20 افزونه‌ی کاربردی گوگل کروم برای دیجیتال مارکترها

هیچ دیجیتال مارکتری را نمی‌توان پیدا کرد که دنیای بدون اکستنشن‌ها را تجربه کرده باشد. در این مطلب با 20 افزونه‌ی کاربردی گوگل کروم برای دیجیتال مارکترها آشنا شوید.

شما هم با دیدن مرورگرهای دیجیتال مارکترها سرسام می‌گیرید؟ حق دارید. مسئولیت مستقیم این سرسام برمی‌گردد به افزونه‌های دوست‌داشتنی یا همان Extensionهای گوگل! دنیای افزونه‌های گوگل به قدری جذاب است که مطمئنیم به این راحتی‌ها نمی‌توانید از آن‌ها دل بِکَنید. البته که دل بستن در گرو این افزونه‌ها کار خودتان را راحت می‌کند، چرا که این افزونه‌ها قابلیت تحلیل و کسب اطلاعات را آسان‌تر از چیزی می‌کند که فکرش را می‌کنید.

خود من هم از این قاعده مستثنی نیستم و از سر کنجکاوی تعداد زیادی از این افزونه‌ها را آزموده‌ام. در این مطلب 20 مورد از بهترین افزونه‌هایی که برای دیجیتال‌مارکترها بسیار پرکاربرد است را به شما معرفی خواهیم کرد. پس همراه منتوریکس باشید.

دوره دیجیتال مارکتینگ منتوریکس، قدم آخر حرفه‌ای شدن است.

اکستنشن ماز

1. افزونه Moz Bar

همانطور که از نامش برمی‌آید، این افزونه محصول شرکت Moz است. Moz Bar خیال‌تان را از هر نوع اطلاعات سئویی راحت می‌کند. منظورمان از اطلاعات سئویی عنوان، متا توضیحات، تگ‌های H1، H2 و… سایت خودتان و رقباست. البته اطلاعات دیگری مانند ساختار Markup را هم فراهم کرده. این افزونه کمک می‌کند بدون بررسی page source رقبا، به سرعت اطلاعاتی که نیاز است را بررسی کنید و از صحت و سقم اطلاعات سایت خودتان هم اطمینان حاصل کنید.

2. افزونه Page Analytics

گوگل آنالیتیکس هم پیش از این، ابزاری به همین نام در اختیار دیجیتال مارکترها قرار می‌داد که اطلاعات لازم در قالب سایت‌شان را ببینند. این نحوه نمایش، تصویر بهتری به تحلیل‌گر ارائه می‌داد. اما این ابزار کاربردی در سال‌های اخیر از آنالیتیکس حذف و در قالب افزونه Page Analytics ارائه شد. این افزونه اطلاعاتی مانند click، page view، bounce rate و… ارائه می‌کند.

یادتان باشد که این افزونه گاهی به درستی کار نمی‌کند (طبق تجربه شخصی) که احتمالا علت آن به مشکلات اینترنت ایران و تحریم‌ها برمی‌گردد.

افزونه wappalyzer

3. افزونه Wapplayzer

این افزونه حسابی به درد دیجیتال مارکترهای کنجکاو می‌خورد. منظورمان از کنجکاوی چیست؟ حتما برای شما هم پیش آمده که به وقت جستجوهای اینترنتی و بررسی رقبا، امکانات یک سایت دل‌تان را برده باشد و دوست داشته باشید از زبان برنامه‌نویسی و امکانات آن‌ها سردربیاورید.

مشابه این ابزار Library Sniffer است که بو می‌کشد و همه چیز را پیدا می‌کند، اما بنابر تجربه شخصی Wapplayzer قدرت بیشتری دارد.

افزونه Wapplayzer این امکان را به راحتی آبِ خوردن برای‌تان فراهم می‌کند. البته لزوماً تمامی ابزارها را نشان نمی‌دهد، چرا که ممکن است رقبا از ابزارهایی استفاده کرده باشند که پیدا کردن اطلاعات را غیر ممکن کند. به طور مثال بسیاری از ابزارها را می‌توان از طریق گوگل تگ منیجر راه‌اندازی کرد. در این صورت Wapplayzer از نمایش آن‌ها عاجز است. مثلا سایت علی بابا از ابزارهای گوگل تگ منیجر، گوگل آنالیتکس، هاتجر و heap استفاده می‌کند.
  • آموزش ویدئویی استفاده از ابزار wappalyzer را در این مطلب ببینید.

4. افزونه Scan WP

احتمالا شما هم در وب‌گردی‌های‌تان به سایت‌های وردپرسی برخورده‌اید که امکانات یا Theme آن برای شما جذاب بوده یا این‌که دوست داشتید وبلاگ رقبا را تحلیل کنید. این افزونه برای این کار بهترین است. با افزونه Scan WP می‌توانید بفهمید رقبای‌تان از چه Pluginها و Themeهایی استفاده کرده‌اند و به راحتی آن‌ها را تحلیل کنید.

اکستنشن تگ اسیستنت

5. افزونه Tag Assistant

افزونه Tag Assistant محصولی‌ست جذاب از شرکت جذاب‌تری به نام گوگل! این افزونه طراحی شده تا وبمسترها بدانند تگ‌هایی مانند تگ گوگل آنالیتیکس یا وبمستر در صفحات مختلف سایت‌شان به درستی اجرا می‌شوند یا نه. کار کردن با این ابزار هم بسیار ساده است. دکمه رکورد را بزنید و یک‌بار رفرش کنید تا وضعیت تگ‌ها تحلیل شوند.

اگر دوست دارید با کارایی این ابزار آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب «گوگل تگ اسیستنت چیست؟» را مطالعه کنید.

6. افزونه ColorZilla

تا به حال برای‌تان پیش آمده که در پرسه‌زنی‌های اینترنتی‌تان و در مواجهه با یک رنگ به خصوص میخکوب شوید؟ این حالِ مشترک اکثر دیجیتال مارکترهاست. اینجاست که پیدا کردن آن کد رنگی دلربا می‌شود دغدغه! دیجیتال مارکترها معمولا به CSS تسلطی ندارند، از طرفی این حالت شیدایی زیاد برای‌شان اتفاق میفتد و دوست دارند از آن کد رنگی در سایت خودشان (مثلا برای دکمه‌های CTA) استفاده کنند.

در چنین مخمصه‌ای، افزونه ColorZilla کلید حل معماست. فقط کافی‌ست این افزونه را به مرورگر خود اضافه کنید، نشانگرش را روی رنگ مورد نظر بگیرید و کلیک کنید. تادا! کد رنگ شما آماده‌ست! به همین سادگی، به همین خوشمزگی.

  • آموزش ویدئویی استفاده از این اکستنشن را در این مطلب ببینید.

7. افزونه Seoquake

به جرأت می‌توان گفت، افزونه Seoquake، جزء پرطرفدارترین افزونه‌های تحلیل سئو به شمار می‌رود. با نصب این افزونه، هم می‌توانید اطلاعات سئویی وب‌سایت‌ها را تحلیل کنید و هم اطلاعات مفیدی در صفحات نتایج تبلیغات در گوگل ببینید.

8. افزونه Serpstat

این افزونه هم اطلاعات سئویی فراوانی از وب سایت‌ها ارائه می‌دهد. البته برای استفاده از افزونه Serpstat، ابتدا باید در سایت آن لاگین کرده باشید و از طریق token به آن وصل شوید.

اکستنشن similarweb

9. افزونه SimilarWeb

افزونه SimilarWeb حکم همان بچه‌های مردمی را دارد که همیشه مترومعیار والدین ایرانی برای مقایسه بوده‌اند! همانقدر کامل، باادب و سرشار از توانایی! این افزونه‌ی کاربردی به شما کمک می‌کند در تحلیل سایت‌ها کم نیاورید. این افزونه درست مانند الکسا به ترافیک سایت‌ها رنک می‌دهد. یکی از تحلیل‌های بسیار جذابش هم اطلاعاتی‌ست که از sourceهای ورودی در اختیار ما قرار می‌دهد. راستی اطلاعات Simillarweb بسیار قابل اتکاست و به‌راحتی می‌توانید به آن اعتماد کنید.

10. افزونه Mobile/Responsive Web Design Tester

موبایل فرندلی هستید یا نه؟ اگر نیستید، قید درصد زیادی از کاربران‌تان را بزنید، چرا که این روزها همه گوشی به دست هستند و اکثر ورودی‌ها از دستگاه‌های موبایلی‌ست. بنابراین به عنوان یک دیجیتال مارکتر، نیاز دارید از ریسپانسیو بودن وب‌سایت‌تان در تمامی دستگاه‌ها اطمینان حاصل کنید. افزونه Mobile/Responsive Web Design Tester پیچیدگی این بررسی را کمتر می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که کار را شبیه سازی کنید.

Keyword Surfer

11. Keyword Surfer

سایت‌های محبوب Ubersuggest، Ahrefs و SEMrush یک ویژگی مشترک دارند؛ شما به‌عنوان کاربر باید به آن‌ها سربزنید و داده‌های مورد نیاز خود را به دست بیاورید. بهتر نیست به‌جای ورود به حساب کاربری و جست‌وجو در سایت، داده‌های کلمات‌کلیدی و لینک‌ها، مقابل شما در مرورگر کروم ظاهر شوند؟

Keyword Surfer را نصب کنید تا همه چیز را در رابط کاربری گوگل برای شما نمایش دهد. کلمه کلیدی را بنویسید تا حجم جست‌وجوی جهانی و منطقه‌ای آن را در کنار فهرستی از پیشنهادات و میزان جست‌وجو ببینید. هنوز تمام نشده، کمی پایین‌تر بروید تا بفهمید هر سایتی که در صفحه نتایج می‌آید چند بک‌لینک دارد.

12. Redirect Path

Redirect Path اکستنشن سئو شناخته‌شده‌ای نیست اما اگر سئوی فنی انجام می‌دهید، آن را نصب کنید. ممکن است از یک دامنه مهاجرت کنید یا آدرس برخی صفحات شما تغییر کنند. این اتفاق نباید باعث شود مخاطبان خود را از دست بدهید. اکستنشن Redirect Path، وقتی اشتباهی رخ می‌دهد، شما را از آن خبردار می‌کند.

Buzzsumo

13. Buzzsumo

چه از فیسبوک خوشتان بیاید چه نیاید، هنوز سایت محبوبی است که ترافیک زیادی را به سمت سایت‌های مختلف روانه می‌کند. وقتی در اینترنت می‌گردید، چشمتان به چندین مقاله هم می‌خورد. بعضی از آن‌ها توسط رقیبان شما نوشته می‌شوند و شاید از خود بپرسید آیا محتوای خوبی از آب درآمده یا نه؟

با اکستنشن کروم Buzzsumo می‌توانید ببینید هر مقاله چند بک‌لینک گرفته و چندبار در شبکه‌های اجتماعی مختلف منتشر شده. حتی می‌توانید ببینید کدام مقاله‌های آن سایت از نظر اشتراک‌گذاری و بک‌لینک محبوب‌تر هستند. احتمالاً در همین حین، کلی ایده‌های تازه برای تولید محتوا به ذهنتان می‌رسد. این مدل فکرها از روی حساب‌وکتاب هستند، آن‌ها را جدی بگیرید.

14. Meta SEO Inspector

ارورها (خطاهای فنی) مثل آب خوردن ترافیک شما را نابود می‌کنند. موارد کوچکی، مانند متاتگ تأثیر بسیاری در رتبه‌بندی شما دارد، بنابراین باید از بهینه‌ سازی نرخ تبدیل آن‌ها مطمئن شوید. با کمک اکستنشن کروم Meta SEO Inspector، سریعاً می‌فهمید که متاتگ‌های شما درست کار می‌کنند یا نه.

مثلاً ممکن است یکی از صفحات شما، متاتگ اوپن گراف (Open Graph) را نداشته باشد. دراین صورت وقتی کسی آن صفحه را در شبکه‌های اجتماعی به‌اشتراک می‌گذارد، به‌درستی نمایش داده نمی‌شود. پس به‌اندازه کافی ترافیک شبکه‌های اجتماعی را جذب نمی‌کنید. اگر اکستنشن Meta SEO Inspector را نصب کنید به شما این خطا را گزارش می‌کند.

15. Check My Links

بررسی وضعیت لینک‌ها به‌اندازه صرف وقت برای سئوی فنی و تحلیل رقبا ضروری است. فراموش نکنید که فقط با لینک‌های خارجی رشد نمی‌کنید. با Check My Links نه تنها به لینک‌های داخلی نگاهی بیندازید بلکه آمار لینک‌های رقبایتان را هم دربیاورید.

16. Pagespeed Insights

صفحات کوچک موبایل، کپشن‌های سه‌خطی اینستاگرام، ویدئوهای چند ثانیه‌ای تیک‌تاک مدام به ما یادآوری می‌کنند که وقت نداریم. تقریباً ۶۰% جست‌وجوها از طریق موبایل انجام می‌شود. شما که نمی‌خواهید به‌خاطر سرعت کند بارگذاری صفحاتتان این حجم از بازدیدکننده را از دست بدهید؟

زمان بارگذاری نه فقط روی نرخ تبدیل، بلکه روی رتبه‌بندی هم تا‌ٔثیر می‌گذارد. در افزونه Pagespeed Insights سریعاً می‌توانید ببینید به چه چیزی برای بهبود زمان بارگذاری هر کدام از صفحات سایت خود نیاز دارید. اگر در بخشی امتیاز بدی گرفتید کافی است روی «بیشتر بدانید» کلیک کنید تا یک گزارش دقیق در اختیار شما قرار داده شود.

از آن‌جایی که معما چون حل گشت، آسان شود، وقتی خطاها را پیدا کنید به راحتی می‌توانید آن‌ها را برطرف کرده و رتبه سایت را ارتقا دهید. برای دیدن ابزارهای تست سرعت سایت اینجا کلیک کنید.

SEO Minion

17. SEO Minion

سئو یک بازی بی‌انتها (Endless) است. مثل هر بازی بی‌انتهای دیگر، اگر روزی ۱۰ دقیقه صرف کنید و هر روز بازی کنید، بعد از مدتی تاثیرات شگرف آن را هم در مهارت و هم در جذب ترافیک می‌بینید. یکی از روش‌ها برای رشد ترافیک، ترجمه وبسایت شما به زبان‌های دیگر است. این اکستنشن داده‌های تگ hreflang را هم تجزیه‌وتحلیل می‌کند که برای هدف قراردادن مناطق و زبان‌های دیگر، به آن نیاز دارید.

18. Ninja Outreach

مهم نیست چقدر وقت صرف سئو داخلی می‌کنید، اگر لینک سازی نکنید، رتبه‌ای نمی‌گیرید. می‌دانم که چقدر از این قسمت سئو متنفرید اما Ninja Outreach علی‌رغم خسته‌کننده بودن یکی از بهترین راه‌ها برای لینک‌سازی است. این اکستنشن تمام آدرس‌های ایمیل مرتبط با یک دامنه را یک‌جا تقدیم شما می‌کند. همین که سایت مرتبط با کسب‌وکار خود را برای دریافت بک‌لینک، پیدا کردید، با کمک این اطلاعات با آن‌ها تماس بگیرید.

19. Keywords Everywhere

این ابزار یکی از محبوب‌ترین اکستنشن‌های کروم برای سئوکارهاست. اگر وظیفه خطیر تحقیق درباره کلمات کلیدی به شما محول شده، Keywords Everywhere همان ابزاری است که باید داشته باشید. وارد گوگل شوید و کلمه‌کلیدی مورد علاقه خود را بنویسید. Keywords Everywhere یک لیست طویل از عبارت مرتبط و بدردبخور به شما می‌دهد.

Fatrank

20. Fatrank

همه سئوکارها به این عادت بد چک‌کردن رتبه‌بندی، اعتیاد دارند. شما را درک می‌کنم. برای همین هم سیزدهمین مورد از فهرست ۱۳ اکستنشن کروم برای سئوکارها را به Fatrank اختصاص دادم. فقط کافی است وارد سایت خود شوید، روی اکستنشن کروم Fatrank کلیک کنید و رتبه‌بندی خود را برای هر کلمه‌کلیدی که دوست دارید بررسی کنید.

حرف آخر

اکستنشن‌های بسیاری برای تجزیه‌وتحلیل سئو در مرورگر کروم وجود دارد. شما فقط باید ابزار راست کار خود را پیدا کنید. یک راه آسان برای این کار، استفاده از فهرست 20 اکستنشن کروم برای سئوکارهاست. آیا لازم است از همه آن‌ها استفاده کنید؟ نه! اما چند ابزار را انتخاب کرده و ترکیبی به‌کار بگیرید تا ببینید سایت شما به‌خوبی بهینه شده است یا نه. چیزی را از دست می‌دهید؟ پس امتحانش ضرر ندارد.

خب، به پایان این لیست بیست‌گانه‌ی افزونه‌های محبوب و کاربردی google chrome رسیدیم. شما هم تجربه‌ی استفاده از این افزونه‌ها را داشته‌اید؟ چه افزونه‌ی کاربردی دیگری را می‌شناسید که نامش در این لیست نیامده؟ همچنین می‌توانید برای مشاوره دیجیتال مارکتینگ و خدمات سئو سایت با منتوریکس در تماس باشید.

اشتراک گذاری

نظرات و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *