
11 ترفند تبلیغ نویسی در گوگل ادز {وبینار}
اگر اول راه تبلیغ نویسی در گوگل ادز هستید حتما این مطلب را بخوانید. در ابتدای کار معمولا نوشتن تبلیغها خیلی طول میکشد. ممکن است مثل همه کسانی که تازه دست به آچار شدهاند سوالاتی برایتان پیش بیاید که فقط و فقط به تجربه عملی برای جواب دادن به آنها نیاز داشته باشید. نگران نباشید چون ما در این وبینار این ترفندها و نکتهها را به شما آموزش میدهیم.
ما در وبینار ترفندهای تبلیغ نویسی در گوگل ادز از سری وبینارهای چهارشنبه منتوریکس، تمام ترفندها و نکات مهم برای سرعت بخشیدن به کارتان و راحت شدن از مراحل دستوپاگیر را پوشش دادهایم. مطمئن باشید بعد از خواندن این مطلب دیگر جای هیچ سوالی باقی نمیماند.
وبینارهای چهارشنبه منتوریکس
ما در منتوریکس تصمیم گرفتیم موضوعاتی که برای کار دیجیتال مارکتینگ حیاتی هستند را به شما آموزش بدهیم. در این سری وبینارها ما فوتوفن های کوزهگری را با هم بررسی میکنیم که دانستنشان برای همه فعالان در حوزه دیجیتال مارکتینگ ضروری است. هرکدام از بچههای تیم منتوریکس با استفاده از تجربههایی که تا به حال دارند موضوعاتی را به صورت یک وبینار ارائه میدهند و سعی کردیم که همه سوالهای بیجواب و نکتههایی که فقط از تجربه به دست میآیند را پوشش بدهیم. اینطوری هم به شما چیز یاد میدهیم و هم از حال خوب شما انرژی میگیریم.
تبلیغات گوگل ادز
اگر به صفحه گوگل ادز بروید اولین چیزی که میبینید این است:
«با گوگل ادز به مشتریان جدید دسترسی پیدا کنید»
به گفته خود گوگل، در واقع گوگل ادز با کمپینهای مؤثر در موتورهای جستجو، فروش آنلاین و آگاهی از برند را افزایش میدهد. فقط کافی است که بودجه خودتان را مشخص کنید تا گوگل نتایج را قبل از شروع کمپین برای شما پیشبینی کند. اما چطور این اتفاق میافتد؟
خیلی ساده، اگر یک کلمه در گوگل سرچ کنید تعدادی لینک هم با یک علامت Ad میبینید. این لینکها همان تبلیغات گوگل ادز هستند که با هدف افزایش ترافیک و فروش ساخته میشوند و مهمترین بخش هر کمپین تبلیغاتی محسوب میشوند. اولین چیزی که مخاطب میبیند همین است و در عرض چند ثانیه تصمیم میگیرد که لینک را باز کند یا نه!
گوگل ادز با یک مفهوم به اسم نمره کیفی (Quality Score) که با اعدادی بین ۱ تا ۱۰ سنجیده میشود به ما میگوید که تبلیغ خوبی نوشتیم یا نه. هرچقدر بالاتر بهتر. مثلا نمره ۷ تا ۱۰ امتیاز کیفی خوبی محسوب میشود و خیالمان میتواند راحت باشد که کمپین جواب خواهد داد.
جنبه مهم نمره کیفی این است که نمره بالاتر ترافیک بیشتری را به سمت صفحه فرود مورد نظر ما خواهد کشاند و در نتیجه هزینه کمتری بابت تبلیغات گوگل ادز پرداخت میکنیم. علاوه بر این، ترافیک بیشتر احتمال افزایش فروش را هم خیلی خیلی بالا میبرد.
فقط برای اینکه تبلیغ دقیقا مطابق با نیاز مخاطب و به اندازه کافی جذاب باشد و نمره کیفی خوبی از گوگل ادز بگیرد، باید ترفندهای تبلیغنویسی در گوگل را بلد باشید.
ترفندهای تبلیغ نویسی در گوگل ادز
هر تبلیغی که با گوگل ادز ساخته میشود سه بخش اصلی دارد:
- یو آر ال یا همان Url
- هدلاین که حکم تاتیل سئویی را دارد
- دسکریپشن که حکم همان متای توضیحات در سئو سایت را دارد
هر تبلیغ گوگل ادز شامل سه بخش است
مهمترین مساله این است که فکر کنیم چطور تبلیغ بنویسیم تا مشتریهای بالقوه لینک ما را ببینند و واردش شوند. برای این اتفاق مبارک ۱۱ کار مهم باید انجام داد:
۱. مشخص کردن یو آر ال و Display Path
وقتی وارد صفحه نوشتن تبلیغ میشوید؛ اولین کار، مشخص کردن صفحه فرود است. یعنی همان صفحهای که هدف اصلی کمپین هست و میخواهیم از طریقش فروش را افزایش دهیم.
قسمتDisplay Path آدرس یوآرالی که کاربر میبیند را مشخص میکند. نکته مهمش این است که حتما شامل کلمات کلیدی هدف ما باشند. با این کار، ظاهر یوآرال جذابتر و ترغیبکندهتر میشود. مثلا اگر کلمه کلیدی ما خرید ویلا در استانبول هست باید اینطور نوشت:
وارد کردن یو آر ال و Display Path
2. نوشتن ۱۵ هدلاین
خب در این بخش انگار که دارید یک تایتل سئویی مینویسید. تفاوتی که گوگل ادز با سئوی معمولی سایت دارد در تعداد است. شما میتوانید تا ۱۵ هدلاین در گوگل ادز بنویسید. سعی کنید همه را حتما بنویسید. البته گوگل ادز همه این ۱۵ تا به مخاطب نشان نمیدهد اما مزیتش این است که مطابق با نیاز مخاطب و کلمه کلیدیهایی که سرچ میکند، مرتبطترین هدلاین را به اون نشان میدهد و به این ترتیب شانس کلیک کردن روی لینک شما بالاتر میرود.
3. حداقل ۳ هدلاین برای هرگروه تبلیغ بنویسید
سعی کنید حداقل ۳ تبلیغ برای هرگروه با کلمه کلیدی مرتبطش بنویسید. اگر از هر گروه، تعداد مناسب تبلیغ در آن لیست ۱۵ تایی بنویسید، درواقع شانس نمایش و کلیک بیشتر را بالا میبرد.
۴. نوشتن ۴ دیسکریپشن
دیسکریپشن در گوگل ادز هم مثل توضیحات متا در سئو سایت است. اما در گوگل ادز شما میتوانید ۴ دیسکریپشن به بلندی ۹۰ کاراکتر بنویسید. همه ۴ دیسکریپشن را بنویسید. دقیقا مثل هدلاین، خود گوگل براساس نیاز مخاطب، بهترین دیسکریپشن را به او نشان میدهد. پس هر چقدر دیسکریپشنهایی بنویسید که به سوالهای مخاطب جواب بهتر و مرتبطتری بدهند، شانس نمایش لینک شما و در نتیجه افزایش کلیک بیشتر میشود.
۵. کلمههای کلیدی هدلاین و دیسکریپشن را چک کنید
وجود کلمه کلیدی در هدلاین و دیسکریپشن درواقع جواب دادن به سوال و نیاز مخاطب است. بنابراین حتما باید کلمه کلیدی هدفتان را در هم هدلاین و هم دیسکریپشن بگنجانید.
۶. استفاده از عبارات مرتبط با کلمههای کلیدی
درست مثل سئو، در نوشتن تبلیغ گوگل ادز هم رعایت این نکته باعث قویتر شدن تبلیغ شما میشود. هرچقدر کلمههای کلیدی مرتبط را بیشتر استفاده کنید، امکان اینکه گوگل با هربار سرچ کاربر، تبلیغ شما را به اون نشان دهد بیشتر میشود.
۷. چک کردن Ad Relevency
بعد از نوشتن دیسکریپشن، صفحه فرود تبلیغ یا به اصطلاح لندینگ تبلیغ را نگاه کنید. خیلی مهم است که بین تبلیغ و محتوای صفحه ارتباط وجود داشته باشد. گوگل به ارتباط امتیاز میدهد.
۸. استفاده از CTA در هدلاین و دیسکریپشن
عبارتهایی که کاربر را تشویق به کلیک و وارد لینک شدن میکنند CTA هستند. مثلا میتوانید بنویسید: «دنبال وکیل اقامت در ترکیه اید؟» یا مثلا: «برای اقامت ترکیه تماس بگیرید» و… که باید متناسب با لحن کسبوکار و پرسونای مورد نظر کمپین انتخاب شوند.
۹. استفاده از صفهای جذاب
از صفتهای گلدرشت و گیرا که مخاطب را گیر میاندازند در هدلاین و دیسکریپشن استفاده کنید. مثل: رایگان، مشاوره رایگان، مشاوره تلفنی، یا مثلا تحویل رایگان محصولات، بهترین، بدترین و. این کار باعث میشود نرخ CTR یا همان نسبت نمایش به کلیک، بالاتر برود.
۱۰. هدلاینهایی برای مخاطبان خاص بنویسید
برای توضیح این نکته یک مثال میزنیم. فرض کنید بلیط هواپیما میفروشید. حالا اگر به جای اینکه برای تبلیغ بنویسید: «خرید بلیط هواپیما» تیتر خاصتری مثل: «خرید بلیط هواپیمای تهران شیراز» استفاده کنید، دقیقا کسانی را هدف قرار میدهید که دنبال خرید بلیط هواپیمای تهران شیراز هستند و همینجوری در حال چرخید در فضای گوگل نیستند! اینطوری نرخ فروش به صورت هدفمند افزایش پیدا میکند.
۱۱. از A/B تست استفاده کنید
گاهی وقتها مطمئن نیستید که آیا از لحن درستی برای نوشتن تبلیغ استفاده کردید یا نه. اینجا A/B تست خیلی بهدرد میخورد. کافی است دو تبلیغ با لحن متفاوت یا هر مشخصه دیگری که نسبت به آن مطمئن نیستید را بسازید و واکنش کاربران را ببینید. بعد از ران کردن کمپین، نرخ کلیک را بررسی کنید و تبلیغ را براساس کلیک بهتر، بهینهسازی کنید.

گوگل ادز فضای تمرینی ندارد و برای تمرین حتما باید کمپین راه بیندازید و برایش بودجه در نظر بگیرید.

۴ منبع برای شروع نوشتن تبلیغ
در ادامه 4 منبع برای شروع نوشتن تبلیغ گوگل ادز را معرفی کردهایم:
۱. از تیم سئو و تیم فروش کمک بگیرید
از تیم فروش بپرسید که دغدغه مشتریها دقیقا چیست و در تماسهایی که با شرکت میگیرند چه سوالاتی میپرسند و انتظار چه خدماتی دارند. از تیم سئو بخواهید که به شما لیستی از کلیدواژههایی بدهند که ترافیک زیادی را روانه سایت میکنند.
۲. کیوورد ریسرچ انجام دهید
با استفاده از خود گوگل و Keyword Planner خیلی راحت میتوانید دید خوبی نسبت به کلماتی که سرچ میشوند و به صورت کلی خواسته کاربران کسب کنید و تبلیغ بهتری بنویسید.
۳. از کلیدواژههای خود صفحه فرود استفاده کنید
این کار به حفظ ارتباط تبلیغ و محتوا و خاصتر کردن تبلیغ کمک میکند.
۴. رقبا را تحلیل کنید
میتوانید اوایل کار برای اینکه سرعت بیشتری داشته باشید رقبا را نگاه کنید و از تبلیغات آنها ایده بگیرید. بعد از مدتی کمکم خودتان در نوشتن تبلیغ استاد خواهید شد.
حرف آخر
تبلیغ نویسی در گوگل ادز مثل محتوا نویسی نیاز به تمرین دارد. برای بهتر شدن نیاز به تمرین، تکرار و آنالیز دارید. هر تبلیغ را که مینویسید به آماری که گوگل برای Impression, click, ad strength به شما ارائه میدهد توجه کنید و آنقدر تبلیغتان را بهینه کنید تا به بالاترین کیفیت برسانید. اگر دوست دارید گوگل ادز را بهصورت حرفهای بیاموزید، حتما سری به صفحه دوره گوگل ادز منتوریکس بزنید.
وبینارهای منتوریکس هر چهارشنبه ساعت ۳ بعدازظهر برگزار میشوند. میتوانید موضوع وبینارهای هر هفته را در صفحه اینستاگرام ما ببینید. اگر دوست داشتید شرکت کنید به ما اعلام کنید و اگر موضوعی هست که دوست دارید یاد بگیرید حتما با ما در میان بگذارید.

شیما مدیر پرفورمنس مارکتینگ منتوریکس است. تخصصاش در گوگل ادز، تبلیغات کلیکی و CRO، او را به استاد همه فن حریف این حوزه تبدیل کرده و دانشاش در حوزه دیجیتال مارکتینگ مثالزدنیست.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.
خیلی ممنون از شما که نظرتون رو نوشتین
و باز هم ممنون برای پیشنهاد محتوایی که دادید.
حتما در تیم محتوای منتوریکس، پیشنهاد شما مطرح میشه