
نرخ پرش (Bounce Rate) خوب چقدر باید باشد؟ {آموزش ویدیویی}
باونسریت یا نرخ پرش به درصد بازدید کنندگانی گفته میشود که وارد سایت میشوند اما بدون هیچ اقدامی سایت را ترک میکنند. نه روی چیزی کلیک میکنند، نه اسکرول میکنند و نه به مشتری تبدیل میشوند. یکی از معیارهای تحلیل رفتار کاربر و آنالیز سایت در دیجیتال مارکتینگ، باونسریت است. اکثر سئوکارها و وبمسترها از باونسریت بالا متنفرند و دنبال راهی برای کاهش آن هستند. میخواهند بدانند چرا بازدیدکننده از همان صفحهای که وارد شده، خارج میشود؟ اصلاً با توجه به نوع محتوا، سئو سایت و مارکتینگی که به کار میبندند، باونسریت صفحهشان خوب است یا بد؟ برای فهمیدن جواب این سوال باید انواع باونسریت را بشناسیم.
دانلود ویدیو از آپارات نرخ پرش خوب چقدر باید باشه؟
بیشتر بخوانید: سئو چیست؟
انواع باونسریت
در ادامه انواع باونس ریت و خوبی یا بدیشان را توضیح دادهایم:
باونسریت زیر ۴۰٪
در صورتی که ترافیک ارگانیک باشد و از گوگلادز استفاده کنید، باید به خودتان تبریک بگویید. چون نشاندهنده این است که صفحه باکیفیتی دارید.
باونسریت بین ۴۵ تا ۶۵٪
اگر ترافیکتان ارگانیک است یا گوگل ادز دارید، قابل قبول است. اما باید دنبال چارهای برای بهبود کیفیت صفحه و محتوا باشید.
باونسریت بین ۶۵ تا ۹۰٪
نشاندهنده این است که ترافیک صفحه خیلی رضایتبخش و ارگانیک نیست. یا کاربران به قصد خرید وارد سایت شما نمیشوند یا طراحی صفحه و محتوای شما بهجای فروش و افزایش تعامل، بر مبنای آگاهیبخشی و اطلاعات دادن به کاربران است. انگار صرفاً میخواهید به کاربران اعلام حضور کنید. باونسریت بالای ۸۶٪ تنها در شرایطی قابل قبول است که صرفاً قصد اطلاعرسانی به کاربران را داشته باشید.
چه زمانی باونسریت اهمیت پیدا میکند؟
- اگر هدفتان فروش محصول یا تجارت الکترونیک است یا به فکر طراحی صفحه فرود، صفحه اصلی یا ارائه خدمات هستید، باونسریت از نان شب هم واجبتر است. چون به هر کلیک کاربر نیاز دارید.
- زمانی که پول برای تبلیغات دادهاید. اعم از پرداخت بهازای هر کلیک (PPC)، تبلیغات نمایشی یا در شبکههای اجتماعی.
چه زمانی باونسریت اهمیت چندانی ندارد؟
- اگر مقاله و پست وبلاگی منتشر میکنید و بازدیدکننده صرفاً دنبال اطلاعات میگردد.
- وقتی منبع ترافیک رایگان است. مثلاً کاربران از شبکههای اجتماعی یا بهخاطر سئوی عالی به سمت صفحه سرازیر میشوند. در این صورت، تعداد زیاد افرادی که قصد خرید ندارند و انگیزهای هم برای کلیک مجدد ندارند، باعث افزایش باونسریت شما میشوند. آنها به اطلاعاتی نیاز داشتند و شما هم در اختیارشان قرار دادید و رفتند. انتظار اتفاق دیگری را داشتید؟ البته این حرفها به معنای این نیست که نباید دنبال باونسریت کمتر باشید.
مشاوره پرفورمنس و بهبود وضعیت سایت در خدمات سئو منتوریکس!
باونسریت زیاد نشانه چیست؟
جواب این سوال، به طور کلی به هدف صفحه شما بستگی دارد. دقت کنید که گفتیم صفحه و نه سایت. باونسریت هر عدد و رقمی که داشته باشد، اطلاعات چندانی به شما نمیدهد. ممکن است نشانه این باشد که بازدیدکننده در بخشهای آرشیو، دستهبندی یا درباره نویسندهی سایت کمی میگردد و در نهایت ضربدر قرمز بالای صفحه را میزند. مثلاً دانستن اینکه باونسریت شما ۷۵ درصد است جز اینکه میگوید ۷۵٪ کاربرانی که از سایت بازدید میکنند، بدون اقدام از سایت خارج میشوند، چه چیزی را به شما میگوید؟ اینکه چطور باونس ریت را کاهش دهید؟ چرا آنها سایت شما را ترک میکنند؟ نه! به ۲ دلیل هیچ راهی برای جواب دادن به این سوالات از طریق میزان باونسریت نیست:
- به شما هیچ اطلاعاتی جز اینکه آنها سایت شما را ترک کردهاند، داده نمیشود.
- در وهله اول هم نمیدانید چه چیزی در سایت شما توجه آنها را جلب کرده بود که روی لینک کلیک کردند. اصلاً حتی اگر باونسریت شما زیاد باشد، ممکن است صفحه همچنان اهداف خود را برآورده کند.
اگر میخواهید بفهمید چرا باونسریت شما کم یا زیاد است و دادههایتان را تحلیل و پردازش کنید، باید از گوگل آنالیتیکس کمک بگیرید. آنالیز باونسریت در گوگلآنالیتیکس به شما میگوید که چگونه باید نرخ پرش را به شیوهای مؤثر کاهش دهید.
۳ دلیل برای اهمیت باونسریت
- وقتی کاربری به محض وارد شدن به سایت از آن خارج میشود یعنی از بازدیدکننده به مشتری تبدیل نشده است و نمیتوانید نرخ تبدیل خود را افزایش دهید.
- گوگل برای رتبهبندی صفحات در نتایج جستوجو، به باونسریت اهمیت ویژهای میدهد که برای صفحات محصول، فرود و تبلیغات اهمیت خاصی دارد.
- تحلیل دادههای باونسریت زیاد، اطلاعاتی به شما میدهد که با کمک آن میتوانید محتوا، تجربه کاربری و طراحی صفحه را ارتقا دهید.
جمعبندی
باونسریت یا نرخ پرش مثل کاغذ سفیدی است که تا در آب انداخته نشود، نمیتوانید نوشتههای پنهان آن را بخوانید. منظور این است که دانستن رقم باونسریت بدون تحلیل آن در گوگل آنالیتیکس خیلی به درد نمیخورد. آنالیز داده است که مسیر تولید محتوا، بهبود طراحی کاربری، سئو و استراتژی مارکتینگ را برای شما روشن میکند. با کمک آنها میتوانید متوجه شوید که به چه صفحاتی باید بیشتر توجه کنید. اکنون شما با بررسی یکی از صفحات سایت خود بگویید وضع باونسریت صفحه چطور است؟
اگر برای کسبوکارتان به مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیاز دارید، با ما تماس بگیرید.

ایدئولوژی اصلی ساسان اینه تا اونجایی که میتونه به کنجکاویهاش پاسخ مثبت بده. برای همین، کارها و علایق جورواجوری رو دنبال میکنه؛ مثلاً: غواصی، دوچرخهسواری، یوگا، گیاهشناسی، عکاسی ماکرو و... تو کار هم همین طور بوده: از مدیر فروش بازاریابی تا منابع انسانی، دیجیتال مارکتینگ و تدریس...
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.