راهنمای ساخت کانورژن در گوگل ادز {آموزش ویدئویی}
ساخت کانورژن برای هر وبسایتی اهمیت دارد، چون با ساخت آن متوجه خواهید شد که کمپین گوگل ادز چقدر کارایی داشته یا اینکه چند درصد از بازدیدکنندگان وبسایتتان، آن کاری را که شما دنبالش بودید انجام دادهاند.
من شیما تیموری، کارشناس گوگل ادز تیم دیجیتال مارکتینگ و خدمات سئو منتوریکس هستم و در این آموزش ویدئویی میخواهم به شما بگویم که چطور با استفاده از گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager) و گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)، ایونت و goal بسازید و در گوگل ادز آن را به کانورژن تبدیل کنید.
کانورژن در گوگل ادز چیست؟
کانورژن (Conversion) یا تبدیل در مشاوره دیجیتال مارکتینگ به کرات استفاده میشود. کانورژن به هر عمل ارزشمندی گفته میشود که بازدیدکننده بعد از ورود به سایت یا اپلیکیشن شما انجام میدهد و برای شما مهم است. مثل خرید آنلاین، ثبت خبرنامه، ثبت نام کاربر یا دوره و پر کردن فرم تماس. برای تحلیل بهتر عملکرد کمپینهای تبلیغات گوگل ادز باید از کانورژن استفاده کنیم.
کانورژن پایین در گوگل ادز، نشانگر ضعیف عمل کردن کمپین است. بنابراین اگر میخواهید از هدر رفت پول و زمانتان در گوگل ادز جلوگیری کنید، باید قبل از ساخت کمپین به فکر ساخت کانورژن باشید. از مباحث مهم در دوره آموزش ga4، بحث ساخت کانورژن می باشد.
ساخت کانورژن در گوگل ادز
همانطور که در ویدئو هم اشاره کردم، چند راه مختلف برای ساخت کانورژن وجود دارد. یکی اینکه از طریق گوگل ادز این کار را انجام دهید و دیگر اینکه با کمک گوگل تگ منیجر و گوگل آنالیتیکس این کار را بکنید. راه دوم، تمیزتر و بهتر است. هرچند که در آیندهای نزدیک آموزش ویدئویی ساخت کانورژن در گوگل ادز را هم برای شما میگوییم.
در حال حاضر، برای ساخت کانورژن در گوگل ادز، نیاز دارید که کمی با گوگل تگ منیجر کار کرده باشید و بخشهای آن را بشناسید. اگر هنوز اول راه یادگیری گوگل تگ منیجر و گوگل آنالیتیکس هستید، پیشنهاد میکنم مطالب زیر را هم بخوانید. این مطالب به شما کمک میکنند که این آموزش ویدئویی را بهتر متوجه شوید:
کانورژن (تبدیل – Conversion) هر فعالیت ارزشمندی است که کاربر روی سایت یا اپلیکیش شما انجام میدهد. کانورژن میتواند کلیک روی دکمه تماس، خرید، ثبت خبرنامه یا دانلود اپلیکیشن باشد. پس کانورژن لزوما به معنای خرید نیست.
پس متوجه شدیم که کانورژن چقدر برای کسب و کارهای آنلاین اهمیت دارد. به فرآیندی که برای بررسی و اندازهگیری کانورژن انجام میشود، کانورژن ترکینگ (Conversion Tracking) گفته میشود. از این طریق شما متوجه خواهید شد که چقدر فروش داشتهاید، در چه بخشهایی موفقتر هستید یا اینکه از کمپین تبلیغاتی گوگل ادز چقدر نتیجه گرفتهاید.
در کانورژن ترکینگ باید به دقت همه جوانب را بررسی کنید و مطمئن باشید که کانورژن ترکینگ را به درستی ساختهاید. برای این کار لازم است که از یک سری ابزارهای جانبی استفاده کنید. گوگل تگ منیجر از بهترین ابزارهای دنیای دیجیتال مارکتینگ برای کانورژن ترکینگ است. با گوگل تگ منیجر شما میتوانید کد اسنیپت برای هر کانورژن بسازید و آن را در سایت بگذارید: بدون اینکه نیازی به کمک از تیم فنی باشد یا تغییری در سورس سایت ایجاد شود.
کانورژن ترکینگ در گوگل ادز اهمیت ویژهای دارد. وقتی که کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز درست میکنیم باید به فکر بهینه سازی نرخ تبدیل و پیدا کردن میزان تاثیرش هم بگردیم. مثلا فرض کنید که 100 دلار برای کمپین تبلیغاتی گوگل ادز میخواهید هزینه کنید و قرار است کلی مشتری به سایتتان بیاورید تا از شما خرید کنند.
چطور باید بفهمید که کاربران بعد از کلیک روی تبلیغات گوگل ادز شما و ورود به سایت، خریدی داشتهاند یا نه؟ اینجاست که نیاز به کانورژن ترکینگ (Conversion Tracking) دارید. با درست کردن کانورژن ترکینگ برای گوگل ادز میتوانید میزان موفقیت کمپین را بررسی کنید.
علی شجاعی به شما میگوید چطور با کمک تگ منیجر به راحتی و سادگی بدون این که Source صفحات سایتتان را آشفته کنید، Conversion Tracking گوگل ادز را درست کنید.
سخن آخر
ممکن است در جریان ساخت کانورژن در گوگل تگ منیجر، تریگر (Trigger) ایونت (event) به درستی فعال نشود. بنابراین حتما از درستی آن اطمینان حاصل کنید. تمامی Variables را به دقت بررسی کنید و عینا متن داخل "..." را کپی کنید.
این آموزش دیجیتال مارکتینگ رایگان، از آن دسته آموزشهای ساده و اولیه برای گوگل تگ منیجر است که ساختنش حسابی سر ذوق میآوردتان. بنابراین اگر امتحان کردید و موفق شدید، احساستان را با ما به اشتراک بگذارید.
شیما مدیر پرفورمنس مارکتینگ منتوریکس است. تخصصاش در گوگل ادز، تبلیغات کلیکی و CRO، او را به استاد همه فن حریف این حوزه تبدیل کرده و دانشاش در حوزه دیجیتال مارکتینگ مثالزدنیست.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.
خیلی ممنونم. خوشحالم که مفید بوده.
از قسمت attribution model توی گوگل آنالیتیکس و براساس first interaction میتونین بفهمین که از ادز بوده برای اولین بار یا نه.
یه کار دیگه هم اینه که براساس source و مدیوم توی گوگل آنالیتیکس، گل رو بررسی کنین که ببینین ارگانیک بوده یا ادز