رنک مث یا یوست؟ مسئله این است. آیا شایسته است که سایت وردپرسی خود را بدون افزونهی سئو رها کنیم، یا اینکه دستبهکار شده و فکری به حال تنظیمات سئو سایت کنیم تا دشواریها رتبه گرفتن در SERP را پشت سر گذاریم. سوال اساسی این روزها این است بین رنک مث و یوست کدام را انتخاب کنیم؟ اگر شما هم در این دوراهی قرار گرفتهاید تا انتهای این مقاله همراه منتوریکس باشد؛ چرا که قرار است با مقایسه یواست سئو و رنک مث افقهای پیش روی شما را روشنتر کنیم.
Yoast SEO یا Rank Math
قبل از شروع بحث مقایسه میان رنک مث و یوست ابتدا باید شناختی دقیقتر از این دو افزونه با مشاوره دیجیتال مارکتینگ به دست بیاوریم.
افزونهی Yoast SEO
از نظر قدمت یوست حق ریش سفیدی بر گردن رنک مث دارد. این افزونهی وردپرسی در سال 2010 یعنی دقیقا 12 سال پیش معرفی شد و به دلیل رابط کاربری و سهولت استفاده خیلی زود محبوب و معروف شد.
جالب است بدانید که یوست نهتنها در بین افزونههای سئویی که در بین کل افزونهها در دنیای وردپرس محبوبیت دارد. برای اینکه درک درستتری نسبت به این موضوع پیدا کنید تنها کافی است به مخزن افزونههای سایتتان سر بزنید و تعداد دانلود یوست با سایر افزونههای مشابه را مقایسه کنید؛ قول میدهم که شگفتزده خواهید شد.
بیش از 5 میلیون دانلود فعال یوست
زمانی که یوست وارد بازار شد، بخش زیادی از نگرانیهای کسانی را که در زمینهی سئو سایت یا حتی طراحی سایت وردپرسی فعال بودند را حلوفصل کرد.
اما آیا تنها محبوب بودن برای انتخاب افزونه سئو کافی است؟
افزونهی Rank Math
پلاگین رنک مث جوانی است جویای نام؛ از آنهایی ترسی از بلندپروازی ندارد. رنک مث در سال 2018 یعنی در حدود 4 سال پیش معرفی شد.
رنک مث جوان بعد از معرفی بهسرعت پلههای ترقی و محبوبیت را طی کرد؛ شاید به این دلیل که یک تیم حرفهای از توسعهدهندگان وردپرس پشت ماجرای طراحی و معرفی این افزونه بودند. رنک مث تنها در 4 سال بیش از 1 میلیون بار دانلود شده و مورداستفاده قرار گرفته.
دلیل این میزان محبوبیت رنک مث چیست؟
برای پاسخ به این سوال تا پایان مقاله همراه ما باشید تا به سوال رنک مث یا یوست پاسخ دهیم.
قسمت سئو و آنالیز افزونه Yoast SEO و RankMath
حالا زمان مقایسه رنک مث با یواست سئو رسیده است. برای شروع مقایسه عملیمان لازم است به ویژگیهایی که این دو افزونه در اختیارمان میگذارند، نگاهی بیندازیم.
به لحاظ کمیت همین ابتدا باید بیان کنیم که رنک مث تعداد بیشتری از ویژگیها را در اختیار ما میگذارد، بهویژه زمانی که پای نسخهی رایگان هر یک به میان میآید. اگر بخواهیم صادق باشیم برتری کمی نمیتواند تنها معیار برتری یکی بر دیگری باشد، با این حال قابل تامل است.
در بخش سئوی هر دو افزونه با امکانات مشابهی مواجه هستیم:
- درج کلمهی کلیدی اصلی
- درج متای تایتل
- درج متای دیسکریپشن
- درج نامک یا همان Permalink در رنک مث
ویژگیهایی که برشمردیم حداقل امکاناتی است که هر افزونهی سئو در اختیار کاربران خود قرار میدهد؛ رنک مث یا یوست یا هر افزونهی دیگری هم که باشد این حداقلها را باید دارا باشد. معمولا هم بعد از تکمیل فیلدهای خالی با دادههایی که برایتان مهم هستند، افزونه آنالیزی جهت بهبود سئو به شما ارائه میکند. نقطه تفاوت رنک مث با یوست هم در همینجاست.
معیار سنجش کاراکترهای مجاز در رنک مث پیکسل و در یوست تعداد کاراکتر است. البته اگر شما در کارتان خبره باشید میدانید هر دو میتوانند با خطا همراه باشند. برای اینکه درک درستتری پیدا کنیم من یک عبارت یکسان را در هر دو افزونه بررسی کردهام که در عکس زیر قابلمشاهده است.
مقایسه تعداد کاراکترهای مجاز در رنک مث و یوست
بر اساس تجربهی شخصی میتوانم به شما اطمینان دهم که رنک مث در زمینه آنالیز سئو دقیقتر عمل میکند. اما برای اطمینان خاطر از رعایت استاندارد کاراکترهای مجاز تایتل و دیسکریپشن و برای جلوگیری از ری رایت شدن بهتر است از ابزارهایی مانند countingcharacters.com استفاده کنید.
ماجرای آنالیز سئو در رنک مث یا یوست به همینجا ختم نمیشود، بلکه در پایین کارد تنظیمات سئویی پیشنهادهایی هم برای بهینهسازی سئو مطرح میشود. بیایید به آنالیز سئو در هر دو افزونه هم نگاهی بیندازیم.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع سئو وردپرس
آنالیز سئو در یوست
افزونه یوست در دو بخش به تنظیمات سئویی شما واکنش نشان میدهد:
- مشکلات
- نتایج خوب
در بخش مشکلات به موارد اشاره میکند که در تنظیمات موردتوجه قرار نگرفتهاند و نیاز به بهینهسازی دارند. در بخش نتایج خوب هم نکاتی که رعایت کردید را نمایش میدهد. نمرهگذاری یوست شامل موارد زیر میشود:
- چگالی مناسب کلمه کلیدی
- استفاده از کلمه کلیدی در تایتل و دیسکریپشن
- استفاده از کلمه کلیدی اصلی در عنوان صفحه
- استفاده از کلمه کلیدی اصلی در پاراگراف اول
- لینکسازی داخلی
- لینکهای خروجی
- طول محتوا
- توزیع کلمه کلیدی اصلی
- ALT تصاویر
یوست برای هریک از فاکتورهای بالا نمرهای را در نظر میگیرد و در نهایت به شما امتیازی را نمایش میدهد. این امتیاز یک عبارت توصیفی است:
- سئو: در دسترس نیست
- سئو: نیاز به بهبود دارد
- سئو: تایید
- سئو: خوب
و اگر عملکردتان عالی باشد، یوست به شما یک امتیاز عالی میدهد. نمره دهی یوست به خوانایی متن در تب جداگانهای صورت میگیرد. در این بخش شما میتوانید بهراحتی به روشهای بهبود محتوایتان از نظر خوانایی فکر کنید. یوست در اینجا هم به شما میگوید که توزیع کلمات زیر عنوانها مناسب است یا برای مثال به شما پیشنهاد میکند تیترهای بیشتری در متن قرار دهید.
آنالیز سئو در رنک مث
افزونه رنک مث هم در پایان کار به شما بازخورد میدهد. در پایین کادر تنظیمات سئویی شما میتوانید چهار بخش زیر را مشاهده کنید:
- Basic SEO / تنظیمات اولیه سئو
- Additional / موارد بیشتر
- Title Readability / خوانایی عنوان
- Content Readability / خوانایی متن
در پایین هر بخش معیارهای نمرهگذاری رنک مث قابلمشاهده است. رنک مث اهل توضیحات اضافه نیست تنها با چند تیتر کارهایی که باید انجام بدهید را به شما یادآوری میکند. اگر کارتان را درست انجام داده باشید به شما یک تیک سبز میدهد و اگر نیاز به بهبود فرایندها داشته باشید با یک ضربدر قرمز به شما هشدارهای لازم را میدهد. حالا بیایید به معیارهای سئویی رنک مث نگاهی بیندازیم:
- استفاده کلمه کلیدی در عنوان
- استفاده از کلمه کلیدی اصلی در متای تایتل و دیسکریپشن
- استفاده از کلمه کلیدی اصلی در URL
- چگالی استفاده از کلمه کلیدی
- استفاده از کلمه کلیدی اصلی در محتوا
- طول محتوا
- استفاده از کلمه کلیدی اصلی در زیر عنوانها
- Alt تصاویر و استفاده از کلمه کلیدی اصلی در Alt
- طول URL
- لینکهای خروجی و نوع آنها (Follow یا NoFollow)
- استفاده از کلمه کلیدی در عنوان اصلی
- استفاده از المانهایی نوشتاری مانند عدد یا پرانتز در عنوان سئویی
- استفاده از Table of Content برای خوانایی بهتر متن
- بررسی طول پاراگرافها
- استفاده از تصاویر یا ویدئو در محتوا
همانطور که مشاهده میکنید، رنک مث فاکتورهای بیشتری را برای نمرهگذاری تنظیمات سئویی شما در نظر میگیرد. در پایان هم به شما یک نمره از 0 تا 100 میدهد. هرچقدر نمره کسبشده شما در این بخش بیشتر باشد یعنی کارتان را درستتر انجام دادهاید. البته حواستان باشد که به ورطهی وسواس نیفتید؛ شما همیشه برای هر محتوایی نمیتوانید نمرهی بالای 80 را کسب کنید و این نمرهها هم سرنوشت دیدهشدن یا ندیده شدن محتوایتان را بهصورت 100٪ تعیین نمیکند.
بیشتر بخوانید: لینکهای داخلی چیست؟
نصب افزونه یواست سئو و رنک مث
حالا که با کارکردهای اصلی این دو افزونه آشنا شدید، برای انتخاب رنک مث یا یوست، بهتر است با مراحل نصب و راهاندازی هر دو افزونه نیز آشنا شوید.
نصب و راهاندازی Yoast SEO
در اولین قدم برای نصب یوست باید وارد بخش افزونههای پنل کاربری سایت شوید. سپس روی افزودن کلیک کنید تا وارد بخش افزودن افزونه شوید. در کادر جستجو عبارت Yoast SEO را تایپ کنید تا افزونه به شما نمایش داده شود. حالا تنها کافی است که بر روی دکمهی نصب و سپس فعالسازی کلیک کنید.
نصب و راهاندازی RankMath
مراحل نصب و راهاندازی رنک مث، دقیقا مانند یوست است؛ تنها کافی است در مخزن وردپرس سایتتان عبارت RankMath را جستجو کنید. پس از فعالسازی رنک مث به صفحهای هدایت خواهید شد که پروسهی اتصال به اکانت رنک مث را تکمیل میکند. اگر میخواهید از نسخهی رایگان افزونه استفاده کنید تنها لازم است بر روی Skip Now کلیک کنید تا از این مرحله بگذرید و مراحل پیکربندی و تنظیمات را آغاز نمایید.
تنظیمات افزونه یواست سئو و رنک مث
حالا میرسیم به مبحث مهم پیکربندی یواست یا رنک مث. بعد از نصب و فعالسازی باید وارد بخش تنظیمات افزونه شوید و با واردکردن اطلاعات اساسی سایت و فعال نمودن امکانات موردنیاز، رنک مث یا یوست را آمادهبهکار کنید.
تنظیمات اولیه یوست
زمانی که شما یوست را بهدرستی نصب و فعال کرده باشید، در منوی سمت چپ پیشخوان گزینهی سئو نمایش داده میشود.
در مرحلهی پیکربندی افزونه، تنها لازم است که اطلاعات سایتتان را وارد نمایید و مراحل مختلف پیکربندی را بهدقت تکمیل نمایید که اصلا کار سختی نیست. شما تنها باید به سوالات یوست پاسخ دهید:
- سایت ایندکس شود یا خیر؟
- کاربری سایتتان؛ بلاگی، فروشگاهی، کسبوکار کوچک، خبری و…
- نوع مالکیت سایت؛ شخصی یا شرکت
- اطلاعات شبکههای اجتماعی
- انتخاب نوع نوشتهی قابلمشاهده
- نویسندگان سایت
- واردکردن کد دسترسی سرچ کنسول
- تنظیمات عنوانبندی
علاوه بر موارد بالا، میتوانید ویژگیها و امکانات یوست را نیز به فراخور نیازتان فعال یا غیرفعال کنید.
پیکربندی افزونه یوست
تنظیمات اولیه رنک مث
پس از فعالسازی، در اولین قدم باید نوع تنظیمات رنک مث را انتخاب نمایید. پیشنهاد میکنیم روی گزینهی Advanced یا همان پیشرفته کلیک کنید تا امکانات جذابتری برایتان فعال شود. حالا وقتش است که به جهان جادویی رنک مث وارد شوید، پس بر روی گزینهی Start wizard یا همان بزن بریم! کلیک کنید.
مراحل پیکربندی رنک مث هم مانند یوست است. به این صورت که فیلدهایی مربوط به اطلاعات سایت را تکمیل میکنید و در ادامه تیک امکانات را بر اساس نیازهایتان به حالت فعال یا غیرفعال درمیآورید.
در مرحلهی پیکربندی رنک مث به جزئیات جالبتوجهی برخواهید خورد. برای مثال در بخش ترفندهای سئو میتوان به موارد زیر اشاره کرد که توصیه میکنیم حتما آنها را در حالت فعال قرار دهید:
- نمایه نکردن دسته و برچسب خالی
- Nofollow کردن پیوندهای خارجی
- پیوندهای خارجی جدید را در پنجره جدید بازکنید
اگر با فضای کاری رنک مث یا یوست آشنا باشید، میدانید که قابلیتهایی که در بالا به آن اشاره کردیم از آن دسته امکاناتی است که در نسخهی رایگان افزونههای سئویی کمتر یافت میشود و میتوان گفت رنک مث از این نظر پرچمدار محسوب میشود.
تنظیم نقشه سایت در Yoast Seo و رنک مث
یکی از موضوعات مهم در انتخاب افزونهی سئویی «نقشه سایت» است که در مقایسه رنک مث با یواست سئو نیز باید موردتوجه قرار بگیرد.
نقشه سایت، نقشهی راه موتورهای جستجو است. رباتهای موتورهای جستجو زمانی که به نقشه سایت میرسد شروع به گشتزنی در هزارتوی صفحات سایت میکنند و از لینکی به لینکی دیگر، دادههای سایت را مشاهده و دستهبندی میکنند؛ بنابراین نقشه سایت ارگانی حیانی برای هر وبسایتی است.
هم رنک مث و هم یوست امکان ایجاد نقشهی سایت را برای کاربران خود فراهم کردهاند که در ادامه به آن میپردازیم.
بیشتر بخوانید: سایت مپ (نقشه سایت) چیست؟
ساخت نقشه سایت با یوست
برای ایجاد نقشه سایت در افزونه یوست ابتدا باید وارد پنل کاربری سایت شوید. حالا از منوی سمت چپ پیشخوان روی گزینهی سئو و سپس عمومی کلیک کنید.
در صفحهی جدیدی که به شما نمایش داده میشود، روی تب دوم «امکانات» کلیک کنید. اگر کمی به سمت پایین اسکرول کنید گزینهی «نقشههای XML سایت» را خواهید دید، آن را در حالت روشن قرار دهید.
برای مشاهده نقشهی سایت هم میتوانید روی علامت سوال کنار عبارت نقشههای XML سایت کلیک کنید تا جزئیات بیشتری را مشاهده کنید. شما میتوانید فایل نقشه سایت را که معمولا بهصورت https://domail.com/sitemap_index.xml نمایش داده میشود را در بخش سایت مپ سرچ کنسول نیز وارد کنید.
ساخت نقشه سایت با رنک مث
تنظیمات رنک مث برای ایجاد نقشه سایت فراتر از اقداماتی است که حین پیکربندی افزونه انجام میگیرد؛ بنابراین اگر به امکانات پیشرفتهتری نیاز دارید بهتر است بهصورت مستقیم از طریق منوی RankMath وارد عمل شوید. برای این منظور بعد از ورود به پنل کاربری سایت، از منوی سمت چپ بر روی رنک مث کلیک کنید و سپس از زیر منوها گزینهی «تنظیمات نقشه سایت» را انتخاب کنید.
تنظیمات پیشرفته نقشه سایت با رنک مث
بر خلاف یوست که تنظیمات ساده و غیرقابلانعطافی برای ایجاد نقشه سایت در اختیار شما قرار میدهد، رنک مث به شما اجازه میدهد در مورد جزءجزء محتوای سایتتان تصمیم بگیرید.
با استفاده از افزونه رنک مکث شما میتوانید تعیین کنید کدام دسته از صفحات شما در فایل نقشه سایت قرار بگیرند. این تنظیمات بهصورت کلی شامل موارد زیر میشود:
- فعالکردن نقشه سایت Sitemaps
- فعالکردن تصاویر در نقشه سایت
- فعالکردن تصاویر شاخص در نقشه سایت
- فعالکردن انواع پستها در نقشه سایت شامل: نوشتهها، برگهها، پیوستها، محصولات، UX Blocks و…
- فعالکردن انواع طبقهبندیها در نقشه سایت شامل: دستهبندی، برچسبها، دستهبندی محصولات و…
- فعالکردن نویسندگان در نقشه سایت
به نظر میرسد زمانی که پای نقشه سایت به بحث افزونهی سئویی برای سایت وردپرسی به میان میآید، دیگر نمیتوان بین رنک مث یا یوست دچار شک و ابهام شد. چنانچه سایت شما به تنظیمات پیشرفتهتری در نقشهی سایت نیازمند است، بیشک و شبهه باید سراغ رنک مث بروید.
با این حال، برای اینکه بیشترین بهره را از بهینه سازی نرخ تبدیل سایت خود ببرید، ترکیب استفاده از رنک مث با تبلیغات در گوگل میتواند به شما کمک کند تا ترافیک بیشتری به سایت خود جذب کنید و بهبود قابل توجهی در رتبهبندیهای موتورهای جستجو داشته باشید.
تنظیمات شبکه اجتماعی افزونه رنک مث و یواست سئو
تنظیمات شبکههای اجتماعی افزونههایی سئویی مانند رنک مث یا یوست فرصت مغتنمی برای افزایش ترافیک سایت است؛ مخصوصا اگر سایتتان ابتدای راه است.
پیکربندی تنظیمات شبکههای اجتماعی، اشتراکگذاری محتوایتان توسط کاربران دیگر را تسهیل میکند. افزونههای سئویی هم دقیقا به همین منظور بخشی ویژه را برای شبکههای اجتماعی در نظر گرفتهاند.
بحث پیکربندی شبکههای اجتماعی، کیفیت و کمیت ارائهی این نوع از خدمات نقطهی تفاوت افزونههای موجود است. برخی از افزونهها حتی امکاناتی نظیر نحوهی نمایش، توضیحات، عناوین و نحوهی نمایش عکسها را در اختیار کاربران خود قرار میدهند.
بیشتر بخوانید: چرا محتوا در بازاریابی شبکههای اجتماعی مهم است؟
تنظیمات شبکههای اجتماعی در یواست سئو
جهت مشاهده تنظیمات مربوط به شبکههای اجتماعی در افزونهی یوست کافی است به منوی سئو سایتتان وارد شوید و از زیر منوها گزینهی شبکهی اجتماعی را انتخاب کنید. با کلیک روی این گزینه به صفحهی جدیدی وارد خواهید شد.
در این صفحهی جدید 4 تب مجزا وجود دارد.
- حسابهای کاربری
- فیسبوک
- توئیتر
- پینترست
در بخش حسابهای کاربری، تنها کافی است آدرس اکانت خود را در شبکههای اجتماعی محدودی که در اختیارتان قرار داده شده وارد کنید. هدف از طراحی این بخش شناساندن شبکههای اجتماعیتان به موتورهای جستجو است.
اما تنظیمات در 3 بخش دیگر کمی پیشرفتهتر است. در این بخش شما کافی است که اشتراکگذاری در هریک از شبکههای اجتماعی فیسبوک، توئیتر و پینترست را فعال کنید.
برای تنظیم جزئیات اشتراکگذاری محتوایتان در شبکههای اجتماعی باید تکبهتک به سراغ نوشتههایتان بروید و در بخش سئو صفحه اطلاعات دقیقتری مانند تصویر، عنوان و توضیحات را تنظیم نمایید؛ بنابراین با همین چند مرحله ساده شما نحوهی اشتراکگذاری محتوایتان در شبکههای اجتماعی را تنظیم کردهاید.
پازل ارتباطی فعالیت در شبکههای اجتماعی و سئو
تنظیمات شبکههای اجتماعی در رنک مث
برای بهاشتراکگذاری محتوایتان در شبکههای اجتماعی در رنک مث هم همان مراحل یوست را باید طی کنید. با این تفاوت که تعداد شبکههای اجتماعی در دسترس محدود شدهاند؛ رنک مث برای تنظیمات شبکههای اجتماعی تنها سراغ فیسبوک و توئیتر رفته است.
برای تعیین نحوهی نمایش محتوا در شبکهی اجتماعی با کمک رنک مث، تنها کافی است به بخش ویرایش صفحهی موردنظر وارد شوید و در بخش تنظیمات سئویی روی گزینهی Social کلیک کنید. در این بخش بهراحتی میتوانید، جزئیات زیر را درج کنید:
- تصویر
- عنوان
- توضیحات
رابط کاربری افزونه یواست سئو و رنک مث
بهعنوان کاربری که تجربهی کار با رنک مث و یوست را بهصورت همزمان دارم، در این بخش بیشتر به بازگویی تجربهی شخصیام خواهم پرداخت.
تجربه کاربری در یوست
یوست قدمت بیشتری از رنک مث دارد، بنابراین تجربهی کار با این افزونه به الههی ذهنم تبدیل شده است. طراحی یوست، ساده و کاربردی است. شما بهراحتی میتوانید در فضای یوست اقدامات موردنظرتان را به سرانجام برسانید. فرقی هم ندارد که این اقدامات تنظیمات اولیه افزونه باشد یا تغییر در بخشهای پیشرفتهتر آن. علامت سوال؟ بهعنوان متن راهنما تقریبا در تمام بخشهای افزونه به چشم میخورد.
یوست افزونهی ساده با تنظیمات سادهای است، شاید به همین دلیل محبوب سئوکارها شده. بااینوجود برخی مواقع با چالشهای سئویی عجیبی روبرو خواهید شد. برای مثال زمانی که تصمیم دارید نوع لینکهای خارجیتان را مشخص کنید تنها یک گزینهی همه یا هیچ مقابلش شما قرار دارد؛ یا همه نوفالو یا همه فالو. این موضوع تصمیمگیری را برای کاربر دشوار میکند. بااینوجود میتوانید مطمئن باشید با حداقل تجربهی کاری بهراحتی میتوانید از این افزونه استفاده کنید.
تجربهی کاربری در رنک مث
اگر مدت مدیدی با یوست کار کرده باشید، مهاجرت به رنک مث کار چندان آسانی نیست. رابط کاربری در این افزونه بهسادگی یوست نیست، اما قرار هم نیست در دنیای پیچیدهی تبها و امکانات گم شوید.
بخش تنظیمات و آنالیز سئویی به همان سادگی و کاربردی بودن یوست است با این تفاوت که امکانات بیشتری در اختیار شما قرار داده شده است.
زمانی که در رنک مث اقدام به لینکسازی میکنید، سه گزینه برای شما نمایش داده میشود:
- بازکردن پیوند در زبانه تازه
- افزودن rel=”nofollow”
- افزودن rel=”sponsored”
برای تنظیم ویژگیهای لینکتان تنها کافی است هر یک از گزینههای بالا را تیکدار کنید. همچنین برای استفاده از امکانات پیشرفتهتر رنک مث فقط باید کمی در فضای افزونه گردش کنید تا ضمن شگفتزدگی کار با آن را یاد بگیرید.
فراموش نکنید که رنک مث مجموعهی جامعی از ویژگیها را در اختیار شما میگذارد، بااینوجود رابط کاربری آن بسیار کاربری و ساده است.
ریدایرکت صفحات 404 و حذف شده
کسانی که در حوزهی سئو فعالیت میکنند، میدانند که صفحات 404 چه دردسر بزرگی هستند. حالا که مقایسه ما در مورد رنک مث یا یوست است؛ بگذارید بگویم ارور 404 پاشنه آشیل یوست است و اینجا جایی است که یوست در برابر رنک مث حرفی برای گفتن ندارد.
بیشتر بخوانید: 6 نکته درباره ریدایرکت که باید بدانید
تنظیمات ریدایرکت در یوست
برای ریدایرکت کردن برخی صفحات در یوست کافی است وارد «ریدایرکت» در زیر منوی «سئو» شوید. در صفحهی جدیدی که پیش روی شما باز میشود میتوانید تنظیمات ریدایرکت را مشاهده کنید. در بخش «نوع» دایرهی فعالیتی شما کاملا مشخص شده است:
- 301 انتقال دائم
- 302 موجود
- 307 ریدایرکت موقت
- 410 محتوای حذف شده
- 451 به دلایل قانونی در دسترس نیست
همین. اینجا خبری از صفحات 404 نیست و با سنگین ریدایرکت کردن این دست از صفحات به دوش دولوپر است. متاسفانه کاری از دست شما برنمیآید.
ریدایرکت صفحات 404 در رنک مث
درحالیکه یوست از کنار 404 ها به آرامیگذشته، رنک مث زیر منوی اختصاصی برای صفحات 404 در نظر گرفته است. وارد زیر منوی «مانیتور 404» شوید و از این میزان تدبیر و درایت رنک مث لذت ببرید.
در این بخش بهراحتی میتوانید لیست صفحات که حالا 404 شدهاند را با جزئیات مشاهده کنید. حالا میتوانید بر روی گزینهی تغییر مسیر کلیک کنید تا وارد بخش تنظیمات ریدایرکت شوید:
- URLهای مبدا
- URLمقصد
- نوع تغییر مسیر (301 انتقال دائمی، 302 انتقال موقت، 307 تغییر مسیر موقت)
- کد تعمیر و نگهداری (410 محتوا حذف شده، 451 محتوا به دلایل قانونی در دسترس نیست)
- وضعیت (فعالسازی، غیرفعالسازی)
حتی میتوانید بهصورت دستهجمعی، صفحات 404 را ریدایرکت کنید و خیالتان از بابت ارور این صفحات برای همیشه راحت شود و جواب سر راستی برای رنک مث یا یوست؟ پیدا کنید.
خدمات سئو سایت منتوریکس، بررسی های لازم در باره تکنیکال سایت شما را شامل می شود.
مسیر دسترسی به مانیتور 404 در رنک مث
اسکیما و ریچ اسنیپت
در بخش تنظیمات سئویی رنک مث یا یوست، تبی برای اسکیما نیز در نظر گرفته شده است. در این بخش شما میتوانید جزئیات اسنیپتهای مورد استفادهتان را تعریف کنید. یوست و رنک مث نیز در این بخش امکانات متفاوتی را در اختیار کاربران خود قرار میدهند.
بخش اسکیما در یوست شامل موارد زیر میشود:
- برگه وب
- برگه مورد
- برگه درباره ما
- برگه سوالات متداول
- برگه سوال و جواب
- صفحه پروفایل
- صفحه تماس با ما
- برگه سایت درمانی
- برگه مجموعه
- برگه پرداخت
- لیست املاک
- برگه نتایج جستجو
در مقابل، بخش اسکیما در رنک مث شامل موارد زیر میشود:
- مقاله
- کتاب
- دوره
- رویداد
- آگهی استخدام
- موسیقی
- محصول
- دستور العمل
- ویدئو
- رستوران
- شخص
- سرویس
- نرمافزار
همینطور که مشاهده میکنید، بخش اسکیما در یوست قابل مقایسه با ویژگیهایی که رنک مث ارائه میکند، نیست. رنک مث در این بخش نیز گوی سبقت را از رقیب ریش سفید خود ربوده است.
بیشتر بخوانید: داده های ساختار یافته structured data چیست و چه نقشی در سئو دارند؟
سخن آخر
کسانی که تجربه کار با هر دو افزونه را داشته باشند بهراحتی به سوال رنک مث یا یوست پاسخ میدهند. در این مقاله سعی کردم با مقایسه فاکتورهایی که برای سئو اهمیت دارند، قضاوت نهایی را به خود شما بسپارم. به نظر شما چه ویژگیهایی دیگری در این دو افزونه را بهعنوان فاکتوری شاخص برای انتخاب میتوان برشمرد؟
اگر این مطلب را دوست داشتید، پیشنهاد میکنیم مطلب افزونههای برتر سئو وردپرس را هم بخوانید.