با این کار جزو نفرات اول دوره GA4 منتوریکس هستید. با شما در ارتباط هستیم :)
  • 1
  • 2
  • 3
کتاب الکترونیکی رایگان

برو مرحله بعدی
  • 1
  • 2
  • 3
دوست عزیز
برای ارسال کتاب به ایمیل و شماره موبایل شما نیاز داریم.
برو مرحله آخر
  • 1
  • 2
  • 3
کتاب شما آماده است، دکمه دریافت لینک دانلود را بزنید.

لینک دانلود به شما ایمیل و پیامک شد.

شبکه اجتماعی چیست و چرا در بازاریابی محتوا مهم است؟

سینا یوسفی
سینا یوسفی
10:05، 1401/01/15
شبکه اجتماعی چیست و چرا در بازاریابی محتوا مهم است؟
1 رای    میانگین 5.0/5
لطفا شما هم امتیاز بدهید!

شبکه اجتماعی چیست و چرا در بازاریابی محتوا مهم است؟


داشتن سایت و انواع شبکه‌های اجتماعی برای تضمین موفقیت و رشد کسب‌وکار کافی نیست و لازم است بتوانید با مخاطبان خود ارتباط درست و مفیدی را داشته باشید. مخاطبان شما باید آموزش داده شوند، آگاهی و شناخت نسبت به برندتان پیدا کنند و به سمت محصول یا خدمات شما هدایت شوند. از ملزومات انجام این کار، داشتن استراتژی محتواست که امروز در منتوریکس در مورد آن بیشتر خواهید خواند.

آنچه در این مطلب می خوانید:

  1. شبکه اجتماعی چیست؟
  2. بازاریابی محتوا چیست؟
  3. بازاریابی محتوا بدون شبکه اجتماعی؛ هرگز!
  4. هر کسب‌وکار؛ یک شبکه اجتماعی
  5. جمع‌بندی

شبکه اجتماعی چیست؟

شبکه اجتماعی به برنامه‌ها و وب سایت‌هایی گفته می‌شود که به کاربران اجازه می‌دهند انواع محتوا را سریعاً با دیگران به اشتراک بگذارند. امروزه بسیاری از کاربران اینترنتی از طریق اپ‌های هوشمند به شبکه‌های اجتماعی متصل می‌شوند.
این ابزار ارتباطی، امکان گفتگوی اینترنتی و آنلاین را برای تمامی کاربران در سراسر جهان به شکل عمومی و خصوصی فراهم می‌کند. هر کدام از این شبکه‌ها برای هدف خاصی طراحی و ساخته شده‌اند. برای مثال توییتر برای انتشار لینک‌ها و پیام‌های کوتاه مناسب است. اپ‌هایی مانند اینستاگرام و تیک تاک نیز برای ساخت و انتشار عکس و ویدیو مناسب هستند. هر شخص در فضای اینترنت می‌تواند اکانت و حساب کاربری خود را در شبکه‌های اجتماعی داشته باشد. بازاریابی شبکه اجتماعی می‌تواند برند شخصی یا برند سازمانی شما را در معرض دید صدها هزار نفر قرار دهد.

شبکه اجتماعی

بازاریابی محتوا چیست؟

در ساده‌ترین تعریف، بازاریابی محتوا یک استراتژی مارکتینگ است که برای خلق و انتشار محتوای ارزشمند مرتبط و مفید به منظور جذب مخاطبان هدف مشخص و تعریف‌شده پیاده سازی می‌شود.
به جای آن‌که خدمات سرویس‌ها و محصولات خود را دائماً نشان دهید، می‌توانید با تولید محتوای مفید و مرتبط برای مخاطبان و مشتریان خود به آن‌ها در حل مشکلات‌شان کمک کنید. در این صورت به جای آن‌که شما در جستجوی مشتری باشید، آن‌ها به دنبال شما خواهند آمد.
به طور معمول بازاریابی محتوا می‌تواند به شما در 3 دسته بندی کلی کمک کند:

  1. افزایش فروش: پیدا کردن مخاطبان و مشتریان بیشتر در فضای اینترنت می‌تواند در افزایش فروش شما تاثیرگذار باشد.
  2. کاهش هزینه‌ها: شما در پلتفرم مشخصی، برای مخاطبان هدفتان، بازاریابی محتوا خواهید کرد و از هزینه‌های بیهوده و بی‌مورد جلوگیری می‌شود.
  3. پیدا کردن مشتریان وفادارتر: شانس آن‌که پس از بازاریابی محتوا تعداد مشتریان وفادار شما بیشتر شود، بسیار بالاست.

بازاریابی محتوا، قبل از شروع استراتژی بازاریابی شبکه اجتماعی انجام می‌شود. شما باید با انتشار محتوای باکیفیت و سئو شده، نظر موتورهای جستجو را به محتوای خود جلب کنید. با استفاده از این استراتژی، می‌توانید ترافیک دلخواه خود را به صفحات هدف درون سایت هدایت کنید. بازاریابی محتوایی بخش مهمی از انواع استراتژی‌های مارکتینگ است.

بیشتر بخوانید: تولید محتوا چیست؟

بازاریابی محتوا بدون شبکه اجتماعی؛ هرگز!

احتمالاً عبارت "محتوا پادشاه است" را شنیده‌اید. بازاریابی محتوا برای نشان دادن وجه تمایز شما نسبت به باقی رقبا استفاده می‌شود و به کار بردن آن برای تمامی برند‌های مدرن و امروزی الزامی است. بازاریابی محتوا قلب تپنده کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌آید. در پس هر برند موفقی، محتوای ارزشمند و مرتبط وجود دارد که با مخاطبان واقعی آن برند ارتباط برقرار می‌کند. اما شاید هنوز به درستی ندانید که چرا بازاریابی محتوا در کنار استفاده از شبکه‌های اجتماعی اهمیت دارد. برای آن‌که اهمیت این موضوع را بهتر درک کنید، مجموعه‌ای از مزیت‌های استفاده از بازاریابی محتوا در شبکه اجتماعی برای شما گرد هم آورده‌ایم:

1. آگاهی بخشی نسبت به نام و شهرت تجاری‌تان

بازاریابی محتوا بهترین و اثرگذارترین راه برای آگاهی بخشی به مخاطبان هدفتان با کمترین هزینه است. با مدیریت صحیح محتوای باکیفیت می‌توانید ترافیک مرتبط سایت یا دیگر شبکه‌های اجتماعی خود را هدایت کنید و به راحتی محصولات و خدمات خود را به افراد مختلف بشناسانید.

2. لینک سازی داخلی و خارجی

چه چیزی می‌تواند وبسایت یا شبکه‌های اجتماعی دیگر را برای دادن لینک خارجی به سایت شما ترغیب کند؟ جواب بسیار ساده است؛ محتوای باکیفیت! بسته به سایت یا شبکه اجتماعی که به شما لینک داده، می‌توانید ترافیک عظیمی را درون مجموعه خود در مدت زمان سریع مشاهده کنید.
دریافت بک لینک به بالا رفتن رنک وبسایت یا شبکه اجتماعی شما کمک زیادی می‌کند. در صورتی که وبسایت شما اعتبار دامنه و اعتبار صفحه بالایی داشته باشد، می‌توانید انتظار بازدید تعداد افراد زیادی را با استفاده از لینک‌های داخلی و خارجی داشته باشید.

3. بازاریابی محتوا؛ راهکاری عالی برای دیجیتال مارکتینگ

تمامی راه حل‌ها و خدمات بازاریابی دیجیتال به روی محتوا بنا می‌شود. بگذارید مثالی از سئو برای‌تان بزنیم. اولین چیزی که هنگام جستجو در فضای وب به ذهن کاربر می‌رسد، کلمه کلیدی است و محتوای درون سایت یا شبکه اجتماعی شما نیز با استفاده از این کلمه کلیدی تولید می‌شود. می‌توانید عکس یا ویدیو در شبکه‌های محتوا محور مانند فیسبوک، اینستاگرام، آپارات و لینکدین برای معرفی محصول یا خدمات خود استفاده کنید. الگوریتم موتورهای جستجو با گذشت زمان تغییر می‌کند. اما تنها چیزی که به طور ثابت باقی می‌ماند، وابستگی آن‌ها به محتوای ویژه‌ای است که متن وب سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی با رنک بهتر و امتیاز بالاتر را شامل می‌شود.

4. محتوای متنی؛ درختی همیشه سبز

منکر آن نمی‌شویم که برخی از مطالب بسیار به زمان حساس و وابسته هستند. زیرا ممکن است منسوخ شوند و مفید بودن خود را در طول زمان از دست بدهند. اما محتواهای همیشه سبزی نیز وجود دارند که به مدت طولانی در ایندکس گوگل باقی می‌مانند. محتواهای همیشه سبز بدون نیاز به تلاش اضافی یا تغییرات زیاد می‌توانند ترافیک همیشگی در وبسایت یا شبکه‌های اجتماعی دیگر را تضمین کنند.
محتوای همیشه سبز محتوایی است که سطح دانش کاربران را بالا می‌برد و به پرسش‌های اساسی آن‌ها پاسخ می‌دهد. مزیت اصلی محتوای همیشه سبز در آن است که لازم نیست هر بار محتوای جدیدی را تولید کنید. تنها کافی‌ست آن را با اندکی تغییر و بهینه‌سازی در طول زمان دوباره منتشر کنید.

5. کمک به داشتن گفتگوهای موثر

برای اطلاع از اهمیت بازاریابی محتوا تنها کافی‌ست به آمارهای گفتگو از طریق این نوع بازاریابی نگاهی بیاندازید:

  • بازاریابی محتوا نرخ تعامل کاربران را 6 برابر بیشتر از دیگر روش‌های دیجیتال مارکتینگ رشد می‌دهد.
  • بعد از خواندن توصیه‌نامه‌ها و راهنما‌های بلاگ، ۶۱% خریداران آنلاین در آمریکا تصمیم به خرید محصول یا دریافت خدمات گرفتند.
  • بنابر گفته ۷۲% کسب‌وکارها، محتوای ویدیویی می‌تواند به افزایش نرخ تعامل کمک کند.

بازاریابی محتوا با کیفیت می‌تواند به رشد نرخ تعامل سایت یا شبکه‌های اجتماعی شما کمک کند. شما می‌توانید از این طریق با مخاطبان بیشتری ارتباط داشته باشید و به مخاطبان خود از طریق انواع شبکه‌ها اطلاع رسانی کنید. برای آن‌که نرخ تعامل را بین مخاطبان بالاتر ببرید، مطمئن شوید که از CTA واضح و مشخصی استفاده می‌کنید.

6. ساخت مسیرهای ارتباطی مختلف با مخاطبان

اگر به دنبال ایجاد مسیرهای ارتباطی متفاوت با مخاطبان خود هستید، می‌توانید از بازاریابی درونگرا در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید. همانطور که در قسمت‌های بالا اشاره کردیم، محتوای با کیفیت می‌تواند اعتماد را در بین کاربران بالاتر برده و شهرت تجاری برند شما را افزایش دهد.
شما از این طریق می‌توانید تعداد مخاطبان هدفتان را نیز رشد دهید. آمار نشان می‌دهد که ۶۱% خریداران جدید تنها به خاطر نظرات دیگر خریداران حاضر به پرداخت پول برای محصول یا خدمت هستند.

بازاریابی محتوا

هر کسب‌وکار؛ یک شبکه اجتماعی

بیایید ببینیم هر شبکه اجتماعی چقدر کاربر دارد؟

1. فیسبوک با ۲.۲۳ میلیارد کاربر فعال

فیسبوک بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی در جهان است. بیش از ۲ میلیارد نفر در هر ماه از فیس بوک بازدید می‌کند. بیشتر از ۶۵ میلیون کسب‌وکار مختلف در این سایت صفحه اختصاصی دارند. تقریباً تمام انواع محتوا در فیسبوک قابل استفاده است؛ می‌توانید عکس، متن، ویدیو، ویدیو زنده و استوری را در فیس بوک منتشر کنید.

2. یوتیوب با ۱.۹ میلیار کاربر فعال

یوتیوب یک پلتفرم انتشار ویدئو است که مخاطبان آن یک میلیارد ساعت محتوای ویدیویی را در روز می‌بینند. شما می‌توانید برای برند خود یک کانال یوتیوب بسازید و ویدیوهای خود را برای بازدید، لایک، کامنت و Share آپلود کنید.

3. واتس‌اپ با ۱.۵ میلیارد کاربر فعال

واتس‌اپ یک اپلیکیشن پیام رسان است که در بیش از ۱۸۰ کشور جهان کار می‌کند. در حال حاضر واتس‌اپ برای ارتباط مردم با خانواده و دوستانشان و همچنین ارتباط با کسب‌وکارهای مختلف استفاده می‌شود. شما می‌توانید از نسخه واتس‌اپ بیزینس برای درست کردن پروفایل کسب‌وکارتان استفاده کنید.

4. اینستاگرام با یک میلیارد کاربر فعال

اینستاگرام یک شبکه مجازی برای انتشار عکس و ویدیو است. شما می‌توانید فرمت‌های مختلفی از محتوا مانند عکس، ویدیو، استوری، ویدیو زنده و IGTV (برای ویدیوهای طولانی‌تر) استفاده کنید. امکان ساخت صفحه بیزینس نیز وجود دارد که آمارهای دقیقی از میزان بازدید و نحوه تعامل کاربران به شما ارائه می‌کند.

بیشتر بخوانید: آموزش جامع اینستاگرام

5. Tumblr با ۶۴۲ میلیون کاربر فعال

Tumblr یک شبکه اجتماعی و میکرو بلاگ برای انتشار عکس، متن، لینک، ویدیو، صدا و چیزهای دیگر به شمار می‌آید. کاربران چیزهای زیادی را، از عکس گربه گرفته تا مدل لباس و فشن در سایت Tumblr به اشتراک می‌گذارند.

6. توییتر با ۳۳۵ میلیون کاربر فعال

توییتر شبکه‌ای برای دنبال کردن اخبار، سرگرمی‌ها، ورزش، سیاست و چیزهای دیگر است. از جمله تفاوت‌های بارز توییتر با دیگر شبکه‌های اجتماعی اطلاعات به روز آن است. در توییتر همه چیز در زمان حال اتفاق می‌افتد. ویژگی منحصر به فرد دیگر توییتر، در اختیار داشتن تنها ۲۸۰ کاراکتر برای نوشتن توییت است.

7. لینکدین با ۲۹۴ میلیون کاربر فعال

لینکدین در حال حاضر جایی برای پیدا کردن رزومه و کارهای مختلف است. لینکدین به شبکه مجازی تخصصی برای انتشار محتوای کاری و ارتباط با دیگر متخصصان حوزه‌های مختلف تبدیل شده است. این شبکه فضایی به کسب‌وکارها برای انتشار تفکرات، اعتبار کسب‌وکار و جذب استعدادها می‌دهد. شما می‌توانید از پیشنهادات تبلیغاتی لینکدین نیز برای رشد بیشتر محتوا، ارسال تبلیغات شخصی و نمایش تبلیغات در کنار صفحات داخلی سایت استفاده کنید.

8. پینترست با 250 میلیون کاربر فعال

پینترست مکانی برای پیدا کردن چیزهای جدید و ایده گرفتن است. طبق اعلام این شرکت، 75% کاربران پینترست، محتوای شبکه را مفید و قابل استفاده توصیف کردند. کاربران پینترست به دنبال امتحان کردن و خریدن چیزهای جدید هستند.

9. تلگرام با 200 میلیون کاربر فعال

تلگرام به مانند تمامی اپلیکیشن‌های پیام‌رسان است، با این تفاوت که از امن‌ترین شبکه‌ها به شمار می‌آید. راه‌های مختلفی برای استفاده تجاری از تلگرام وجود دارد؛ استفاده از ربات‌ها برای ارتباط خودکار و آنلاین با مخاطبان، ساخت سوپرگروه‌های با تعداد کاربر بالا، ساخت کانال‌های با کاربر نامحدود و امکانات بی‌شمار دیگر.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

جمع‌بندی

شبکه‌های اجتماعی بدون محتوای ارزشمند و مفید، رشد چندانی نخواهند کرد. از طرفی اعتبار برند و اعتماد مخاطبان، تنها با آگاهی بخشی نسبت به برند و هویت سازمانی شما به دست می‌آید. بازاریابی محتوا نیز در بستر سایت و شبکه‌های اجتماعی، موثر و کارساز خواهد بود. تنها در آن صورت است که مخاطبان بیشتر، فروش بیشتر و رشد کسب‌وکار را تجربه خواهید کرد. حضور مشاور دیجیتال مارکتینگ در کنارتان، شما را نسبت به مسیر پیش رو، فرصت‌ها و تهدیدها آگاه‌تر خواهد کرد.
شما اگر بخواهید با مخاطبان خود در دنیای مجازی حرف بزنید، از چه راه‌هایی استفاده می‌کنید؟ برای نشان دادن محصولات و خدمات کسب‌وکارتان چه ویترینی بهتر از شبکه‌های مجازی سراغ دارید؟ 

اگر برای کسب‌وکارتان نیاز به مشاوره دیجیتال مارکتینگ و یا درخواست خدمات سئو دارید، با منتوریکس تماس بگیرید.

سینا یوسفی
سینا یوسفی

سینا کارشناس سئوی on page منتوریکس و متخصص سئو کردن محتواهای سایت است. علاوه بر این، شخصیت طنازش در میم‌های منتوریکس حسابی کمک‌مان کرده.

انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وب‌سایت منتوریکس مجاز می‌باشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.

ما نظرات و سوالات شما را با دقت می‌خوانیم و پاسخ می‌دهیم
نظرات تعداد کاراکترهای باقی مانده: 300
انصراف