لوکال سئو یا سئو محلی چیست؟ {تابلو راهنمای مجازی کسب‌وکارها}

کسب‌وکار کوچک محلی دارید که توان رقابت با فروشگاه‌های بزرگ را ندارد؟ کارتان ارائه خدمات حضوری به مشتریان است؟ سئو محلی حکم تابلو راهنمای مجازی کسب‌وکارهاست.

اواسط دهه‌ی 90 میلادی، اینترنت تبدیل به پدیده‌‌ای همگانی شد. از آن زمان تاکنون، استفاده از شبکه‌ی جهانی اینترنت یواش‌یواش جایش را در بخش‌های مختلفی از زندگی ما پر کرد. حالا آن‌قدر در زندگی ما نفوذ دارد که کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که برای خرید محصول یا دریافت خدمات مورد نظرش سری به جهان وب نزند.

فروشگاه‌های اینترنتی بخشی انکارناپذیر از زندگی همه‌ی شده‌اند. در این میان تکلیف کسب‌وکارهای محلی چه می‌شود؟ قرار است آن‌ها را فراموش کنیم؟ خیر. در این مقاله‌ی منتوریکس درباره‌ی سئو محلی صحبت خواهیم کرد. اینکه سئو محلی چیست و چه کمکی به کاربران می‌کند؟ چطور به کسب‌وکارهای محلی کمک می‌کند؟ و اساسا سازوکار لوکال سئو چیست؟ پس با ما همراه باشید.

سئو محلی چیست؟

اگر به 20 سال پیش بازگردیم اصلا به بازکردن مفهوم سئو محلی یا همان لوکال سئو نیاز نداریم. تعداد سایت‌ها در آن زمان اصلا قابل‌مقایسه با امروز نبود. جستجو کردن در موتورهای جستجو بسیار ابتدایی و ساده بود و از طرف دیگر موتورهای جستجو هم قرار نبود در چشم برهم‌زدنی میلیون‌ها سایت را زیرورو کنند تا مطلوب‌‌ترین نتیجه را برای کاربر نمایش دهند.

حالا اما موضوع کاملا تغییر کرده، هم تعداد کسب‌وکارهای آنلاین و سایت‌ها بی‌نهایت زیاد شده‌اند و هم موتورهای جستجو تبدیل به کاوشگران تیزبین و سریع شده‌اند.

موتور‌های جستجو با پیشتازی گوگل عزیز برای نمایش بهترین نتیجه به کاربران صدها فاکتور را مورد بررسی قرار می‌دهند و برای هر یک ارزش و اعتبار خاصی در نظر می‌گیرند. گوگل از این فاکتورها و اعتبارسنجی‌ها که تحت عنوان الگوریتم می‌شناسیم، برای رتبه‌بندی سایت‌ها استفاده می‌کند. حالا مقدمه‌ی طولانی را گفتیم که برسیم به یکی از خاص‌ترین این فاکتورها یعنی سئو محلی.

سئو محلی یا لوکال سئو به این معناست که کسب‌وکارتان را برای جست‌وجوهای محلی بهینه کنید. شاید برایتان جالب باشد که حدود 46% از افراد به دنبال پیداکردن محصولات یا خدماتی نزدیک به منطقه‌ی جغرافیایی خود هستند، پس با بهینه‌کردن وب‌سایتتان برای جست‌وجوی محلی، به طیف گسترده‌ای از مشتریان هدفمند دسترسی پیدا می‌کنید.

گوگل برای نمایش کسب‌وکارتان به افرادی که در محدوده‌ی خدمات‌دهی شما قرار دارند از یک الگوریتم جستجوی محلی استفاده می‌کند که تاکیدش بر موقعیت کاربر است؛ مخصوصا زمانی که کاربر در کنار پرسش یا همان کی‌ورد هدفش نام شهر، منطقه و یا حتی عبارت «نزدیک من» را جستجو می‌کند، گوگل موقعیت مکانی را دقیق‌تر در نظر می‌گیرد.

به نظرتان لوکال سئو چطور کار می‌کند؟

موتورهای جست‌وجو از سیگنال‌هایی مانند محتوای مرتبط، پروفایل شبکه‌های اجتماعی و لینک‌ها استفاده می‌کنند تا مرتبط‌ترین نتایج جست‌وجو از نظر مکانی را به کاربر نشان دهند. در بین موتورهای جست‌وجو، گوگل مشخصا از موقعیت مکانی کسب‌وکارتان در گوگل مپ استفاده می‌کند تا آن را بالاتر از سایر رقبایتان نشان دهد، بنابراین هرچه روی بهینه‌سازی این قسمت بیشتر کار کرده باشید، احتمالا رتبه گرفتن نسبت به رقبا بیشتر خواهد شد.

پیوند فروشنده و خریدار در سئو محلیسئو محلی ارتباط فروشنده و خریدار را آسان می‌کند.

چرا سئوی محلی مهم است؟

تصور کنید یک کسب‌وکار محلی دارید که می‌خواهید با آن وارد دنیای وب شوید. مشتریان بالقوه شما افراد ساکن در یک شهر یا محله‌ی خاص هستند. در این صورت چطوری می‌توانید با تعداد زیادی وب‌سایت که کسب‌وکاری شبیه شما دارند رقابت کنید؟

اوضاع وقتی پیچیده‌تر می‌شود که مشتری بالقوه شما عبارت مورد نظرش را در تبلیغات در گوگل جستجو می‌کند و با خیل صفحاتی مواجه می‌شود که به معرفی کسب‌وکارهای مشابه شما تحت عنوان «10 سایت برتر…» یا «بهترین سایت…» مواجه می‌شوند. حالا تکلیف شما چیست؟ بهتر است بروید سراغ سئو محلی تا مشتریان بالقوه‌تان را بالفعل کنید.

زمانی که بر روی خدمات سئو محلی سرمایه‌گذاری می‌کنید؛ شاید به نظر برسد که افراد کمتری را مورد هدف قرار داده‌اید. اما واقعیت این است که شما در راه معرفی کسب‌وکارتان هدفمندتر عمل می‌کنید. اگر سئو محلی را جدی نگرفته باشید، احتمالا ترافیک بیشتری به سایتتان وارد می‌شود؛ اما در مقابل ممکن است نسبت ترافیک سایت و فروشتان خیلی چشمگیر به نظر نرسد.

زمانی که شما بر روی سئو لوکال دست می‌گذارید، راهی دقیق‌تر برای ارتباط با مشتریان جدی‌تر خود پیدا می‌کنید. در این صورت احتمال اینکه بازدیدکننده‌ی سایتان طی روزهای آتی به فروشگاه مراجعه کند، به‌صورت معناداری بیشتر است.

اهمیت سئو محلی چیست؟

اگر هنوز به قدرت سئو محلی شک دارید، بیایید نگاهی به آمار و ارقام نگاهی بیندازیم:

  • مطابق با گزارش گوگل 76% از کاربرانی که چیزی را با گوشی خود سرچ می‌کنند، ظرف 24 ساعت آینده از کسب‌وکاری در آن حوزه بازدید می‌کنند و 28% از این جست‌وجوها به خرید منتهی می‌شود.
  • 30% از جست‌وجوها مکان محور است.
  • در یک نظرسنجی، 61% از مشتریان گفته‌اند که جست‌وجوهای روزانه محلی دارند.
  • در یک نظرسنجی درباره‌ی سئو محلی مشخص شده که 82% از مشتری‌ها نظرات مربوط به کسب‌وکار را پیش از مراجعه به آن می‌خوانند و پیش از تصمیم‌گیری حدودا 14 دقیقه را به این مطالعه اختصاص می‌دهند.
  • 86% از افراد برای پیداکردن مکان یک فروشگاه از گوگل مپ استفاده می‌کنند.
  • 83% از کاربران از گوگل برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره کسب‌وکارهای محلی استفاده می‌کنند؛ 55% از گوگل مپ، 44% از اپل مپ، 39% از یاهو و 31% بینگ را انتخاب می‌کنند.
  •  74٪ از خریداران در سرتاسر جهان قبل از حضور فیزیکی در فروشگاه‌ها، عبارت‌هایی نظیر «نزدیک‌ترین فروشگاه…» یا «فروشگاه واقع در…» را در کنار کوئری مورد نظرشان جستجو کرده‌اند.
  • بیش از 50٪ کاربران اینترنت در جهان از گوشی‌های موبایل خود برای جستجوی محلی کسب‌وکار مورد نظرشان استفاده می‌کنند.

سئو محلی چگونه کسب و کار را رشد می دهد؟

در بخش قبلی باتوجه‌به آمار و ارقام در مورد اهمیت سئو محلی صحبت کردیم. اما حالا می‌خواهیم از زاویه دید دیگری دلایل اهمیت این موضوع در سئو سایت را بررسی کنیم.

سئو محلی چه کمکی به بهبود سئو سایت می‌کند؟ تمرکز روی سئو محلی چه دستاوردهایی برای ما خواهد داشت؟

  • سئو محلی ترافیک فیزیکی در محل کسب‌وکارتان را افزایش می‌دهد. کمک‌گرفتن از لوکال سئو به شما امکان می‌دهد که خدمات یا محصولاتتان را به نزدیک‌ترین خریداران معرفی کنید.
  • سئو محلی همچنین دید گسترده‌تری را هم در اختیار شما و هم مشتریانتان می‌گذارد.
  • لوکال سئو علاوه بر اینکه بازارهای محلی را زنده نگه‌ می‌دارد، فرصت حضور در بازار بزرگ‌تری که وب در اختیار صاحبان کسب‌وکار قرار داده را نیز فراهم می‌کند. به عبارت ساده‌تر Local SEO به کسب‌وکارهای کوچک فرصت عرض‌ اندام می‌دهد.
  • از دیگر مزیت‌های ورود به عرصه سئو محلی می‌توان به افزایش هدفمند ترافیک سایت اشاره کرد.
  • بهینه‌سازی محلی کسب‌وکار در گوگل، میزان تماس‌های ورودی که منجر به خرید می‌شود را افزایش می‌هد.
  • اگر در کنار کسب‌وکارتان روی وب‌سایت و لوکال سئو سرمایه‌گذاری کنید، اعتماد مشتریانتان و اعتبار برندتان نیز افزایش پیدا می‌کند.

چک لیست و نکات سئو محلی

برای اینکه بتوانیم با قدرت وارد عرصه سئو محلی شویم باید چند نکته را در تعیین استراتژی‌های سئو سایت در نظر بگیریم:

  • حتما اطلاعات سایت را در Google My Business ثبت کنید.
  • به‌اندازه و درست در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی فعالیت داشته باشید.
  • اطلاعات مربوط به آدرس، شماره تماس، ساعت کاری و آدرس وب‌سایت را در نقشه گوگل ثبت کنید.
  • سراغ دایرکتوری‌ها بروید و اطلاعات محلی‌تان را نیز در این وب‌سایت‌ها درج کنید.
  • در لینک‌سازی داخلی به عبارات و کوئری‌هایی که مشخص کننده اطلاعات محلی هستند توجه کنید.
  • برای متا تایتل و دیسکریپشن صفحات وب‌سایت از اطلاعات محلی استفاده کنید.
  • از نقشه‌های آنلاین در وب‌سایت استفاده کنید.
  • برای تولید محتوا سراغ کیوردهای محلی بروید.

در ادامه مقاله به‌صورت کامل به شما خواهیم گفت که چطور در تدوین استراتژی‌های سئویی‌تان به نکات بالا بپردازید.

به چه خدماتی نیاز دارید؟در اطراف محل زندگی‌تان به چه خدماتی نیاز دارید؟ سئو محلی اینجاست که بهترین آن‌ها را به شما نشان دهد.

معرفی سایت ها و ابزار های local seo

حالا که در مورد اینکه سئو محلی چیست؟ و چه اهمیتی دارد؟ صحبت کردیم، نوبت می‌رسد به ابزارهایی که به ما کمک می‌کنند فرایندهای سئو محلی‌مان را بهبود ببخشید. در اینجا ما 4 ابزار مهم برای بررسی لوکال سئو را معرفی خواهیم کرد.

BrightLocal

ابزار آنلاین BrightLocal یک پلتفورم گزارش‌دهی جامع برای ارزیابی بخش‌های مختلف سئو محلی است. خدمات این شرکت توسط بیش از 10000 کسب‌وکار آنلاین در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از ویژگی‌های BrightLocal می‌تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • اتصال آسان به حساب گوگل بیزینس
  • ارائه گزارش‌های دقیق از در قالب فهرست‌ها و نمودارها در زمینه سئو محلی
  • رصد و ردیابی رتبه کلمات کلیدی مهم در سئو محلی در موتورهای جستجو
  • ساخت و ردیابی نظرات و نقل‌قول‌ها مرتبط با کسب‌وکار شما
  • بررسی شبکه‌های اجتماعی
  • ارائه گزارش کامل سئویی

BrightLocalطراحی شرکت BrightLocal برای معرفی خدمات سئو محلی

Moz Local

Moz Local همان‌طور که از اسمش برمی‌آید یک زیر سرویس از مجموعه‌ی‌خدمات گسترده Moz است.Moz Local به شما کمک می‌کند دید گسترده‌ای از سئو محلی سایت‌تان به دست بیاورید. از ویژگی‌های Moz Local می‌توان به ارائه‌ی داده‌های دقیق محلی از سئو اشاره کرد.
گزارش‌های Moz Local به شما کمک می‌کند که نسبت به بهینه‌سازی سئو محلی‌تان اقدام کنید و در مسیر پیشرفت قرار بگیرید. از دیگر ویژگی‌های Moz Local می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشبورد اختصاصی بر اساس فهرست‌های محلی برای مدیریت و بهینه‌سازی کلمات کلیدی و استراتژی لوکال سئو.
  • ارائه گزارش‌های فوری و دقیق از روندهای سئویی در پیش گرفته.
  • اتصال به حساب کاربری گوگل بیزینس
  • بررسی دقت و تاثیر فهرست‌های ایجاد شده
  • بررسی رتبه‌بندی کسب‌وکار بر اساس اطلاعات درج شده در حوزه سئو محلی

Semrush Local SEO Tool

همکاری سمراش و Yext منجر به شکل‌گیری Semrush Local SEO Tool شده است. این ابزار قدرتمند سئو محلی به کاربران اجازه‌ی مدیریت لیست‌ها، نظرات و استراتژ‌ی‌های سئو محلی را می‌دهد.

سمراش با کمک Yext اطلاعات کسب‌وکار محلی شما را در پلتفرم‌های مختلف از شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو و حساب گوگل بیزینس دریافت می‌کند و در قالب گزارش‌های کاربردی و تحلیل به کاربر ارائه می‌کند.

با کمک گزارش‌های Semrush Local SEO Tool و امکانات داشبورد این ابزار کاربران می‌توانند نسبت به تغییر و بهینه‌سازی سئو محلی اقدام کنند. متاسفانه این ابزار در حال حاضر تنها در چند کشور محدود قایل استفاده است.

GrowthBar SEO Tool

آخرین ابزاری که در این بخش معرفی می‌کنیم، GrowthBar SEO Tool است.SEO Tool یک ابزار سئویی چند منظوره است که در بخش‌های مختلف سئو محلی، به کاربران کمک می‌کند. برای مثال می‌توان به افزونه این ابزار برای کیورد ریسرچ اشاره کرد. با کمک افزونه GrowthBar به‌راحتی‌ می‌توانید به اطلاعاتی نظیر اهمیت کی‌وردها، تجزیه و تحلیل بک لینک‌ها یا حتی تجزیه و تحلیل تبلیغات کلیکی سایت خود دست پیدا کنید.

از GrowthBar برای تحلیل داده‌های سئو محلی نیز می‌توان استفاده کرد. پیداکردن کلمات کلیدی محلی، بررسی عملکرد رقبا در این زمینه و میزان جستجوی ماهانه کلمات کلیدی محلی را در اختیارتان می‌گذارد.

درحالی‌که GrowthBar یک ابزار سئو چندمنظوره است، می‌توانید از آن برای باز کردن بسیاری از بینش‌های سئوی محلی استفاده کنید تا به شما در تلاش برای صعود به رتبه‌بندی جستجوی محلی کمک کند. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید از GrowthBar برای یافتن پیشنهادهای کلیدواژه محلی و شناسایی کلمات کلیدی با بهترین عملکرد رقیب محلی خود استفاده کنید.

بیشتر بخوانید25 ابزار رایگان سئو برای دیجیتال مارکترها

راهنمای کیورد ریسرچ برای لوکال سئو

کیورد ریسرچ به فرآیند پیدا کردن پرجستجوترین عبارت مربوط به هر کسب‌وکار یا زمینه‌ای که در وب برایش‌ محتوا وجود دارد، گفته می‌شود. زمانی که در مورد بهینه‌سازی سایت در موتورهای جستجو حرف می‌زنیم، یکی از مهم‌ترین مقولاتی که بر روی آن تمرکز داریم، همین پیدا کردن کلمات کلیدی پر سرچ است.

زمانی که روی کیورد ریسرچ تمرکز می‌کنیم علاوه بر گستره‌ی جستجوی کلمات کلیدی مرتبط، نگاهی هم به عملکرد رقبا و صفحات خوش‌اقبال وب در SERP هم داریم. اما در مورد سئو محلی به یک فاکتور دیگر هم باید توجه کنیم و آن هم موقعیت مکانی کاربران است.
به 2 دلیل اصلی تحقیق کلمات کلیدی در سئو محلی اهمیت زیادی دارد:

  • کاربرانی که قصد جستجوی محلی دارند، هدفمندتر هستند. 29 درصد از کاربرانی که جستجو محلی می‌کنند ظرف 24 ساعت آینده با کسب‌وکارها تماس می‌گیرند.
  • نکته بعدی این است که در جستجوی محلی، نتایج بسیار شخصی و متناسب با ویژگی‌های محلی کاربر به او نمایش داده خواهد شد.

با توجه به این 2 نکته، دانستن ارزش کلمات کلیدی در سئو محلی نتایج بهتری را برای شما رغم خواهد زد.

نحوه انجام تحقیقات کلمات کلیدی سئوی محلی

هدف اصلی کیورد ریسرچ در سئو محلی، پیدا کردن رایج‌ترین عبارات مرتبط با کسب‌و‌کارهاست. زمانی که از SERP حرف می‌زنیم، از مرتبط‌ترین کی‌وردها که نیاز کاربران را پاسخ‌ می‌گوید صحبت می‌کنیم، این موضوع در لوکال سئو، اهمیت بیشتری هم پیدا می‌کند.

زمانی که شما برای افزایش ترافیک سایت سراغ کیوردهایی می‌روید که توضیح‌ دهنده‌ی کسب‌وکارتان نیست، هم زمان که ورودی‌های سایت را افزایش می‌دهید، نرخ پرش کاربران را نیز افزایش می‌دهید. چاره کار در سئو محلی چیست؟ پاسخ ساده است؛ شما باید سراغ دقیق‌ترین کیوردها بروید.

در قدم اول در کی‌ورد ریسرچ برای لوکال سئو، سراغ کلمات کلیدی کسب‌وکارتان بروید. در مرحله بعدی موضوع را دقیق‌تر پیش‌ ببرید. دامنه کی‌وردها را خاص‌تر کنید و ویژگی‌هایی مثل موقعیت مکانی، کیفیت یا نوع خدمات را در مورد کی‌وردها بررسی کنید.

بگذارید از یک مثال برای توضیح دقیق‌تر مطلب استفاده کنیم. تصور کنید شما یک کلینیک دندان‌پزشکی دارید و می‌خواهید با سئو محلی میزان مراجعان خود را افزایش دهید. با یک جستجوی ساده متوجه می‌شوید که مناسب‌ترین کی‌ورد برای سایت شما کلینیک دندان پزشکی است. اما اگر تنها هدف سئو سایت‌تان را این کی‌ورد تعریف کنید علی‌رغم افزایش ترافیک سایت، ممکن است در جذب مشتری خیلی موفق عمل نکرده باشید. بنابراین بهتر است موقعیت مکانی را هم موردتوجه قرار دهید.

کی ورد ریسرچ در سئو لوکالکلیدواژه‌های وابسته به دندان‌پزشکی را بررسی کردیم؛ همان‌طور که می‌بینید موقعیت مکانی مشخصه اصلی جستجوی این خدمات است.

علاوه بر موقعیت مکانی می‌توانید سراغ کی‌وردهایی که شامل عباراتی مانند «ارازان‌ترین»، «نزدیک‌ترین»، «بهترین» و مواردی ازاین‌دست می‌شوند هم بروید. برای مثال اگر کلینیک دندان‌پزشکی شما در شرق تهران است، می‌توانید روی سئوی کلمه‌ی کلیدی « بهترین کلینیک دندانپزشکی شرق تهران» و مشتقاتش تمرکز کنید.

یک نکته را فراموش نکنید، انتخاب بهترین کلمه‌ی کلیدی اول راه سئو سایت شما است، پس به تولید محتوای مناسب، بک‌لینک‌سازی و سئو داخلی سایت نیز توجه داشته باشید.

بیشتر بخوانیدبا 15 ابزار رایگان و پولی keyword research آشنا شوید

معیار های رتبه بندی در سئو محلی

الگوریتم جستجوی محلی هم مانند سایر الگوریتم‌های گوگل مدام در حال تکوین و به‌روزرسانی است. اگر سئو محلی برای کسب‌وکار شما اهمیت دارد، باید به‌صورت مداوم این تغییرات را موردنظر قرار بدهید تا جایگاه‌ مناسبی در نتایج جستجوی گوگل پیدا کنید. در این بخش ما عوامل موثر بر سئو محلی را به‌صورت خلاصه بررسی خواهیم کرد.

الگوریتم گوگل برای رتبه‌بندی نتایج جستجوی محلی بر طیف گسترده‌ای از سیگنال‌ها متکی است، اما به‌صورت کلی می‌توان فاکتورهای تاثیرگذار بر سئو محلی را به‌صورت زیر بیان کرد:

  • نمایه کسب و کار گوگل (Google Business Profile)
  • مرورهای یا همان Reviews
  • سئو داخلی با کی‌وردهای محلی
  • لینک‌سازی
  • شخصی‌سازی اطلاعات
  • نقل‌قول‌ها

برای تعیین یک استراژی سئو محلی قدرتمند باید بر روی تمامی بخش‌های بالا زمان کافی گذاشت. برای مثال در حالی که ثبت بیزینس در نمایه کسب و کار گوگل تنها به 10 دقیقه زمان نیاز دارد، لینک‌سازی یک فعالیت مستمر در بستر زمان است.

فاکتورهای موثر در سئو محلیpagetrafficbuzz.com نمودار فوق را برای بررسی فاکتورهای مختلف در سئو محلی معرفی کرده است.

روش های بهینه سازی سئو محلی

در بخش قبلی به‌صورت مختصر و مفید فاکتورهای اساسی که در لوکال سئو نقش دارند را معرفی کردیم. در این بخش نگاهی جامع‌تر به این موضوع خواهیم انداخت.

برای بهینه‌ سازی نرخ تبدیل سایت در سئو محلی همواره باید چند نکته را موردتوجه قرار داد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

ثبت اطلاعات در Google My Business

نمایه کسب‌ و کار گوگل تخصصی‌ترین ابزار گوگل در زمینه سئو محلی است. با ثبت اطلاعات کسب‌وکار در این ابزار شانس بازدید از سایت در محدوده‌ی خدمات‌دهی مورد نظر به‌صورت معناداری افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این ثبت کسب و کار در مپ از طریق حساب گوگل بیزینس، امکان دسترسی کاربران به خدمات حضوری را به‌صورت چشمگیری افزایش می‌دهد.

بهینه‌سازی ساختار سایت متناسب با اطلاعات محلی

برای آنکه گوگل مکان کسب‌وکار شما را به‌درستی درک کند علاوه بر ثبت سایت در حساب بیزینس گوگل، باید حواستان به درج اطلاعات محلی سایتتان هم باشد. برای بهبود سئو محلی لازم است اطلاعات ضروری کسب‌وکار نظیر شماره تماس، آدرس، محله و نقشه شهری در بخش‌هایی از سایت درج شود تا گوگل راحت‌تر موقعیت مکانی‌تان را جستجو کند.

سراغ دایرکتوری‌ها بروید

فکر نکنید ثبت اطلاعات در نمایه کسب و کار گوگل تنها کاری است که در زمینه‌ی سئو محلی باید انجام بدهید. سراغ سایت‌ها و دایرکتوری‌های دیگری بروید؛ به‌ویژه آن‌هایی که از نظر مکانی به شما نزدیک‌تر هستند.

گزینه‌ی دیگر ثبت سایت یا دریافت بک‌لینک از سایت‌های محلی است. با این روش ضمن صرفه‌جویی در زمان، سگینال‌هایی برای گوگل ارسال می‌شود که کسب‌وکارتان از نظر جغرافیایی در کدام منطقه واقع شده است.

تولید محتوا بر اساس استراتژی لوکال سئو

تولید محتوا را همیشه و در همه حال باید جدی گرفت. برای این منظور سراغ موضوعات و کی‌وردهای محلی بروید. محتواهای مفید و جذاب تولید کنید. فراموش نکنید که اگر روی نیازها و دغدغه‌های کاربران خود دست بگذارید، به احتمال زیاد آن‌ها را به مشتریان وفادار خود تبدیل خواهید کرد.

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

این روزها همه‌جا صحبت از قدرت شبکه‌های اجتماعی است. شما هم حواستان به این ابزارهای قدرتمند باشد. در شبکه‌های اجتماعی حضوری فعال داشته باشید. اطلاعات محلی کسب‌وکارتان را نشر دهید و از کاربران بخواهید تا در معرفی شما به‌عنوان کسب‌وکاری محلی به دیگران کمک کنند.

بیشتر بخوانیدانواع شبکه اجتماعی و بازاریابی در آن‌ها

Google My Business چیست؟

نمایه کسب‌وکار گوگل یا همان Google My Business یک امکان رایگان برای سئو محلی است که به شما امکان می‌دهد اطلاعات مهم کسب‌وکارتان نظیر موقعیت مکانی، نوع خدمات یا محصولات، آدرس، اطلاعات تماس و ساعت کاری‌تان را ثبت کنید.

Google My Business یک ابزار فوق‌العاده برای معرفی کسب‌وکارتان به مشتری‌ها در جهان وب است. با کمک ثبت اطلاعات بیزینس خود در Google My Business امکان دیده‌شدن در سرویس‌های مختلف گوگل را پیدا می‌کنید. در واقع زمانی که اطلاعات خدماتتان را در نمایه ثبت می‌کنید؛ این اطلاعات در بخش جستجوی گوگل، گوگل مپ و Google Shopping نمایش داده می‌شود.

Google My Business تنها برای مشاغلی در دسترسی است به‌صورت مستقیم با مشتریان خود در تماس هستند؛ برای مثال مشاغل خدماتی، رستوران‌ها، فروشگاه‌ها یا مراکز درمانی؛ بنابراین اگر نوع خدمات‌دهی شما از 0 تا 100 اینترنتی است؛ هرگز نباید خدمات دیگر گوگل، مانند Ads یا گوگل آنالیتیکس را از دست بدهید.

خدمات گوگل بیزینس در یک نگاهخدمات گوگل بیزینس در یک نگاه

چرا نیاز به ثبت کسب و کار در گوگل داریم؟

مزایای ثبت کسب‌وکارها در Google My Business آن‌قدر جذاب هستند که نمی‌توان از آن‌ها در سئو محلی غافل شد. با ثبت اطلاعات در Google My Busines، محل کسب‌وکارتان در گوگل مپ هم نمایش داده می‌شود. بنابراین زمانی که کسی برای پیداکردن بهترین مرجع برای خدمات مورد نیازش گوگل مپ را باز می‌کند، نام و مکان شما برایش نمایش داده می‌شود.

ثبت اطلاعات در سرویس گوگل بیزینس به شما می‌کند می‌دهد اطلاعات ضروری کسب‌وکارتان را مدام به‌روزرسانی کنید. این اطلاعات شامل روش‌های تماس، ساعت کاری، روزهای تعطیل و… می‌شود؛ بنابراین کاربران به اطلاعات دقیق‌تری از کسب‌وکار شما دست پیدا می‌کند و احتمالا نرخ رضایت‌مندی آن‌ها هم بیشتر می‌شود.

یکی از مزیت‌های مهم استفاده از سرویس Google My Business افزایش اعتماد به شماست. کاربران می‌توانند نظرتانشان در مورد کسب‌وکار شما را در این فضا به اشتراک بگذارند. خواندن این نظرات بی‌واسطه به شما امکان سرمایه‌گذاری بر نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف‌تان را می‌دهد. اگر ابتدای راه هستید از دیدن نظرات منفی اصلا نترسید؛ گوگل حواسش به همه‌چیز هست. الگوریتم‌های گوگل به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که به‌صورت هم‌زمان ترکیبی از نظرات مثبت و منفی را به نمایش می‌گذارد.

روش ثبت کسب و کار در گوگل

خب، حالا که در مورد کاربرد و مزایای Google My Business گفتیم؛ بهتر است در مورد نحوه‌ی ثبت کسب و کار در گوگل هم صحبت کنیم. برای ثبت کسب و کار در گوگل 6 مرحله ساده را باید طی کنید که در ادامه گام به گام توضیح خواهیم دارد.

نکته: سرویس گوگل بیزینس برای کشور ایران تحریم شده؛ بنابراین کسب‌وکارهای داخل ایران قادر به ثبت توضیحات خود در این سرویس نیستند.

مرحله اول: وارد Google Business Profile Manager شوید

برای اینکه بتوانید از خدمات بیزینسی گوگل استفاده کنید، اول باید یک حساب کاربری در گوگل برای خود ایجاد کرده باشید. در مرحله بعد باید به Google Business Profile Manager وارد شوید.

مرحله دوم: ثبت اطلاعات کسب و کار در گوگل

ابتدا باید نام کسب‌وکارتان را ثبت کنید. برای این کار روی گزینه‌ی add your business to google تا به صفحه‌ی بعدی هدایت شوید.
در این صفحه باید در قسمت Business Name نام کسب و کار و در بخش Business Category دسته‌بندی شغلی‌تان را انتخاب کنید و بعد روی گزینه‌ی Next کلیک کنید.

مرحله سوم: تعیین محل کسب و کار

در این مرحله باید مکان کسب‌وکارتان را مشخص کنید. اگر کسب‌وکارتان به حضور فیزیکی مشتریان نیاز ندارد می‌توانید با کلیک روی گزینه‌ی NO از این مرحله عبور کنید. توصیه‌ می‌کنیم اگر محدودیت خاصی ندارید حتما با انتخاب گزینه YES به صفحه‌ی بعدی بروید و آدرس دقیق‌تان را وارد نمایید.

مرحله چهارم: اطلاعات تماس را وارد کنید

بعد از مشخص‌کردن آدرس، حالا نوبت به درج اطلاعات تماس می‌رسد. در این مرحله می‌توانید شماره تماس، شماره فکس یا ایمیل آدرستان را وارد نمایید.

مرحله پنجم: تائید اطلاعات کسب‌وکار

بعد از انجام مراحل فوق باید منتظر باشید تا گوگل یک کد 5 رقمی را برای شما ارسال کند؛ بنابراین حواستان به صندوق ورودی ایمیل‌تان باشد. زمانی که کد را دریافت کردید در صفحه‌ی بعدی کد را وارد نمایید و روی گزینه‌ی تائید کلیک کنید.

مرحله ششم: سفارشی کردن پروفایل

اطلاعاتی که تا به اینجا در گوگل مای بیزینس ثبت کردید، قرار نیست به کاربران نمایش داده شود. برای نمایش اطلاعات مورد نظرتان باید مرحله 6 را به‌صورت کامل طی کنید. در این مرحله نیاز است اطلاعاتی نظیر ساعات کاری، عکس، اطلاعات تماس و روزهای تعطیل را مشخص کنید.

زمانی که اطلاعات به‌صورت کامل وارد شدند، روی گزینه Continue کلیک کنید تا به داشبورد Business Profile Manager وارد شوید. در این محیط شما امکان مدیریت اطلاعات، ‌مشاهده پیام‌ها و آمارها را خواهید داشت.

روش استفاده از اسکیما برای سئو محلی

نمی‌توان از مشاوره دیجیتال مارکتینگ حرف زد و صحبتی از اسکیما یا همان داده‌های ساختاریافته به میان نیاورد. اهمیت این موضوع آنقدر زیاد است که در سئو محلی هم باید بخشی از اقدامات سئویی‌مان را به اسکیما‌ها اختصاص دهیم.

نشانه‌گذاری طرح‌واره‌ها (داده‌های ساختاریافته) برچسب‌ها یا ریز داده‌هایی هستند که به کد سایت شما اضافه می‌شود. با کمک اسکیما‌ها می‌توان روشی را که موتورهای جستجو سایت و اطلاعات شما را می‌خوانند و همچنین نحوه‌ی نمایش سایت در نتایج موتورهای جستجو (SERPs) را بهبود بخشید.

استفاده کردن از امکانات اسکیما در سئو محلی باعث کسب‌وکار شما را در برابر رقبا شاخص می‌کند. با کمک اسکیما، اطلاعات مهم کسب‌وکارها، نظیر موقعیت مکانی، شماره تماس، راه‌های ارتباطی و… را برای نمایش به کاربران در گوگل نشانه‌گذاری می‌کنیم. در ادامه به مهم‌ترین امکانات اسکیما در سئو محلی اشاره می‌کنیم.

نقش اسکیما در لوکال سئویک مثال ساده از نمایش اسکیما در لوکال سئو

Local Schema Markup

به زبان خیلی ساده با کمک این اسکیما شما می‌توانید به گوگل بگویید سایت‌تان حاوی اطلاعات خاصی است. مثلا «این آدرس ماست» یا «این دستور طبخ یک غذا است». با کمک‌ کدهای اسکریپت Markup خزنده‌های گوگل حواس‌شان بیشتر به چیستی و دسته‌بندی محتوای سایت‌تان جلب می‌شود، در نتیجه رتبه‌گرفتن برای‌تان آسان‌تر می‌شود.

انواع اسکیما‌های رایج برای سئو محلی:

  • نشانه‌گذاری سازمان؛ شامل اطلاعاتی درباره‌ی شرکت، لوگو، مکان و اطلاعات تماس
  • نشانه‌گذاری‌های شخص؛ نام، تاریخ و محل تولد، محل کار و…
  • نشانه‌گذاری‌های کسب‌وکارهای محلی؛ آدرس، شعب کسب‌وکار، شماره تماس، ساعات کاری، خدمات یا محصولات و سایر جزئیات.

خوشبختانه تعداد اسکیماها زیاد هستند و شما می‌توانید به فراخور نیازهای کسب‌وکارتان از آن‌ها استفاده کنید.

اسکیما لوکال سئو، موثرترین روش برای رتبه‌گرفتن در محدوده‌ای است که خدمات خود را به مشتریان عرضه می‌کنید. اسکیما‌ها می‌توانند نقطه شروعی برای پیشرفت شما باشند. فراموش نکنید 46٪ جستجو‌ها برای یافتن کسب‌وکارهای محلی انجام می‌شود.

سخن پایانی

خب، در این مقاله نگاهی جامع به سئو محلی انداختیم. سئو محلی یک چوب دو سر طلا است که از یک‌سو به رشد کسب‌وکارهای محلی کمک می‌کند و از سوی دیگر مناسب‌ترین نتیجه را به کاربرانی که در جستجوی خدمات خاصی در محدوده‌ی مکانی مشخصی هستند را نمایش دهد. اگر فروشگاهی در منطقه‌ی خاصی از شهر دارید، حتما حواستان به لوکال سئو باشد. اگر هم کاربری هستید که به خدمات مشخصی در نزدیکی محلی سکونت‌تان نیاز دارید، تنها کافی است که عبارت منطقه یا نزدیک من را به جستجوی‌تان اضافه کنید.

اشتراک گذاری

نظرات و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *