سوشال سیگنال چیست؟ {+ترفندهای افزایش آن برای سئوکاران}
شما هم اگر واقعاً پست، میم یا مقالهای را دوست داشته باشید، آن را به اشتراک میگذارید، مگر نه؟ میدانستید که این همه ریشر کردن، لایک و پین کردن میتواند به رتبهبندی یک وبسایت در نتایج جستجو کمک کند؟ من در این مقاله درباره سوشال سیگنال، تاثیر آن بر بهبود سئو سایت و راههای افزایش سوشیال سیگنال توضیح میدهم.
سوشال سیگنال (Social Signal) چیست؟
سوشیال سیگنال به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که کاربران شبکه اجتماعی در راستای سایت شما انجام میدهند. احتمالا از خود میپرسید منظور از فعالیت دقیقا چیست؟ این فعالیتها شامل لایک، کامنت، سیو، ریتوییت و... میشود.
فرض کنید لینک سایت خود را در شبکه اجتماعی خود به اشتراک گذاشتهاید، فالوئرهایتان این پست را برای دوستان خود میفرستند، لایک میکنند یا در صفحه خود به اشتراک میگذارند. این کار باعث افزایش ترافیک ارگانیک سایت شما میشود؛ این فرآیند، سوشیال سیگنال نام دارد.
در هر پلتفرم رسانه اجتماعی، معیارهای خاصی وجود دارد که به عنوان سیگنالهای اجتماعی یا سوشال سیگنال شناخته میشوند. برای آنکه بتوانید مفهوم سوشال سیگنال در سئو را بهتر درک کنید، در ادامه معیارهای برخی از پلتفرمهای رایج را آوردهایم.
- فیسبوک: میزان دنبالکنندگان، لایک کردن یا عدم علاقه به پست، نظردهی، به اشتراکگذاری و بازدید
- اینستاگرام: میزان دنبالکنندگان، لایک کردن، به اشتراکگذاری و ذخیره کردن
- توییتر: میزان دنبالکنندگان، دوباره توییت کردن یک محتوا و میزان پاسخ سایرین به یک توییت و...
- لینکدین: تعداد اتصال به افراد مختلف، لایک کردن، نظر دادن و به اشتراکگذاری
رتبه خود را به کمک سوشیال سیگنال بهبود دهید
تاثیر سوشیال سیگنال بر سئو
سوشیال سیگنال بر سئوی سایت شما تاثیرگذار است. در واقع کاری را میکند که بک لینک گرفتن برایتان انجام میدهد. این یکی از عوامل مهم تاثیرگذار در سئوی خارجی است؛ یعنی هرچه سیگنالهای شبکه اجتماعی شما بیشتر باشد، امکان افزایش رتبه سایت شما نیز بیشتر خواهد بود. جهت دریافت مشاوره دیجیتال مارکتینگ و یا انجام خدمات سئو، با منتوریکس تماس بگیرید.
سوشیال سیگنالها به طور مستقیم بر رتبه سایت تاثیرگذار نیستند، اما می توانند به صورت غیرمستقیم روی سئوی گوگل نیز تاثیر بگذارند.
هرچه محتوای شما بیشتر به اشتراک گذاشته شود، احتمال دیده شدن آن بیشتر میشود، که این میتواند منجر به مشاهده و پیوند افراد بیشتری به محتوای شما شود و البته در نهایت تاثیر زیادی بر رتبه بندی تبلیغات در گوگل شما داشته باشد.
سال ۲۰۱۰: سئو سیگنال و سوشال سیگنال با یکدیگر در ارتباط هستند!
در این سال، زمانیکه این سوال پیش آمد که آیا گوگل از لینکهای توییتر و فیسبوک بهعنوان سیگنال رتبهبندی استفاده میکند؟! مت کاتس، مهندس نرمافزار گوگل، پاسخ میدهد: «مثل همیشه از لینکهای فیسبوک و توییتر در رتبهبندی استفاده میکنیم؛ اما علاوهبر این، سعی میکنیم که کمی از اعتبار نویسنده یا تولیدکننده محتوا در توییتر یا فیسبوک را متوجه شویم. البته کیفیت تعاملات از کمیت آن، مهمتر است.»
سال ۲۰۱۴: سوشال سیگنال در سئو نقش اصلی ندارد!
در این سال، سوالی که برای اغلب افراد پیش آمد، این بود که آیا سیگنالهای فیسبوک و توییتر بخشی از الگوریتم سئو هستند و اهمیت آنها چقدر است؟!
مت کاتس، در اینباره میگوید که به دلیل اینکه صفحات سوشال مدیا همواره در حال بهروز رسانی هستند و کاربران پستهای جدید میگذارند؛ مهندسان گوگل، بر روی سیگنالهایی همچون تعداد لایک، نظر و بهاشتراکگذاری، تمرکز کمتری دارند.
سال ۲۰۲۰: درک قدرت نویسنده به کمک سوشال سیگنال افزایش یافتهاست!
اخیرا، گوگل بیان کردهاست که تلاش میکند تا به کمک شبکههای اجتماعی، اعتبار یک تولیدکننده محتوا یا نویسنده را مشخص کند. در حقیقت سابقه یک تولیدکننده محتوا در صفحات وبسایت، یک شاخص کیفیت مهم در سئوی ارگانیک است. گوگل برای درک اعتبار یک نویسنده، به پروفایل شبکههای اجتماعی او توجه میکند.
در نتیجه، با وجود آنکه فهم کارکرد آن کمی پیچیده است، اما میدانیم که گوگل به صفحات شبکههای اجتماعی وبسایت ما توجه میکند و همچنین پروفایل تولیدکنندههای محتوای ما را زیرنظر دارد.
چه شبکههای اجتماعی بر سوشیال سیگنال تاثیرگذارند؟
به طور کلی شبکههای اجتماعی که بیشترین تاثیر را بر سوشیال سیگنال دارند شامل موارد زیر میشوند:
- فیسبوک
- لینکدین
- توییتر
- پینترست
- اینستاگرام
- یوتیوب
چطور سوشال سیگنال خود را افزایش دهیم؟
تا اینجا متوجه شدیم سوشال سیگنال چیست و چه تاثیری دارد، حال بیایید ببینیم چطور میتوانیم آن را افزایش دهیم؟
- پرسونای خود را مشخص کنید
پرسونا همان مخاطب شماست؛ مخاطبی که همواره محتواهای شما را دنبال میکند. شما قبل از هرکاری باید تعیین کنید برای چه کسانی محتوا تولید میکنید و مخاطبان عمده شما چه کسانی هستند. آن وقت میتوانید طبق آن استراتژی محتوا بچینید و براساس آن برنامهریزی کنید.
- تقویم محتوایی بنویسید
برای فعالیت در هر شبکهای که دارید باید تقویم محتوایی بنویسید. میپرسید یعنی چه؟ یعنی براساس پرسوناهایی که مشخص کردید، نوع پستها، موضوع، تاریخ و محتوایشان را مشخص کنید و به قول معروف قدمهای محکمی بردارید. تقویم محتوایی را میتوانید ماهانه مشخص کنید و هر ماه براساس آن جلو بروید.
به عنوان مثال عکس زیر تقویم محتوایی اینستاگرام یکی از پروژههای آژانس دیجیتال مارکتینگ منتوریکس است:
نمونه تقویم محتوایی اینستاگرام
- روزانه پست منتشر کنید
یک کانال اجتماعی فعال و بهروزرسانی منظم به مردم و موتورهای جستجو میگوید که وبسایت و شرکت شما فعال و مرتبط است.
مخاطبان از محتوای شما در رسانههای اجتماعی برای کسب اطلاعات در مورد شرکت، محصولات، خدمات، مشتریان و پاسخگویی به نیازهایشان استفاده میکنند. حساب توییتری که از دی ماه ۱۴۰۰ به روز نشده باشد، اعتمادی به برند به وجود نمیآورد!
- محتوای مرتبط منتشر کنید
وسوسه انگیز است که درگیر آخرین ترندهای اجتماعی شوید و فکر کنید باید در مورد هر تعطیلاتی مانند روز برگر، یا روز دزدان دریایی صحبت کنید، پست بگذارید، اما بهشدت توصیه میکنیم این کار را نکنید.
لینکدهی به صفحه سئو منتوریکس در بایو اینستاگرام
- به وبسایت خود لینک دهید
حتما در پروفایل شبکههای اجتماعی خود به سایت خود لینک دهید. حتی اگر لینکها دارای برچسبهای nofollow باشند، وقتی افراد آدرس سایت شما را از طریق موتورهای جستجو یا از طریق خود پلتفرمهای اجتماعی پیدا میکنند،در دریافت ترافیک ارگانیک تاثیرگذار است.
لینکدهی به وبسایت در اکانت لینکدین منتوریکس
- از کال تو اکشن استفاده کنید
کال تو اکشن که به زبان خودمان دعوت به اقدام میشوند را برای تشویق به مشارکت استفاده کنید. درخواست از بینندگان برای لایک کردن، اشتراک گذاری و نظر دادن می تواند به طور قابل توجهی باعث افزایش تعامل شود.
- از پلاگینهای اشتراکگذاری اجتماعی استفاده کنید
برای سهولت در اشتراکگذاری محتوای خود از افزونهها استفاده کنید. بسیاری از افزونههای رسانههای اجتماعی وجود دارد که میتوانید در وبلاگ خود برای درج لینک به محبوب ترین پلتفرمهای اجتماعی استفاده کنید. این به کاربران این امکان را میدهد که مستقیماً یک تکه از محتوا را در پلتفرمهای مختلف به اشتراک بگذارند.
- بهترین محتواهای خود را به اشتراک بگذارید
بهترین محتوای خود را به اشتراک بگذارید. ممکن است کمی غیر منطقی به نظر برسد، زیرا میخواهید برای همه محتوای خود ترافیک داشته باشید، با این حال اشتراکگذاری تنها بهترین محتوایتان به شما کمک میکند بیشتر در رسانههای اجتماعی مورد توجه قرار بگیرید.
به عنوان مثال، فیس بوک محتوای صفحاتی را نشان میدهد که بیشتر از صفحاتی با تعامل کمتری درگیر میشوند، بنابراین با ارسال تنها بهترین محتوای خود، میتوانید اطمینان حاصل کنید که همه پستهای شما دارای نرخ تعامل خوبی هستند که به محتوای شما اجازه میدهد بیشتر نشان داده شود.
بیشتر بخوانید: 8 ترفند شبکه اجتماعی برای رشد هر استارتاپ
سایر مزایای سوشیال سیگنال
سایر مزایای سوشال سیگنال عبارتند از:
درک بهتر از مخاطبان خود
اینکه چه چیزی را دوست دارند یا دوست ندارند؟ خواننده شما چه محتوایی را به اشتراک میگذارد؟ چرا محتوای شما ریتوییت شد؟ و…
میزان محبوبیت
کاربران رسانههای اجتماعی راه خوبی برای به دست آوردن ایدهای از موضوعات محبوب هستند. این سیگنالها همچنین یک راه عالی برای اسکن تجزیه و تحلیل هستند. به عنوان مثال در اینستاگرام میتوانید تعداد بازدید، لایک، ذخیره و اشتراکگذاری را بررسی کنید.
اعتماد و تخصص
سیگنالهای اجتماعی به موتورهای جستجو اجازه میدهند تا از قدرت، فرمان یا تخصص وبسایت شما با درگیر شدن با آن مطلع شوند. طبیعی است که در مورد وبسایتهای محبوب در رسانههای اجتماعی صحبت شود؛ نیست؟
جذب مخاطبان بیشتر
از طریق رتبهبندی ارگانیک وبسایت خود در گوگل میتوانید به مخاطبان بسیار بیشتری دسترسی پیدا کنید. رسانههای اجتماعی یک راه عالی برای به دست آوردن مطبوعات آزاد با به اشتراکگذاری محتوای جذاب هستند.
سئو برای رسانههای اجتماعی
سیگنالهای اجتماعی اساساً سئوی رسانههای اجتماعی هستند، زیرا هرچه سیگنالهای بیشتری از آن پلتفرم دریافت کنند، محبوبتر میشوند.
تنوع بک لینک
تنوع لینک به معنی داشتن انواع مختلف بک لینکها و سیگنالها از منابع مختلف است. این به شما کمک میکند تا در کنار سایر تلاشهای سئوی خود، طبیعی به نظر برسید.
نکات سوشال سیگنال
10 نکته که سیگنالهای اجتماعی را برای سئو بهبود دهید!
بهصورت کلی، صرف زمان برای بهبود سیگنالهای اجتماعی یا سوشال سیگنال، میتواند بر روی سئو و سایر زمینههای استراتژی تاثیرات مثبتی داشته باشد. به همین دلیل در ادامه نکاتی را برای شما آوردهایم تا بتوانید سیگنالهای اجتماعی و بازدید آنلاین از صفحات وبسایت خود را بهبود دهید.
1. وب سایت و پروفایل شبکههای اجتماعی خود را به یکدیگر لینک کنید!
همانطور که گفته شد، گوگل میخواهد وبسایتها را به حساب شبکههای اجتماعی آنها متصل کند. میتوانید وبسایت خود را به پروفایل شبکههای اجتماعی و بالعکس، لینک دهید و کار خود را آسان کنید. این گام، اساسی اما مهم است که به بهبود تاثیر سوشال مدیا در سئو کمک میکند.
بهترین مکان برای گذاشتن لینک سوشال مدیا در وبسایت، بخش فوتر است. در اینصورت مخاطبان را از بخشهای مرتبط با CTA یا درخواست اقدام وبسایت خود دور نمیکنید. همچنین قرار دادن این لینکها، تجربه کاربری را بهبود میدهند، زیرا بدون توجه به اینکه، کاربر از کدام کانال به برند شما متصل شود؛ میتواند به سادگی به سایر URLهای مهم شما دسترسی پیدا میکنند.
2. پروفایل شبکههای اجتماعی خود را بهینه کنید!
همانطور که در وبسایت از سئو استفاده میکنید؛ میتوانید پروفایل شبکههای اجتماعی را نیز بهینه سازی نرخ تبدیل کنید. میتوانید کلمات کلیدی را در بخشهای مختلف همچون خدمات، درباره ما، محصولات و... اضافه کنید.
گوگل در بخشهای مختلف پروفایل شما جستجو میکند تا با کسبوکاری که دارید، آشنا شود. در نتیجه، میتوانید به آسانی خود را به گوگل بشناسانید.
3. Google Knowledge Panel خود را به درستی کامل کنید!
یکی از روشهایی به گوگل کمک میکند تا کسبوکار شما را بشناسد و آن را در فضای وب، به مخاطب نشان دهد؛ کامل کردن Google Knowledge Panel است. البته این بخش که هنگام جستجوی یک برند، در حاشیه صفحه گوگل ظاهر میشود؛ برای تمام برندها ایجاد نمیشود.
با اینوجود، در صورتیکه برای برند شما ارائه شدهاست، با کامل کردن آن و قرار دادن اطلاعات سوشال مدیای خود، ارتباط سوشال سیگنال در سئو را افزایش دهید.
4. محتوای خود را در شبکههای اجتماعی تبلیغ کنید!
یکی از مهمترین گامها برای استفاده از سوشال سیگنال در سئو، این است که در صورت انتشار پست وبلاگ و یا محتواهای جدید در وبسایت خود، آن را در شبکه اجتماعی خود قرار دهید.
برای اینکار میتوانید یک استراتژی داشته باشید. برای مثال، میتوانید پس از انتشار محتوا، در شبکه اجتماعی خود به آن پیوند دهید. همچنین میتوانید در مورد اخبار و موضوعات ترند، محتوا تولید کنید و لینک آن را در شبکه اجتماعی خود قرار دهید و یا در پاسخ به کاربران، لینک مطلب خود را قرار دهید.
شما میتوانید بدون اینکار نیز پست تولید کنید؛ با اینحال، برای بهبود سئو، به این کار نیاز دارید.
5. افزونههای اجتماعی در محتوای خود قرار دهید!
چنانچه یک محتوا باکیفیت باشد، کاربران فضای وبسایت، علاقه بیشتری به اشتراکگذاری آن دارند. به همین دلیل میتوانید با اضافه کردن افزونهای که کمک کند تا کاربران بتوانند محتوای شما را در شبکههای اجتماعی بهاشتراک بگذارند؛ سبب افزایش بازدید شما میشود.
همچنین میتوانید آیکونهایی را قرار دهید تا خوانندگان را تشویق کند که بر روی آن کلیک کنند و آن را در فضای سوشال مدیا به اشتراک بگذارند.
6. با توییتر کارتها و Open graphها، محتوای خود را بیشتر قابل کلیک کنید!
اکر میخواهید که وبسایت شما، هنگام به اشتراکگذاری، برای کاربران جذاب باشد؛ باید محتوای شما دارای تصویر باشد.
چنانچه از توییتر کارت استفاده کنید و یا برچسب Open graph قرار دهید، محتوای شما به همراه تصویر قرار میگیرد و این موضوع سبب افزایش جذابیت محتوا و کلیک بیشتر کاربران میشود.
7. به نظرات و اشتراکگذاریها، فعالانه پاسخ دهید!
یکی از فعالیتهایی که بهصورت غیرمستقیم بر روی تاثیر سوشال مدیا در سئو تاثیر دارد؛ فعال بودن است. اگر بهصورت فعالانه با مخاطبان در ارتباط باشید و به آنها پاسخ دهید؛ متوجه میشوند که این صفحه توسط یک شخص واقعی مدیریت میشود.
برخی افراد، به دلیل فعالیت بر روی کسبوکار خود، زمان کافی ندارند. به همین دلیل میتوانند برای اینکار یک مدیر بازاریابی استخدام کنند.
8. محتواهای دیگران را به اشتراک بگذارید!
تمام کسبوکارها، علاقه دارند که محتوای آنها به اشتراک گذاشته شود. چنانچه محتوای دیگران را بهاشتراک بگذارید و یا به خاطر آنکه محتوای شما را به اشتراک گذاشتهاند، تشکر کنید؛ شما را عضو فعالی از صنعت خود نشان میدهد.
همچنین این کار، سبب میشود که در آینده، احتمال لایکشدن توسط این اشخاص و تعامل با آن افراد، بیشتر شود.
9. فالوور یا تعامل تقلبی استفاده نکنید!
خرید فالوور یا تعامل تقلبی و به نوعی خرید سوشال سیگنال، یک اشتباه بزرگ است. برای این مسئله، نباید هزینهای پرداخت کنید؛ زیرا رباتها، پیوسته در حال شناساییشدن هستند و اینکار بر روی صفحه شبکه اجتماعی شما تاثیر منفی میگذارد.
تاثیر فالوورها یا تعاملات تقلبی، موقتی است و با از بین رفتن آنها، میتواند سبب آسیب بیشتر به سوشال مدیای شما شود.
10. شهرت تولیدکنندگان محتوا را افزایش دهید!
شما میتوانید نام نویسندگان را در مطالب خود در وبلاگها قرار دهید و یا برچسبی بگذارید که کاربر را به صفحه سوشال مدیای نویسنده، مرتبط کند. این کار به گوگل کمک میکند تا اعتبار نویسنده و محتوای شما را آسانتر تعیین کند.
سوشال سیگنال
سخن آخر
در نهایت، باید بدانید که چرا در رسانههای اجتماعی هستید، بهترین استراتژی اجتماعی برای هر کانال اجتماعی برای برند شما چیست و به دنبالکنندگان خود محتوایی بدهید که باعث اطلاعرسانی، آموزش، شگفتی و تحریک کنجکاوی باشد.
وقتی این کار را انجام میدهید، سیگنالهای اجتماعی مورد نیاز برای جلب توجه موتورهای جستجو را دریافت میکنید که به شما کمک میکند در جستجوها رتبه بالاتری داشته باشید.
درست است که سیگنالهای اجتماعی ممکن است لزوماً تأثیر مستقیمی بر رتبهبندی شما نداشته باشند، حداقل یافتن محتوای شما و پیوند دادن به آن را برای دیگران آسانتر میکنند. همچنین ممکن است مقداری ترافیک مستقیم از صفحات رسانههای اجتماعی خود دریافت کنید، بنابراین این یک مزیت اضافی محسوب میشود که قطعاً تمرکز بر رسانههای اجتماعی را به عنوان یکی از عناصر استراتژی کلی سئو و بازاریابی دیجیتال ارزشمند میکند.
صدف کارشناس محتوا و شبکههای اجتماعی منتوریکس است. پیگیری و سرعت عمل بالایی دارد و دانش تصویرسازیاش در خلق تصاویر جذاب به او کمک میکند. تخصصاش مدیریت پروژههای مختلف محتوایی برای گرفتن بهترین نتیجه است؛ چه محتوای سایت باشد، چه شبکههای اجتماعی.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.