نگاه می‌کند. گوگل مرتباً الگوریتم خود را به روز می‌کند و حتی در به روز رسانی هسته می‌2022، تمرکز زیادی روی ایندکس دقیق‌تر و بهتر صفحات مرتبط گذاسته است. یعنی سایت‌هایی که صفحات داخلی بهتری داشتند، رتبه بهتری را بعد از بارگذاری کامل آپدیت هسته گوگل کسب کردند.

هنگامی که شما لینک مطالب مرتبط را در متن سئویی صفحه پیلار قرار می‌دهید، ربات گوگل را به مطالب مرتبط با کیورد lsi وصل می‌کنید. قرار دادن لینک صفحات پیلار در مطالب پربازدید مرتبط هم، دقیقاً همین کار را از سمت دیگر انجام می‌دهد. این کار، یک تکنیک عالی به نام لینک سازی دو طرفه و با هدف بهبود لینک سازی داخلی سایت است.

زیرتیترهایی که در متن مطالب سئو شده سایت می‌نویسید، خودش را نتایج سرچ گوگل نشان می‌دهدزیرتیترهایی که در متن مطالب سئو شده سایت می‌نویسید، خودش را نتایج سرچ گوگل نشان می‌دهد

سازگاری دیجیتال مارکترها با این توسعه‌های گوگل بسیار ضروری است. شما می‌توانید با اطمینان از این‌که وب سایت و محتوای آن – چه آن چیزی که در صفحات وب برای کاربران قابل مشاهده است (متن، عکس، فیلم یا صدا) و هم عناصری که فقط برای جستجو قابل مشاهده هستند (به عنوان مثال، تگ‌های HTML، تیتر و غیره)، سئو داخلی را مطابق آخرین روش‌های بهینه شده، توسعه داده شده و تایید شده توسط موتورهای جست‌وجو انجام دهید.

در سئو داخلی شما بر عناصر متغیر کنترل کامل دارید و اگر تلاش خود را برای تکنیک‌های درون صفحه‌ای انجام دهید، افزایش ترافیک و افزایش حضور مشتری را مشاهده خواهید کرد. توجه دقیق به زمینه‌ی بهبود محتوا، اعتبار و اعتماد شما، کمک می‎‌کند تا بهینه سازی نرخ تبدیل را انجام دهید و ترافیک ارگانیک بیشتری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: دیجیتال مارکتینگ چیست؟

فاکتور‌های مهم سئو داخلی در سال 2024

در جدول زیر می‌توانید فاکتور‌های مهم سئو داخلی 2024 را ببینید:

توجه به تجربه کاربری سایت (ux)
بررسی بانس ریت و dwell time وبسایت
توجه به سرچ اینتنت (Search intent)
بهبود زمان بارگذاری صفحات سایت
بهینه سازی CTR

چک لیست سئو داخلی

سئو on page، بدون داشتن برنامه و استراتژی مشخص، ممکن نیست. صرفا نمی‌توان برای بهبود سئوی داخلی سایت روی سئو محتوا یا بهبود عکس‌ها متمرکز شد. باید تمام جنبه‌ها و نکات seo on site رعایت شود. برای اینکه seo on site خوبی را داشته باشید، باید نکات سئو داخلی سایت را هم رعایت کنید. با در نظر گرفتن آپدیت‌های الگوریتم های گوگل، چک لیست on page seo سال 2022 را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • استفاده از تگ H1 و بهبود عنوان صفحات

استفاده بهینه از تگ h1

  • استفاده صحیح از ساختار url و بهینه سازی آن

بهبود ساختار url صفحات

  • انتخاب کلمات کلیدی مناسب
  • بهبود تیترهای داخلی و تگ‌های h2 و h3
  • دوری از کیورد استافینگ 
  • بهبود تجربه کاربری UX
  • بهبود لینک سازی داخلی
  • برنامه ریزی برای گرفتن لینک خارجی (رپورتاژ آگهی)
  • بهینه‌سازی محتوا
  • تعیین ساختار داخلی برای سئو سایت
  • بهینه‌سازی تگ عنوان و توضیحات متا
  • تولید محتوا بر اساس سئو
  • بررسی سلامت لینک‌های سایت
  • بهینه سازی عکس‌ها و ویدئوهای داخلی سایت
  • طراحی دکمه CTA جذاب
  • پیدا کردن صفحات نوایندکس و crawl نشده
  • شناسایی و از بین بردن صفحات همنوع خوار (کنیبالیزیشن)
  • استفاده از ریچ اسنیپت‌ها
  • سئو محتوا چکیده و خلاصه هر مطلب
  • تولید محتوا بر اساس سئو و نوشتن محتوای همیشه سبز
  • اضافه کردن قابلیت انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی
  • بهبود لود صفحه و سرعت سایت
  • طراحی رسپانسیو سایت
  • موبایل فرندلی کردن سایت
  • طراحی امکان نظرات و کامنت برای کاربران

تفاوت سئو داخلی و خارجی

سئو on page با سئو off page تفاوت زیادی دارد. یک دیجیتال مارکتر باید بتواند تفاوت این دو دسته را به خوبی تشخیص دهد و از تکنیک‌های مربوط به هر کدام، برای بهبود سئوی کلی سایت استفاده کند. سئو خارجی، شامل فاکتورهایی می‌شود که باعث بهبود اعتبار دامنه سایت می‌گردد.

در انجام سئو خارجی، مهم نیست که عکس‌های سایت چه حجمی دارند یا سرعت لود صفحات سایت چقدر است. اما مهم است که سایت شما از چند سایت بک لینک گرفته و اعتبار هر کدام از این سایت‌ها چقدر است. در سئو آف پیج، پرموت promote کردن سایت در شبکه‌های اجتماعی اهمیت پیدا می‌کند. اما چنین ویژگی‌هایی در سئو داخلی وجود ندارد و بررسی نمی‌شود.

بنابراین، باید هر کدام از سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال را در جای خود و با در نظر گرفتن فاکتورهای مخصوص به خود بررسی کنید.

نقش محتوا در سئو داخلی

داشتن محتوای باکیفیت سئویی، مهم‌ترین نقش را در سئو داخلی سایت بازی می‌کند. اگر استراتژی تولید محتوا و بازاریابی محتوایی را به درستی انجام داده باشید، قطعا رشد زیادی در سئو آن پیج خواهید کرد. گوگل در آپدیت‌های اخیر خود (خرداد و مرداد 1401)، به خوبی روی اهمیت محتوای مرتبط، مفید و سئویی تاکید کرد. بنابراین نمی‌توانید سئو on page را بدون محتوا در نظر بگیرید. اما در تولید محتوا، حتما 3 فاکتور زیر را در نظر بگیرید:

  • کامنت اسپم نسازید. کامنت‌های اسپم (برای لینک سازی و…)، نتیجه‌ای جز افت رتبه لندینگ سایت نخواهد داشت. به جای آن، در انتهای مطالب از کاربران‌تان بخواهید تا نظراتشان را در قسمت کامنت بنویسند.
  • خوانایی و دستورالعمل نگارشی را بهینه کنید. ترجمه متن انگلیسی با گوگل ترنسلیت برای تولید محتوا، بیشترین ضرر را به سایت شما می‌زند. استفاده از محتواهای ماشینی، غیرسئویی و محتوایی که کاربرپسند نباشد، هیچ فایده‌ای برای on page seo ندارد.
  • محتوای دوپلیکیت نداشته باشید. گوگل عاشق محتوای اورجینال و دست اول است. محتواهای شما باید یونیک، سئویی، کاربرپسند، مفید و آموزش دهنده و راهگشا باشد. محتوایی که به کاربر برای رفع نیاز یا مشکلش کمک نکند، چه ارزشی دارد؟ هیچ.
  • استفاده از کلمات کلیدی در پاراگراف اول

پاراگراف اول در بهبود محتوا و سئو داخلی، نقشی بسیار کلیدی و تاثیر گذار دارد. سعی کنید چکیده ای از محتوای خود را در اولین پاراگراف صفحه مورد نظر قرار دهید.

برای رتبه گرفتن در کیوردهای یونیکورن، باید از رتبه گرفتن در کیوردهای لانگ تیل شروع کرد

برای رتبه گرفتن در کیوردهای یونیکورن، باید از رتبه گرفتن در کیوردهای لانگ تیل شروع کرد

اهمیت کیورد ریسرچ در سئو داخلی

قطعاً اولین قدم در تولید محتوای سئویی، کیورد ریسرچ است. قبل از هرکاری در برنامه ریزی و پلن جدول محتوایی، باید کیورد ریسرچ را انجام داده باشید. تعداد تولید محتوا در هفته یا ماه، باید متناسب با درجه سختی کیوردها باشد. برای رتبه گرفتن در کیوردهای یونیکورن، باید از رتبه گرفتن در کیوردهای لانگ تیل شروع کنید. مثلا اگر ما برای اینکه در کیورد یونیکورن و سخت «سئو» رتبه بگیریم، از رتبه گرفتن در کیوردهای لانگ تیل مرتبط با این کیورد شروع کردیم:

  • سئو سایت
  • سئو داخلی
  • سئو خارجی
  • سئو تکنیکال
  • سئو کلاه سفید
  • سئو کلاه خاکستری
  • سئو کلاه سیاه

هنگامی که در کیوردهای بالا رتبه خوبی داشته باشیم، قطعاً شاهد رشد رتبه و بهبود جایگاه در نتایج سرچ گوگل برای کیورد «سئو» هم خواهیم بود.

تاثیر دامنه در سئو داخلی

همیشه این سوال وجود دارد که «آیا دامنه (اعتبار و سن دامنه) در سئو تاثیر دارد یا نه؟».

پاسخ به این سوال، بله است. دامنه روی سئو تاثیر دارد اما با این تفاوت که تاثیر آن در مقایسه با فاکتورهای دیگر، بسیار کمتر است. یعنی اگر فکر می‌کنید که تنها با داشتن دامنه خوب، معتبر و قدیمی می‌توانید جای تولید محتوای سئویی، گرفتن بک لینک معتبر، سرعت لود صفحه و… را پُر کنید، سخت در اشتباهید.

چه عوامل غیرمحتوایی در سئو داخلی موثر هستند؟

برخلاف تصور، فقط محتوا روی سئو داخلی موثر نیست. عوامل زیادی می‌توانند روی سئو داخلی وبسایت تاثیر بگذارند و باعث رشد یا افت آن شوند. در صورتی که هر کدام از عوامل ادامه مطلب را در برنامه ریزی سئویی و استراتژی سئو نادیده بگیرید، به بن بست می‌رسید. اگر رتبه صفحه لندینگ رشدی ندارد، شاید بهتر باشد که عوامل زیر را هم بررسی کنید تا از رعایت تمامی نکات و فاکتورهای سئو داخلی، مطمئن شوید:

1- سایت شما برای افراد با ناتوانایی‌های جسمی و ذهنی، بهینه است؟

از سال 1990، تمرکز زیادی روی بهینه کردن سایت‌ها برای افراد کم‌توان یا ناتوان وجود دارد. اینکه سایت شما برای استفاده این افراد بهینه است یا نه، می‌تواند روی سئو داخلی تاثیر بگذارد. برای مثال، اندازه فونت‌های شما (هدینگ‌ها و پاراگراف‌ها)، تا حد برای افراد کم‌بینا، بهینه شده است؟ آیا این افراد می‌توانند متن و تیترها را به سادگی بخوانند؟

بهینه سازی CAPTCHA هم برای پنل لاگین و ورود کاربر یا پنجره دانلود فایل، اهمیت زیادی دارد. اگر کاربر شما کم‌بینا باشد، باید بتوانید از قابلیت تست صوتی برای گذراندن CAPTCHA استفاده کند. یا اگر از المان‌ها و گرافیک پیچیده و سردرگم کننده با رنگ‌های گیج کننده استفاده می‌کنید، احتمالا در ارتباط با امتیاز سهولت استفاده افراد کم‌توان ذهنی، جایگاه خوبی نداشته باشید. برای بهینه کردن این قسمت، کارهای زیر را انجام دهید:

  • استفاده از راهنماهای صوتی و ویدئویی
  • بهبود سهولت گردش کاربر در سایت
  • پرهیز استفاده از المان‌ها و طراحی‌های گیج کننده
  • استفاده از CAPTCHA صوتی و تصویری

2- چقدر در بلاگ سایت و شبکه‌های اجتماعی فعال هستید؟

تنها داشتن بلاگ یا پروفایل شبکه اجتماعی، به بهبود سئو داخلی و بالا بردن اعتبار صفحات کمکی نمی‌کند. شما باید روی هر شبکه و صفحه‌ای که ایجاد می‌کنید، فعال و اکتیو باشید. برای رتبه گرفتن در کیوردهای یونیکورن و سخت، داشتن پست‌های بلاگ و شبکه اجتماعی کمک زیادی می‌کند. با رتبه گرفتن در کیوردهای لانگ تیل، شانس رتبه گرفتن سایت شما در کیورد یونیکورن، بالاتر می‌رود.

3- سرعت لود صفحه‌تان چقدر است؟

هر ثانیه تاخیر در لود صفحه سایت، کاربران زیادی را از شما می‌گیرد. اما این موضوع برای موتور جستجو آنقدر اهمیت دارد که زمان لود صفحه شما (Page Speed) را با میلی ثانیه اندازه گیری می‌کند. هر چقدر صفحه سبک‌تر و سریع‌تری داشته باشید، کاربران بیشتری نصیب شما می‌شود. سرعت بالا آمدن صفحه سایت را فقط برای کاربران اینترنت پرسرعت در نظر نگیرید.

به کاربران اماکن دورافتاده و بدون اینترنت پرسرعت هم فکر کنید. از طرف دیگر، سنگین بودن حجم پیج باعث می‌شود که ربات‌ها و خزنده‌های موتور جستجو، به سختی بتوانند صفحات شما را ایندکس کنند. حجم بیشتر در صفحه، باعث ایندکس کندتر و ضعیف‌تر صفحات هم می‌شود.

4- وقتی سئو تکنیکال و سئو داخلی با هم یکی می‌شوند!

خطاهای سیستمی یا ارورهای تکنیکال سایت، اگرچه در دسته سئو داخلی قرار نمی‌گیرد، اما تاثیر خود را روی سئو داخلی هم می‌گذارد. هنگامی که شما لینک‌های خراب را در سئو تکنیکال بهینه نکرده باشید، گردش کاربر و خزنده‌های موتور جستجو در سایت دچار مشکل می‌شود. نتیجه این اتفاق چیست؟ آفرین… افت رتبه سایت در سئو داخلی! بهترین کار این است که از گزارش‌های سرچ کنسول برای بررسی و رفع مشکلات تکنیکال، کمک بگیرید.

داشتن گواهینامه SSL به امنیت داده‌های کاربران کمک می‌کند

داشتن گواهینامه SSL به امنیت داده‌های کاربران کمک می‌کند

5- گواهینامه SSL دارید؟

گوگل ترجیح می‌دهد که کاربرانش را به سایت‌های امن و مطمئن بفرستد. کاربران هم ترجیح می‌دهند که با سایت‌ها و فروشگاه‌های ناامن یا Untrusted هم کار نکنند. در نبود گواهینامه SSL، تمامی اطلاعات کاربران در خطر است و یقیناً الگوریتم‌های گوگل، برای رتبه دادن به شما، مقاومت زیادی خواهد کرد.

گوگل از سال 2018، به تمام سایت‌های HTTP، برچسب Not Secure یا ناامن زده است. بنابراین، اگر گواهینامه SSL ندارید، سریعاً برای فعال کردن آن، اقدام کنید.

6- چند تا لینک دارید؟

لینک سازی داخلی در لابه‌لای متن سئویی، به گردش کاربر و Crawlerها در سایت و بالا بردن بازدید صفحات دیگر سایت، کمک زیادی می‌کند. اما آیا می‌توان گذاشتن لینک‌های داخلی، همیشه به سئو داخلی کمک می‌کند؟ قطعا نه.

تعداد لینک، باید متناسب با تعداد کلمات متن و درصد ارتباط معنایی مطلب جدید با مطالب قدیمی سایت باشد. در صورت استفاده از تعداد لینک بالا، گوگل فکر می‌کند که شما قصد گول زدن و فریب کاربر را دارید. به این صورت که شما می‌خواهید با گذاشتن لینک‌های زیاد، او را از این صفحه، به صفحه دیگر منتقل کنید. برای جلوگیری از این کار، مطمئن شوید که لینک دهی به مطالب «مرتبط» انجام شده باشد.

فاکتور‌های مؤثر بر سئو داخلی

سئو داخلی سایت، تنها به سئو محتوا و تولید محتوا بر اساس سئو خلاصه نمی‌شود. یک ساختار مشخص و فعالیت‌های از پیش تعیین شده وجود دارد که با رعایت آن، به ایندکس و Crawl بهتر صفحات داخلی سایت توسط ربات‌های گوگل، کمک می‌کند. رعایت نکات سئو آن پیج، فرآیند Crawling را برای ربات‌های گوگل راحت می‌کند و ساختار درختی مطالب سایت را تشکیل می‌دهد.

فاکتورهای زیر را می‌توانید به عنوان مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی سایت (on page seo) در نظر بگیرید:

  • متادیتاها: بهینه‌سازی تگ عنوان و توضیحات متا نقش زیادی در رتبه گرفتن صفحات داخلی سایت ایفا می‌کند. اولین کاری که در بررسی سئوی داخلی صفحه باید انجام دهید، بررسی بهینه بودن تگ‌های متا است. صفحات بدون Meta Title و Meta Description را پیدا کنید و آن‌ها بهبود ببخشید. به کمک بهینه‌سازی تگ عنوان و توضیحات متا، موتور گوگل می‌فهمد که موضوع صفحه و مطالب آن، به چه چیزی اشاره می‌کند.
  • محتوای داخلی: تولید محتوا بر اساس سئو باید بعد از مشخص شدن صفحات پیلار انجام شود. هر سایت، یک یا چند صفحه پیلار و هر صفحه پیلار، یک یا چند کیورد اصلی دارد که باید برای آن‌ها رتبه بگیرد. کاری که دیجیتال مارکتر انجام می‌دهد، مشخص کردن کیوردهای lsi و برنامه ریزی برای تولید محتوا بر اساس این کیوردها است. با گرفتن ترافیک و رتبه در مطالب زیر مجموعه با کیورد lsi، صفحات پیلار هم رشد خواهد کرد. بنابراین محتوای شما باید مفید، کاربردی، یونیک، غنی از کلمات کلیدی (به دور از کیورد استافینگ) و سئو شده باشد.
  •  افزودن محتوای تصویری جذاب: در محتوایتان از تصاویر و ویدیوها استفاده کنید که به محتوا ارزش افزوده‌ای ایجاد کند. محتوای تصویری شامل:عکس‌ها، تصاویر توضیحی، ویدیوهای آموزشی و موارد دیگر می‌شود.

    تحقیقات سمراش نشان می‌دهد که مقالاتی که دارای تعداد بیشتری تصویر هستند، تعداد بیشتری بازدید صفحات منحصر به فرد، به اشتراک گذاری و پیوندهای ورودی دریافت می‌کنند.

  • استفاده از ساب هدینگ در مقالات: گزارش وضعیت بازاریابی محتوا سمراش در سال 2023 نشان داد که 29٪ از مقالات با عملکرد مناسب از هدینگ‌هایH2، H3 و H4 استفاده می‌کنند.دلیل این امر این است که زیرعنوان‌ها متن را تقسیم کرده و به کاربران کمک می‌کنند محتوای شما را بهتر مطالعه کنند. و استفاده از برچسب‌های مناسب H (هدر) به گوگل کمک می‌کند تا ساختار صفحه‌تان را درک کند.تنها باید یک هدر H1 داشته باشید. اما بسته به عمق محتوایتان می‌توانید تعداد ناحیه‌های H2 تا H6 را به عنوان زیرعنوان‌ها اضافه کنید.
  • لینک سازی داخلی: داشتن ساختار برای لینک سازی داخلی، به ربات‌های گوگل کمک می‌کند تا مطالب و صفحات سایت را بهتر و دقیق‌تر ایندکس کنند. داشتن لینک داخلی با انکرتکست‌های خوب، به موتور گوگل کمک می‌کند تا کاربر را دقیقا به صفحه جستجوی مورد نظرش برساند. در صورتی که لینک سازی داخلی خوبی نداشته باشید، موتور گوگل در شناسایی و ایندکس ساختار سایت، به مشکل می‌خورد. منظور از سئو لینک داخی، بهینه سازی لینک دهی به صفحات سایت، بصورت اصولی و هدفمند است.
  • استفاده از اسیکما: اسکیما مارکاپ(Schema Markup) یک زبان برنامه‌نویسی است که به گوگل اطلاعات بیشتری درباره انواع مختلف داده‌های موجود در وب‌سایت شما ارائه می‌دهد. و هرچه گوگل بهتر صفحه شما را درک کند، محتوای شما را با دقت بیشتری رتبه‌بندی خواهد کرد.

ارتقای UX سایت می‌تواند نقش مهمی در بهبود سئو داخلی سایت، نگه داشتن کاربران در سایت و ترغیب آن‌ها به تا آخر خواندن مطالب یا درآمدزایی از آن‌ها ایفا کند

ارتقای UX سایت می‌تواند نقش مهمی در بهبود سئو داخلی سایت، نگه داشتن کاربران در سایت و ترغیب آن‌ها به تا آخر خواندن مطالب یا درآمدزایی از آن‌ها ایفا کند

ابزارهای سئو داخلی

برای اینکه سئو on page را به دقت و درست انجام دهید، به استفاده از ابزارهای متفاوت نیاز دارید. انجام سئوی داخلی بدون ابزارهای اصلی آن، سخت و حتی ناممکن است. برای اینکه بهینه‌سازی محتوا و صفحه را برای کاربران و موتور جستجوی گوگل انجام دهید، باید بدانید که کاربران‌تان به دنبال چه چیزی هستند.

استفاده از ابزارهای on page seo هم به شما کمک می‌کند تا مشکلات سئوی داخلی سایت را سریعاً متوجه شوید. حتی بعضی از ابزارها، راهکار و راه حل مشکلات را به شما معرفی می‌کند. بنابراین برای رفع این ایرادات، کار ساده‌تری خواهید داشت. لیست بهترین ابزارهای سئو داخلی را می‌توانید در ادامه ببینید:

  • Ahrefs: سایت Ahrefs، یک ابزار قدرتمند و با امکانات فراوان برای بررسی مشکلات سایت و پیدا کردن نقاط ضعف سایت است. به کمک Ahrefs می‌توان برای هر پروژه کمپین سئو تعریف کرد و رتبه سایت را برای هر کیورد، دید. Ahrefs به ما این اجازه را می‌دهد تا بک لینک هر رقیب را ببینیم و از تحلیل آن برای تهیه پلن بک لینک، استفاده کنیم.

دریافت گزارش اسکریمینگ فراگ، می‌تواند یک راه حل بدون هزینه و عالی برای شروع برنامه ریزی و چیدن استراتژی سئو سایت باشد

دریافت گزارش اسکریمینگ فراگ، می‌تواند یک راه حل بدون هزینه و عالی برای شروع برنامه ریزی و چیدن استراتژی سئو سایت باشد

  • Screaming Frog: اسکریمینگ فراگ از این جهت مهم و جذاب است که می‌توان از نسخه کرک شده و رایگان آن هم برای بررسی سایت استفاده کرد. بنابراین شما یک ابزار قوی و بی‌نقص برای پیدا کردن صفحات دارای مشکل خواهید داشت. با کمک اسکریمینگ فراگ می‌توان به راحتی صفحات بدون تگ h1، بدون متا تایتل و متا دیسکریپشن، لیست عکس‌های حجیم و… را پیدا کرد.
  • PageSpeed Insight: همانطور که گفتیم، یکی از مهم‌ترین نکات سئو آن پیج، بهینه کردن سرعت لود صفحات است. با کمک پیج اسپید، می‌توان فهمید که حجم صفحه اصلی سایت چقدر است. سرعت لود سایت با در نظر گرفتن فاکتورهای core web vital چند است و چطور می‌توانیم آن را بهبود ببخشیم. با بهینه سازی سایت در این فاکتورها، یقیناً رتبه سایت رشد قابل ملاحضه‌ای خواهد داشت.
  • Moz: از ابزار MOZ هم می‌توان برای بررسی سئو داخلی سایت استفاده کرد. در مقایسه با Ahrefs، امکانات کم‌تری دارد اما کار کردن با آن راحت‌تر و آسان‌تر است. برای دیجیتال مارکترهایی که به دنبال ابزار ساده و کار راه انداز هستند، MOZ می‌تواند یک ابزار قوی و سریع باشد. نتایج به دست آمده از MOZ قابل اعتماد است اما باید محدودیت‌های آن را هم در نظر بگیرید. در مقایسه با Ahrefs، نتایج MOZ، جمع و جورتر و فشرده‌تر است ولی داشبورد ساده و خوبی دارد.

نکات سئو داخلی on page seo

نکات سئو آن پیج را رعایت کنید تا به سرعت در گوگل رتبه بگیرید و در نتایج سرچ کاربر، جایگاه بهتری به دست بیاورید. داشتن استراتژی سئو، به شما برای این کار کمک می‌کند ولی مهم است که برای برنامه ریزی، اولویت بندی مشخصی داشته باشید و تمامی جوانب سایت را در نظر بگیرید.

  • تعیین مهمترین محتوا سایت: بهینه‌سازی محتوا را از بهترین محتواهای سایت شروع کنید. مهم‌ترین صفحات و مطالب سایت را مشخص کنید و آن‌ها را بهبود ببخشید. رتبه گرفتن در تعداد صفحات بیشتر، به افزایش ترافیک ارگانیک، کمک زیادی می‌کند.
  • دسته بندی محتوایی سایت: محتواهای سایت را برای کاربران دسته بندی کنید تا پیدا کردن آن‌ها راحت‌تر باشد. مهم است که دو فاکتور Customer Journey و Customer experience را بهبود بدهید. دسته بندی محتوایی به پیدا کردن مقالات مرتبط و افزایش ویژگی Time on Site کاربر کمک زیادی می‌کند.
  • رفع مشکلات سئو داخلی: از ابزارهای مختلف برای پیدا کردن مشکلات داخلی سایت کمک بگیرید و تنها به یک ابزار بسنده نکنید. به یاد داشته باشید که مشکلات سایت را باید به صورت دوره‌ای بررسی و رفع کنید. با آپدیت و به روز رسانی هسته گوگل، همیشه امکان بروز مشکلات تازه و ایرادات پیش بینی نشده وجود دارد. بنابراین سئو را قدم به قدم و مداوم دنبال کنید. سئو، یک فرآیند یکباره و لحظه‌ای نیست.

پیش نیازهای تجزیه و تحلیل سئو داخلی چیست؟

بهینه سازی موثر SEO on page به ترکیبی از چندین عامل نیاز دارد. اگر قصد دارید عملکرد خود را به روشی ساختار یافته بهبود بخشید، دو نکته اساسی را باید رعایت کنید، تجزیه و تحلیل و نظارت منظم. اگر فرآیند در جهت دستیابی به اهداف نباشد و بر اساس ارزیابی دقیق از موضوعات اساسی ساخته نشود، بهینه سازی ساختار یا محتوای وب سایت منفعت بسیار کمی دارد.

در برخی موارد اگر تکنیک‎‌های سئو داخلی و تجزیه و تحلیل آن را اشتباه انجام دهید نه تنها سودی برای شما ندارد، بلکه شاید در رتبه بندی یک کلمه کلیدی، رتبه‌ی بالایی نگیرید یا آن رتبه را از دست دهید. برای همین با دقت تکنیک‌های سئو داخلی را انجام دهید.

با شرکت در دوره سئو از سری دوره دیجیتال مارکتینگ منتوریکس بر تمامی مباحث سئو مسلط شوید.

چک لیست سئو داخلی سایت

چک لیست سئو داخلی سایت

تکنیک‌های سئو داخلی چیست و چه کارهایی باید انجام دهیم؟

هیچ استاندارد شناخته شده جهانی برای بهینه سازی صفحات سایت وجود ندارد. با این حال، تجزیه و تحلیل و اقدامات برای اجرای سئو داخلی باید تا حد ممکن جامع باشد، تا مطمئن شویم از هر فرصتی برای بهبود رتبه بندی موتور جست‌وجو یا سایر KPI ها استفاده کردیم.

حتی اگر هیچ راهنمای ساده گام‌به‌گام برای بهبود جنبه‌های مختلف سئو داخلی وب سایت‌ها وجود نداشته باشد، تکنیک‌های زیر سعی دارد اکثر عناصر رایج که دیجیتال مارکترها انجام می‌دهند را به 4 بخش اصلی دسته بندی کنند:

  • سئو داخلی فنی
  • محتوا
  • لینک داخلی و ساختار آن
  • طراحی صفحه

حال بیایید پوسته هر کدام از بخش‌های اصلی تکنیک‌های سئو را بشکافیم تا به خوبی بدانیم چه روش‌هایی را برای بهینه سازی سئو داخلی باید انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: 13 تکنیک دیجیتال مارکتینگ در سال 2022

1. سئو داخلی فنی

  • سرعت هاست و سرور: از آنجا که زمان بارگذاری وب سایت توسط موتورهای جست‌وجو به عنوان بخشی از ارزیابی رتبه بندی در نظر گرفته می‌شود، سرعت بخشیدن به زمان پاسخ سرور قسمت مهمی از بهینه سازی سئو داخلی است. چندین راه برای بهینه سازی سرعت صفحات وجود دارد مانند استفاده نکردن از هاست اشتراکی، استفاده از عکس‌هایی با فرمت webp و دیگر روش‌هایی که سرعت بارگذاری صفحه را به زیر 4 ثانیه می‌رسانند.

تست سرعت سایت با گوگلاز سایت thinkwithgoogle می‌توانید برای تست سرعت سایت استفاده کنید

  • کد منبع: یک کد منبع کارآمد می‎تواند به بهبود عملکرد وب سایت کمک کند. توابع اضافی یا کد‌های مختلف اغلب می‌توانند حذف شوند، پس کدهای اضافی را از منبع خود حذف کنید.
  • IP addresses: در حالت ایده‌آل، شما همیشه باید یک آدرس IP منحصر به فرد برای هر پروژه وب داشته باشید. این امر به گوگل و سایر موتورهای جست‌وجو یونیک بودن وب سایت را نشان می‌دهد.

2. محتوا

در این بخش، سئو داخلی فقط به عناصر قابل مشاهده روی صفحه مانند متن و تصاویر اشاره نمی‌کند، بلکه شامل عناصری است که در ابتدا قابل مشاهده نیستند، مانند برچسب‌های alt یا اطلاعات متا. در زیر تکنیک‌های سئو داخلی برای محتوا را ببینید و آن‌ها را به کار گیرید:

  • محتوای متنی: برای مدت طولانی، بهینه سازی متن بر اساس چگالی کلمات کلیدی انجام می‌شد. اما امروزه این روش با ورود اصطلاحاتی مانند عبارات کلیدی، توجه به معنا و مفهوم، توجه به قصد کاربر از جست‌وجو و غیره جایگزین شده است. هدف از بهینه سازی متن همیشه باید ایجاد متنی باشد که نه تنها حول یک کلمه کلیدی ساخته شده باشد، بلکه ترکیبات اصطلاحات و کاربردهای کلمات کلیدی را به بهترین شکل ممکن پوشش دهد. به این ترتیب می‎توان اطمینان حاصل کرد که مطالب درباره یک موضوع را به دقیق‌ترین و جامع‌ترین شکل ممکن توصیف کردیم. امروزه دیگر فقط بهینه سازی متن‌ها برای تأمین نیازهای موتورهای جست‌وجو کافی نیست، بلکه باید به قصد جست‌وجو کننده هم توجه داشت.
  • علائم نگارشی: این مورد شامل استفاده از پاراگراف‌ها، لیست‌های نقطه‌ای، تگ‌های عنوان اصلی (H1، H2 و…) یا بولد کردن و کج کردن کلمات متنی است.
  • تصاویر: تمام تصاویر، عناصر محتوایی مهمی هستند که می‌توانند بهینه شوند. آن‌ها به افزایش ارتباط محتوا کمک می‌کنند و حتی تصاویر بهینه سازی شده می‌توانند به تنهایی در جست‌وجوی تصاویر Google رتبه بندی شوند. در عین حال، عناصر تصویری میزان جذابیت یک وب سایت را برای کاربران افزایش می‌دهد. گالری تصاویر جذاب نیز باعث افزایش زمان ماندن در صفحه یا Time on site می‌شود.
  • ویدئو: بیشتر موارد مربوط به تصاویر در مورد فیلم‌ها هم صدق می‌کند. سئوکاران و مدیران سایت باید توجه ویژه‌ای به محتوای سمعی و بصری ارائه شده در صفحات خود داشته ب

اشتراک گذاری

نظرات و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *