سئو روز به روز رقابتیتر میشود. بسیاری از کسبوکارها برای تبلیغات در گوگل در تلاش هستند تا رتبهبندی بهتری در SERP به دست بیاورند و به همین دلیل ترافیک جستجوی ارگانیک آنها کاهش پیدا میکند. در نتیجه آنها به سمت سئو منفی روی میآورند تا از این طریق بتوانند به سایتهای رقبای خود آسیب برسانند.
با این کار رتبه رقبا را کاهش میدهند و حتی کاری میکنند آنها جریمههای سخت گوگل را دریافت کنند. سئو منفی میتواند روی هر وبسایتی تاثیر بگذارد. اگر آماده نباشید، ممکن است شما را هم درگیر کند. اگر قصد ایمنسازی وبسایت خود را دارید، این مطلب را دنبال کنید تا بدانید چگونه از وبسایتتان در برابر تاکتیکهای منفی سئو محافظت کنید.
سئو منفی چیست؟
سئو منفی (Negative SEO) نوعی تکنیک سئو کلاه سیاه است که از آن به منظور خراب کردن رتبه بندی رقبا در نتایج جستجو استفاده میشود. این تکنیک میتواند منجر به از دست دادن ترافیک و درآمد وبسایتها شود.
با به کار بردن این تکنیک گوگل فکر میکند رقیب از استراتژیهای سئو برای موارد زیر استفاده کرده است:
- دستکاری کردن الگوریتم
- بهبود رتبه بندی و بهینه سازی نرخ تبدیل
بنابراین وبسایت با یک پنالتی گوگل مواجه میشود.
پنالیتی گوگل
به همین دلیل است که حملات Negative SEO میتواند بسیار وحشیانه باشد. این حملات از ناکجاآباد میآیند و به سختی میشود آنها را دفع کرد.
برای انجام خدمات سئو سایت، روی منتوریکس حساب کنید!
بهترین راهکارهای مقابله با سئو منفی
Negative SEO میتواند طی یک یا چند مرحله روی هر وبسایت تاثیر بگذارد؛ بنابراین بهتر است از حملات احتمالی آگاه باشید و بدانید چگونه با آنها مقابله کنید. 9 نکته زیر شما را به دانش و ابزارهایی مجهز میکند تا وبسایت خود را در برابر سئوی منفی ایمن نگه دارید.
1- راهاندازی هشدارهای ایمیل گوگل سرچ کنسول
گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای قدرتمند سئو است که میتواند به شما کمک کند از وبسایتتان در برابر Negative SEO محافظت کنید.
گوگل سرچ کنسول میتواند به طور خودکار از طریق ایمیل به شما اطلاع دهد اگر:
- وبسایت بدافزار داشته باشد
- صفحات وبسایت ایندکس نشوند
- با مشکلات سرور مواجه شوید
- از گوگل جریمه دریافت کنید
سرچ کنسول
توصیه میشود این هشدارهای رایگان را تنظیم کنید تا از وبسایت شما محافظت شود:
- وارد حساب گوگل سرچ کنسول خود شوید و روی تنظیمات کاربر کلیک کنید.
- روی Email Preferences کلیک کنید و کادر Enable notification by email را علامت بزنید.
- انجام شد! اگر مشکلات مرتبط با وبسایت شما وجود داشته باشد، اکنون گوگل برای شما ایمیل ارسال میکند.
2- شناسایی و محافظت از بهترین بک لینکها
بیشتر اسپمرها سعی میکنند بهترین بک لینکهای شما را حذف کنند.
در صورت موفق شدن آنها، حذف بهترین بک لینکهای شما میتواند منجر به موارد زیر شود:
- کاهش اعتبار دامنه
- کاهش رتبه بندی در گوگل
اسپمرها به جای شما ظاهر میشوند و با وبسایتهای ارائه دهنده لینکها ارتباط میگیرند و درخواست حذف آنها را میدهند.
غلبه بر این مشکل سخت است، اما Monitor Backlinks میتواند به شما کمک کند.
بیشتر بخوانید: 15 ابزار رایگان برای بررسی بک لینکهای سایت
بک لینک
- وارد Monitor Backlinks شوید و به لیست لینکهای خود بروید حالا آنها را بر اساس اعتبار دامنه مرتب کنید.
- تگ «premium links» را به بک لینکهای برتر خود اضافه کرده و یک هشدار ایجاد کنید تا در صورت حذف هر یک از آنها به طور خودکار به شما اطلاع داده شود.
- در صورتی که هشدار حذف برایتان ارسال شد، با صاحبان وبسایت تماس بگیرید و دلیل حذف لینک را جویا شوید. هنگام برقراری ارتباط با صاحبان وبسایت، همیشه از ایمیل سایت استفاده کرده و از آدرس ایمیل عمومی مانند حساب جیمیل استفاده نکنید تا به آنها ثابت شود شما اسپمر نیستید.
3- محافظت از سایت در برابر بدافزارها
بدافزار مخفف عبارت «نرم افزار مخرب» است و به نرمافزارهای مضری اطلاق میشود که توسط هکرها برای دسترسی و آسیب رساندن به وبسایتها مورد استفاده قرار میگیرد. بدافزارهای باکیفیت میتوانند ماهها بدون شناسایی روی یک وبسایت بنشینند.
بعد از آپلود شدن بدافزار در سایت، حذف آن ممکن است دشوار باشد. بهترین کار این است که در وهله اول از ورود آن جلوگیری کنید. بسیاری از شرکتهای هاستینگ خدمات اسکن بدافزار و خدمات حفاظتی را ارائه میدهند.
اگر وبسایت وردپرسی دارید، بهترین افزونههای ضد بدافزار و امنیتی وردپرس شامل موارد زیر میشوند:
- Sucuri
- iThemes Security Pro
- JetPack
توصیه میشود قبل از اینکه بدافزارها وارد وبسایتتان شده و منجر به سئو منفی شوند، اقدامات محافظتی را جدی بگیرید.
4- محافظت از سایت در برابر هکرها
بیشتر صاحبان وبسایتها توجه کافی به امنیت ندارند، اما امنیت وبسایت واقعا ضروری است. خیلی سخت است که یک روز از خواب بیدار شده و متوجه شوید شخصی ماههاست وبسایت شما را هک کرده و از آن زمان در حال تخریب اطلاعات سایت است. در چنین مرحلهای ممکن است برای هر اقدامی دیر شده باشد!
در ادامه چند راهکار ساده مطرح شده که میتوانید برای محافظت از وبسایت خود انجام دهید:
- یک رمز عبور 12+ کاراکتری ایجاد کنید که از حروف، اعداد و نمادها تشکیل شده باشد.
- مطمئن شوید که وبسایت شما به طور خودکار و به طور منظم نسخه پشتیبان تهیه میکند.
- همه چیز ازجمله افزونهها و برنامهها را به روز نگه دارید.
- مطمئن شوید که امنیت HTTPS دارید.
- افزونه google authenticator را نصب کرده و یک تایید صحت 2 مرحلهای ایجاد کنید.
هک وبسایت بیشتر از آنچه فکر میکنید اتفاق میافتد. از وبسایت خود تا جایی که میتوانید محافظت کنید تا هدف هکرها واقع نشوید.
5- بررسی سایت برای محتوای تکراری یا کپی
بسیاری از اسپمرها از استراتژی سئو منفی محتوای کپی استفاده میکنند تا اعتبار شما را نزد گوگل زیر سوال ببرند.
آنها محتوای وبسایت شما را کپی کرده و سپس آن را در چندین وبسایت آنلاین قرار میدهند. سپس گوگل میتواند شما را به دلیل داشتن محتوای تکراری در سایتتان جریمه کند.
برای بررسی محتوای تکراری میتوانید از Copyscape استفاده کنید. استفاده از آن آسان و رایگان بوده و به طور دقیق محتوای تکراری را تشخیص میدهد. به Copyscape.com بروید و یکی از صفحات وبسایت خود را به نوار جستجو اضافه کرده و روی Go کلیک کنید.
بررسی محتوای تکراری
آیا شخصی محتوای شما را در جایی بدون اجازه منتشر کرده است؟ چندین راهکار وجود دارد که میتوانید برای حل این مشکل انجام دهید.
اول از همه با مالک وبسایت تماس بگیرید و او را در جریان محتوای کپی قرار دهید. مودب اما قاطع باشید و بخواهید محتوا را حذف کند.
اگر این روش جواب نداد، میتوانید یک شکایت علیه وبسایتی که محتوای شما را دزدیده است به DMCA گوگل بفرستید. این کار از طریق صفحه درخواست Google DCMA انجام میشود.
اگر گوگل تشخیص بدهد وبسایت دیگری محتوای شما را دزدیده است، کارهای زیر را انجام میدهد:
- آن URL را از نتایج جستجو حذف خواهد کرد.
- دامنه آن سایت را به دلیل نقض حق چاپ دیجیتال جریمه میکند.
6- زیر نظر گرفتن منشن های رسانههای اجتماعی
در مشاوره دیجیتال مارکتینگ یکی دیگر از راهکارهای مقابله با سئو منفی گوگل، این مورد است. آیا فالوورهای زیادی در شبکههای اجتماعی دارید؟ بسیاری از اسپمرها برای آسیب رساندن به شهرت آنلاین شما، حسابهای رسانههای اجتماعی جعلی ایجاد میکنند.
بهترین راه برای غلبه بر این موضوع نظارت بر منشن های اجتماعی آنلاین است. این بدان معناست که شما با استفاده از نام وبسایت و نام برند میتوانید بفهمید فرد دیگری حساب فیک ایجاد کرده یا خیر. پس از آن میتوانید اقدامات مناسب را برای حذف سریع آن قبل از ایجاد هرگونه مشکل انجام دهید.
برای بررسی نام برند و منشن های خود در رسانههای اجتماعی، از ابزاری مانند Mention.net استفاده کنید.
به کمک این ابزار میتوانید به طور رایگان یک برند را در 3 حساب رسانه اجتماعی بررسی کنید. به محض اینکه فردی از شما نام ببرد، یک اعلان از Mention.net دریافت خواهید کرد.
آیا شخصی با استفاده از نام تجاری یا وبسایت شما یک حساب رسانه اجتماعی جعلی ایجاد کرده است؟
این برخلاف شرایط و ضوابط بیشتر شبکههای اجتماعی بزرگ است. از کانالهای پشتیبانی مناسب استفاده کنید و از آنها بخواهید حساب/صفحه جعلی را حذف کنند.
7- عدم استفاده از استراتژیهایی که به سایت آسیب میرسانند
سئوی خوبی که نتایج واقعی به دنبال دارد، با زمان و تلاش همراه است. بسیاری از کسب و کارها سعی میکنند با استفاده از استراتژیهای سئو منفی کلاه سیاه، رتبه بندی خود را در نتایج جستجو بهتر کنند. اگرچه ممکن است در ابتدا شاهد پیشرفت باشند، اما رتبه بندی وبسایت آنها در طولانی مدت کاهش مییابد. حتی بدتر از همه اینکه، ممکن است با جریمه گوگل مواجه شوند.
روند بازیابی جریمه گوگل طولانی بوده و نیازمند صرف هزینه و زمان زیادی است؛ به همین دلیل ارزش ریسک کردن را ندارد.
8- استفاده از استراتژیهای سئو به روز شده، اثبات شده و ایمن
سئو نباید مبحث پیچیدهای باشد. هیچ استراتژی سئو جادویی وجود ندارد که گوگل را دستکاری کند و وبسایت شما را فورا در بالای SERPs قرار دهد.
مهمترین بخش سئو، ثبات و استمرار است.
شما باید به طور مداوم کارهای درست را انجام دهید تا گوگل به شما اعتماد کند. با گذشت زمان وبسایت شما اعتبار پیدا میکند و شاهد بهبود رتبه خود خواهید بود.
اگر قصد دارید وبسایتتان رتبه بندی بهتری به دست بیاورد، موارد زیر را دنبال کنید:
- یک ممیزی سئو انجام دهید و هرگونه خطای فنی سئو را برطرف کنید.
- سئوی آن پیج خوبی را پیادهسازی کنید.
- محتواهایی ایجاد کنید که مخاطبانتان آنها را دوست داشته باشند.
- بک لینکهای معتبر بسازید.
خودتان را وقف این فرآیند سئو کنید و ثابت قدم باشید. به این ترتیب میتوانید نتایج خوبی در سئو ایجاد کنید.
9- عدم داشتن دشمنان آنلاین
مردم عاشق بحثهای آنلاین هستند و هر کدام، هزاران جنگجوی صفحه کلید در اختیار دارند. این دسته از افراد در گروههای مختلف رسانههای اجتماعی به دنبال شروع یک دعوا میگردند. آنها فقط برای دشمنی با شما چیزهای بحث برانگیزی خواهند گفت. گرفتار این موقعیتها نشوید. ارزشش را ندارد.
شما قطعا نمیدانید شخصی که در طرف دیگر کامپیوتر قرار دارد کیست و دارای چه مهارتهایی است. در لاین خود بمانید و سر خود را پایین نگه دارید. ایجاد دشمنان آنلاین احتمالا بیش از ارزشش، باعث ایجاد مشکل میشود.
نظر گوگل در مورد سئو منفی چیست؟
گوگل معتقد است سئو منفی یک تهدید برای صاحبان کسب و کارها است. کسب و کارهای مختلف در طول سالها اقدامات قابل توجهی انجام دادهاند تا از ایجاد مشکل Negative SEO جلوگیری کنند.
اگرچه گوگل در شناسایی تاکتیکهای سئو منفی بهتر شده است، اما تا کامل بودن فاصله زیادی دارد. شما باید خودتان امور را در دست بگیرید و از وبسایتتان در برابر حمله احتمالی سئو محافظت کنید.
بیشتر بخوانید: Geo و آینده بازاریابی دیجیتال: آیا دوران SEO به پایان رسیده است؟
کلام آخر
سئو منفی میتواند روی وبسایتهای مختلف در هر مقطعی که باشند تاثیر بگذارد. اقدامات لازم را برای محافظت از وبسایتتان انجام دهید تا در آینده گیر Negative SEO نیفتید. آیا با مشکلات سئو منفی مواجه هستید؟ حل حملات سئو منفی میتواند پیچیده باشد؛ بنابراین بهتر است یک متخصص سئو را استخدام کنید تا به شما کمک کند به درستی با آن برخورد کنید.
سوالات متداول
آیا سئو منفی غیرقانونی است؟
خیر در بیشتر موارد سئو منفی غیرقانونی نیست، اما بسیار غیراخلاقی تلقی میشود و رفتاری است که گوگل تاب تحمل آن را ندارد. این تکنیک زمانی غیرقانونی است که شخصی وبسایت شما را هک کند. میتوان آن را همان «حمله سایبری» دانست که غیرقانونی است اما پیگرد قانونی آن دشوار است.
از کجا بدانم سئوی من منفی است؟
اگر از تکنیکهای سئو کلاه سیاه استفاده میکنید که کاملا برخلاف دستورالعملهای گوگل هستند، سئوی شما منفی است. استفاده از استراتژیهای اثبات شده سئو که بهترین روشها در نظر گرفته میشوند، تضمین میکند که سئوی شما منفی نیست.