
از تگهای پرکاربرد و حساس برای سئو، تگ کنونیکال (Canonical Tag) است. تگ کنونیکال تکه کدی در HTML صفحه وبسایت شماست که به موتور جستجو میگوید آیا محتوای صفحه اصلی است یا کپی از صفحه دیگری است. تگ Canonical tag به صورت rel=canonical نوشته میشود و اگر در صفحهای باشد، پیامی به خزندههای موتور جستجو میفرستد که این صفحه، صفحه اصلی است. حالا چرا باید از تگ کنونیکال استفاده کنیم؟
مثلا به آدرسهای زیر نگاه کنید:
https://digitalmentorx.com/courselist.cfm
https://www.digitalmentorx.com/courselist.cfm
https://digitalmentorx.com/courselist.cfm?campain=tabligh1
https://www.digitalmentorx.com/courselist.cfm?campain=tabligh1
این صفحات مختلف در نظر کاربران اینترنتی، یک صفحه هستند و تفاوتی با هم ندارند. اما برای ما متفاوت هستند و صفحات مجزایی هستند. با این حال اگر محتوایشان یکی باشد در نظر موتورهای جستجو مثل گوگل اخطار تکراری بودن یا Duplicate Content را دریافت میکنند. حالا چاره کار چیست که از این اخطار جان سالم به در ببریم و به گوگل بگوییم که این صفحات تکراری نیست؟ از تگ کنونیکال استفاده میکنیم. با ساخت تگ کنونیکال به موتورهای جستجو میگوییم که کدام صفحه در قسمت نمایش نتایج جستجو نمایش داده شود و ارجحیت دارد.
ساخت تگ کنونیکال شبیه درست کردن تگ noindex است اما چند قلق کوچک هم دارد. اگر وبسایت وردپرسی دارید، افزونههایی برای تگ کنونیکال مثل یواست (Yoast) هست اما با گوگل تگ منیجر هم این کار شدنی است. برای درست کردن تگ کنونیکال صفحه باید از تگ Custom HTML استفاده کنید که علی شجاعی در این ویدئوی آموزشی دربارهاش صحبت میکند.

مدرس دیجیتال مارکتینگ
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.