ایمیل مارکتینگ چیست؟ {+معرفی سرویسهای ایمیل مارکتینگ ایرانی و خارجی}
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی اولین بار توسط ری تاملینسون خلق شد. او در سال ۱۹۷۱ یا ۱۹۷۸ او یا همان حوالی اولین ایمیل را ارسال کرد و عصر ارتباطات مدرن شروع شد. همین آقا بود که علامت @ را در آدرسهای ایمیل جا داد و همه را وادار کرد تا برای نوشتن آدرس از آن استفاده کنند. از آن روز تابهحال، دنیا با سرعت زیادی تغییر کرده و شیوههای بازاریابی پیوند عمیقی با دنیای دیجیتال برقرار کردهاند. حالا برای افزایش فروش، آگاهی از برند و ارتباط با مشتری از ایمیل مارکتینگ استفاده میکنیم. اگر شما هم دوست دارید بدانید ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) چیست، از کجا آمده و چطور باید کمپین ایمیل مارکتینگ موفقی داشت، این مطلب از وبلاگ منتوریکس را بخوانید.
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست؟
بازاریابی ایمیلی یک کانال بازاریابی قدرتمند است و مشتریان بالقوه را ترغیب میکند که از محصولات و خدمات استفاده کنند. در وهله اول، کاری که ایمیل مارکتینگ برای کسبوکار شما میکند، افزایش آگاهی از برند است. علاوه بر این، نقش مهمی در استراتژی بازاریابی شما با تولید سرنخ و درگیر نگه داشتن مشتریان بعد از خرید دارد.
با ایمیل مارکتینگ میتوانید پیامهای هدفمند و شخصیسازیشده بنویسید و با ایجاد راهی سریع، انعطافپذیر و مقرون به صرفه رابطه خوبی با مشتریان فعلی ایجاد کنید و البته مشتری جدید پیدا کنید.
اما مهمترین نکتهای که در ایمیل مارکتینگ باید به آن توجه کرد، استفاده نکردن بیش از حد از آن است. حتما برای شما هم پیش آمده که بعضی از ایمیلهای خبرنامهای را unsubscribe کرده باشید. چرا؟ چون بیش از حد برایتان ایمیل میآید.
ایمیل مارکتینگ از کجا شروع شد؟
اولین بار شخصی به نام گری تورک، مدیر بازاریابی شرکت (Digital Equipment Corp)، اولین ایمیل تجاری را ارسال کرد. او به یک لیست از افراد یک ایمیل تبلیغاتی ارسال کرد و بله! ایمیل مارکتینگ متولد شد. البته تعداد افراد لیستش فقط چند صد نفر بودند اما همین تعداد برای بهدستآوردن لقب «پدر هرزنامه» در آن زمان کافی بود!
درحال حاضر کمپینهای بازاریابی ایمیلی بسیار پر کاربرد هستند و گاها هرزنامه محسوب میشوند. درست است که مزایا و معایبی دارند اما تاثیرش روی مشتریان را نمیتوان انکار کرد. ایمیل مارکتینگ به ارتباط شما با مخاطبان و مشتریان در جهت افزایش فروش کمک زیادی میکند.
مزایای ایمیل مارکتینگ
- مقرون به صرفه بودن: نسبت به سایر ابزارهای دیجیتال مارکتینگ یا ابزارهای تبلیغات دنیای آفلاین، ایمیل مارکتینگ هزینهی کمتری دارد.
- آنچه مشتری میخواهد: مسلما کسانی که ایمیلهای خبرنامهای را دریافت میکنند، حتما از قبل با این کار موافقت کردهاند.
- طراحی انعطافپذیر: بسته به نوع تبلیغ، میتوانید یک متن ساده بنویسید یا از طراحیهای تصویری مثل بنر، اینفوگرافیک و حتی کتابهای الکترونیکی استفاده کنید.
- امکان شخصی سازی و گروهبندی: میتوانید مشتریهایتان را گروهبندی یا سگمنت کنید تا هر کدام آن نوع ایمیلی را دریافت کنند که فکر میکنید دوست خواهند داشت.
- قابل اشتراکگذاری بودن: هرکسی که ایمیل شما را دریافت میکند این انتخاب را دارد که ایمیل یا هرچیزی که داخل ایمیل گذاشتهاید را برای بقیه هم بفرستد. همین باعث بالا رفتن مخاطبهای شما میشود.
- افزایش فروش: مثلا اگر با ایمیل بتوانید روی یک نفر آنقدر تاثیر بگذارید که از شما خرید کند، پس به هدفتان رسیدهاید و مطمئن هستید که در آینده هم از شما خرید میکند.
- قابل اندازهگیری بودن: پیگیری کردن نتایج ایمیلها از طریق استفاده از گوگل آنالیتیکس خیلی راحت است. می توانید به راحتی خطوط موضوعی و طرح های مختلف را آزمایش کنید تا ببینید کدام موثرتر است. این کار به شما کمک میکند کمپینهای آینده را بهینه کنید.
نتایج ایمیل مارکتینگ قابل اندازه گیری است
- A/B تستینگ: ایمیل مارکتینگ این امکان را هم دارد که زمانی که مطمئن نیستید کدام محتوا برای مشتریها مناسب است، امتحان کنید و ببینید کدام تیتر، کدام متن، کدام عکس و فایل نتیجه بهتری دارد.
- صرفه جویی در زمان: مثلا وقتی یک کاربر در سایت شما ثبتنام میکند، یک ایمیل خوشآمد میفرستید و اگر خریدش خیلی طول بکشد یک ایمیل یادآوری میفرستید. به محض اینکه یک قالب درست کنید، برای دفعات بعد تقریبا هیچ زمانی صرف نمیکنید.
معایب ایمیل مارکتینگ
روند بازاریابی ایمیلی ممکن است مشکلاتی هم داشته باشد:
- اسپم یا هرزنامه: اسپم یا «هرزنامه» مصرف کنندگان را عصبانی میکند. زمانی این مشکل بهوجود میآید که شما برای افراد اشتباهی ایمیل میفرستید و نهایتا، گیرندهها اشتراک شما را لغو میکنند. اگر تعداد ایمیلهایی که ارسال میکنید زیاد است، یک راه برای آنکه از اسپم شدن ایمیلها جلوگیری کنید این است که از دامنه خودتان ایمیل بفرستید.
- مشکل ارسال ایمیل: ایمیلهایی که طراحی ضعیفی دارند ممکن است تحویل داده نشوند. ایمیلهایی که از کلمات کلیدی یا کاراکترهای هرزنامه خاصی در عنوان یا محتوای ایمیل استفاده میکنند، مثل: علامتهای خاص، کلمه رایگان، اینجا را کلیک کنید و … احتمالاً توسط نرم افزار ایمیل و ارائهدهندگان خدمات اینترنتی فیلتر میشوند. برای حل این مشکل شما باید اطلاعاتتان در زمینه ایمیل مارکتینگ را بهروز نگهدارید تا از فیلتر شدنشان جلوگیری کنید.
- مشکلات طراحی: ایمیل شما باید طوری طراحی شود که در تمام دستگاهها درست نمایش داده شود. این هم خودش چالشی است.
- مشکلات حجم زیاد: فایلهایی که به ایمیل ضمیمه میکنید باید حجم مناسبی داشته باشند تا سریع دانلود شوند. زمان دانلود طولانی، مشتریها را خسته میکند و ممکن است ترغیب شوند که اشتراک را لغو کنند.
انواع ایمیل مارکتینگ
بازاریابی ایمیلی از زمان گری تورک راه درازی طی کردهاست. در این مسیر انواع فرمت های ایمیل های بازاریابی بهوجود آمدند. ما سه نوع مهم از انواع بازاریابی ایمیلی که از همه بیشتر استفاده شده و جواب گرفتهاند را معرفی میکنیم:
ایمیل خبرنامه
ایمیل خبرنامه اگر به خوبی انجام شود به آگاهی برند کمک میکند. برای نوشتن یک خبرنامه خوب موارد زیر را باید با دقت تنظیم کنید:
- طول محتوا
- نوع اطلاعات
- قرار دادن عکس و متن
- طراحی خوب
- قرار دادن CTA
اما در نظر داشته باشید که هر مخاطب منحصربهفرد است، بنابراین حتما A/B تستینگ هم انجام دهید.
بیشتر بخوانید: 8 ابزار A/B تستینگ
ایمیل های تراکنشی (Transactional Ema+ils)
رسیدهای ایمیل، فاکتورها، صورتحسابها، تأیید سفارش و … نمونههایی از انواع ایمیلهای تراکنشی هستند. این ایمیلها یک فرصت خیلی خوب برای بازگرداندن مشتری به سایت هستند. مثلا، رسیدها و فاکتورهای که از طریق ایمیل ارسال میشوند نرخ بازشدن و کلیک زیادی دارند. رسید را برای مشتری میفرستید، ایملی را باز میکند و برای پیگیری سفارش دوباره به سایت برمیگردد. در همین حین هم محصولات جدیدی به او پیشنهاد میدهید. چیزی که واضح است این است که مستریها این ایمیلها را باز میکنند. حالا برندسازی و سایر مراحل برای جذب دوباره او کار شماست.
ایمیلهای رفتاری (Behavioral Emails)
ایمیلهای رفتاری، پیامهای هدفمند بر اساس رفتار کاربر هستند. به عبارت سادهتر، ایمیل شخصیسازی شده، یک ایمیل رفتاری است. مثلا هرچقدر که پرسونای مشتریها را بشناسید و بدانید در کجای چرخه خرید هستند، این ایمیلها دقیقتر میشوند و کلیک بیشتری میگیرند.
نکته کلیدی توجه به رفتار و میزان تمایل مشتری نسبت به خرید است. جای آنها در چرخه خرید این رفتار را مشخص میکند
چند نمونه از این نوع ایمیل شامل موارد زیر است:
- خوش آمدید/ورود
- توصیهها و پیشنهادها
- درخواست بررسی محصول
- انقضای دوره رایگان
- تمدید خرید سالانه
- ثبتنام مجدد
نکات مهم برای یک ایمیل مارکتینگ خوب
برای اینکه یک ایمیل مارکتینگ موفقیتآمیز داشته باشید باید چند نکته را رعایت کنید و با تمرین بهتر و بهتر شوید.
چیدن استراتژی ایمیل مارکتینگ
برای آسانتر کردن بخش برنامهریزی و استراتژی لازم است یک چک لیست داشته باشید و براساس آنها مشخص کنید که برای چه کسانی چه چیزی را در چه زمانی بفرستید.
- مخاطبتان را بشناسید: مهم نیست که چه چیزی میفروشید، برای ارتباط موثر با مخاطب باید دقیقا بدانید که چه کسانی هستند، چه شخصیت و نیازهایی دارند تا بتوانید با آنها ارتباط نتیجهبخشی داشته باشید.
- منابع ثبت نام را مشخص کنید: اینکه بدانید مخاطبها از چه طریقی برای دریافت ایمیل ثبتنام میکنند مهم است. بعضی از ابزارهای ایمیل مارکتینگ این اطلاعات را به شما میدهند.
- مخاطبها را گروهبندی کنید: اگر مخاطبها را به دستههای کوچکتری تقسیمبندی (Segment) کنید مطمئنا ایمیلهای مرتبطتری برای هر دسته ارسال خواهید کرد. هرچقدر ویژگیهای افراد هر دسته به هم نزدیکتر باشد، شخصیسازی آنها هم راحتتر خواهد بود و ارتباط موثری که گفتیم بهتر جواب میدهد.
دسته بندی یا سگمنتیشن (segmentation)
- تصمیم بگیرید چه چیزی بنویسید: حالا که میدانید برای چه کسی نامه مینویسید، وقت آن است که در مورد محتوای خود فکر کنید. میخواهید به مخاطبتان چه چیزی از خودتان بگویید؟ استراتژی بازاریابی محتوایی شما چیست؟ یادتان باشد که شما میخواهید ایمیل هایی را با هدف صحبت با مشتریها ارسال کنید. پس همیشه به خاطر داشته باشید که برای چه چیزی ثبتنام کردهاند.
- دوره زمانی ایمیل را مشخص کنید: هیچ معیار مشخصی برای اینکه دورههای زمانی چقدر باشد وجود ندارد. اما به صورت تجربی، سایتهای خبری به صورت روزانه خبرنامه ارسال میکنند. سایر کسبوکارها ممکن است متناسب با کمپینها و مناسبتها این کار را انجام دهند. اما به طور متوسط، سایر ایمیل های تبلیغاتی مثل پیشنهاد محصول را ماهی یک یا دوبار برای مخاطبان میفرستند. نکته مهم این است که باید دورهها را طوری تنظیم کنید که آزار دهنده و خسته کننده نباشند و هر ایمیل CTA متفاوتی داشته باشد.
طراحی مناسب
- طراحی را تا جای امکان ساده کنید: سعی کنید که المانهای مزاحم و حواسپرت کن را از ایمیل حذف کنید. تمام المانها را به صورت سلسله مراتبی داخل قالب جا دهید. مثلا مهمترین اطلاعات مثل تیتر و موضوع و هدف در بالاترین قسمت باشد، CTA ها را در جایی که به راحتی دیده شوند بگذارید و راههای ارتباطی هم در پایینترین قسمت. دکمه لغو اشتراک (Unsubscribe) را هم فراموش نکنید. با این کار کسانی که وقت کافی یا حوصله خواندن ندارند به راحتی ایمیل را اسکن میکنند و مهمترینها را میبینند.
نمونه یک ایمیل از کمپین ایمیل مارکیتنگ منتوریکس
- قالب ایمیلها را کدنویسی کنید: برای اینکه کنترل بیشتری داشته باشید بهتر است که یک قالب HTML بنویسید و در ابزاری که برای ایمیل مارکتینگ استفاده میکنید بارگذاری کنید و تمام!
ایمیل ها را تست کنید
- برای اینکه مطمئن شوید ایمیل درصفحه دستگاههای مخاطبها هم همان شکلی است که باید باشد، تست ریسپانسیو انجام دهید.
- برای بهترین نتیجه A/B تستینگ انجام دهید. معمولا با انتخاب چند تیتر میشود این کار را انجام داد. در نتیجه با این کار واکنش مخاطبها را تحلیل میکنید و گزینه بهتر را انتخاب میکنید.
عملکردتان را اندازه گیری کنید
دادههایی مثل نرخ باز شدن ایمیل، نرخ کلیک، بهینه سازی نرخ تبدیل، میزان فروش و ترافیک سایت شاخصهایی هستند که نشانه میزان موفقیت کمپین ایمیل مارکتینگ شما هستند. برای اندازهگیری بهتر، اگر در مناسبتها لینک تخفیفی میفرستید آن را با UTM بسازید تا بعدا بتوانید با استفاده از تبلیغ در گوگل آنالیتیکس رفتار مشتریها را ردیابی کنید.
بهترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ
به طور کلی برای انتخاب ابزار مناسب ایمیل مارکتینگ در نظر گرفتن چند مورد از واجبترین کارهاست. مقایسه قیمت، مقایسه UX یا همان یوزر فرندلی بودن از اولین موارد است. بعد از اینها، حتما گزارشی که از آنها میگیرید را با بقیه ابزارها مقایسه کنید و ببینید شامل چه مواردی است. گاهی گزارشها شامل موارد زیادی هستند که ممکن است به کارتان نیایند و هزینه اضافی روی دوش شما بگذارند. امنیت و نرخ تحویل و کیفیت پشتیبانی هم از دیگر واجباتی است که باید حتما در نظر داشته باشید. با دانستن همه اینها، بهترین ابزارهایی که برای ایمیل مارکتینگ وجود دارند و تناسبشان با نوع کسبوکار را به شما معرفی میکنیم:
- ActiveCampaign – بهترین ابزار برای کسبوکارهای کوچک و سازمانی با قیمت مناسب است که امکانات زیادی ارائه میدهد. بیشتر از ۱۲۵ قالب ایمیل، ۵۰۰ دستورالعمل برای اتوماتیک کردن ایمیلها، گزارشهای قابل تنظیم، CRM، انجام A/B تستینگ، ردیابی و تخصیص هدف (Goal) و.. از امکانات این ابزار است.
سرویس ایمیل مارکتینگ ActiveCampaign
- HubSpot – بهترین برای شرکتهای خدمات B2B است. اگر شرکت بزرگی دارید و امکاناتی بیشتر از یک ابزار ایمیل مارکتینگ لازم دارید این ابزار برای شما مناسب است چون اطلاعات خوبی از قیف بازاریابی به شما ارائه میدهد. اما اگر به امکانات پیچیده نیاز ندارید، شاید مناسب نباشد، چون به نسبت ابزارهای دیگر گرانتراست.
- Sendinblue – بهترین ابزار برای ایمیل های تراکنشی است. این ابزار با استفاده از API ثابت نرخ تحویل ایمیل خوبی ارائه میکند و همین باعث قابل اطمینان بودنش شده است.
- Drip - بهترین گزینه برای کسبوکارهای الکترونیکی کوچک و متوسط است.
- Omnisend – بهترین ابزار برای کسبوکارهای الکترونیکی متوسط و بزرگ است. با این ابزار میتوانید به صورت ویژوآل یا بصری ایمیل بسازید و ایمیل های تراکنشی بفرستید. کدهای تخفیف پویا، سگمنتیشن (segmentation) ایمیل، هدفگذاری مجدد، نظرسنجی، گزارش، پاپ آپ، فرم، چرخه شانس، کارتهای اسکرچدارو غیره از دیگر امکانات این ابزار است و علاوه بر اینها میتوانید A/B تستینگ انجام دهید.
- MailerLite - بهترین برای پروژههای شخصی است. امکان ارسال ۱۲ هزار ایمیل در ماه به کمتر از ۱۰۰۰ مخاطب در ماه، رایگان است. چه فریلنسر باشید یا در حال رشد و یا تازه شروع به کار کرده باشید، این ابزار همه نیازهای شما را پاسخ میدهد. علاوه بر امکانات سایر ابزارها، امکان ساخت ایمیلهای زیبا برجستهترین ویژگی این ابزار است که تاثیر زیادی در جذب مخاطب دارد.
ساخت ایمیل در mailerlite
سرویس های ایمیل مارکتینگ ایرانی برتر
در میان سرویسهای ایمیل مارکتینگ ایرانی ما ۵ مورد از بهترینها را براساس نظرسنجیها برای معرفی به شما انتخاب کردهایم.
سرویس ایمیل مارکتینگ میل چی
این سرویس اولین و قدیمیترین سرویس ایمیل مارکتینگ ایرانی است. با استفاده از میل چی خیلی راحت میتوانید بدون اینکه تخصص خاصی در طراح داشته باشید ایمیلهای جذابی طراحی کنید. این سرویس برای تمام دستگاهها کارایی دارد و طبق ادعای خودش ایمیلهایش اسپم بشو نیستند.
سرویس ایمیل مارکتینگ نجوا
امتیاز جالبی که این سرویس ایرانی ارائه میدهد، خدمات رایگان به اساتارتاپهای تازه است. همچنین خدمات نجوا برای تعداد ۳ هزار ایمیل رایگان است.
سرویس ایمیل مارکتینگ پاکت
سرویس ایمیل مارکتینگ پاکت امانی دارد که با استفاده از آنمیتوانید از خدمات سرویسهای خارجی با قیمت ریالی ارائه کنید. علاوه بر این، در زمینه ایمیل مارکتینگ مشاوره میدهد و پشتیبانی قدرتمندی دارد.
سرویس ایمیل مارکتینگ ایمیل ایران
سرویس ایمیل مارکتینگ ایمیل ایران امکان طراحی قالب، ارسال ایمیل تبلیغاتی نامحدود را با استفاده از سرورهای نامحدود ارائه میکند و پنل خبرنامه، تبلیغاتی و پایه از امکاناتی است که ایمیل ایران ارائه میکند.
جمعبندی
برای داشتن یک ایمیل مارکتینگ موفق باید برنامهریزی داشته باشید. مخاطبها را بشناسید، دسته بندی (سگمنت) کنید و زمان و محتوا را با نوشتن تیترهای جذاب شخصیسازی کنید. برای اینکه بتوانید نتایج را تحلیل و عملکردتان را اندزهگیری کنید از آنالیتیکس استفاده کنید و اگر در مناسبتها ایمیل میفرستید لینکهای تخفیف و پروموشنها را با UTM بسازید که راحتتر رفتار مشتریها را پیگیری کنید. در پایان ایمیل هم راههای ارتباط را قرار دهید و راه فرار (لغو اشتراک) را هم باز بگذارید!
اگر برای استراتژی بازاریابی خود به دریافت خدمات سئو سایت و یا مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیاز داشتید، با منتوریکس تماس بگیرید.
شیوا مهندس شیمیست، اما علاقهی شغلیاش او را به دنیای کدنویسی و سئو کشانده است. سفر میرود، کوهنوردی میکند، مینویسد و در قسمت محتوای سئویی به منتوریکس کمک میکند.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.